default-image

Οι εξαγορασμένοι δημοσιογράφοι

Απόψεις
Οι εξαγορασμένοι δημοσιογράφοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο βιβλίο μου στα γαλλικά που φέρει τον τίτλο, «Propagande et Pressions en politique internationale» (Προπαγάνδα και Πιέσεις στην Διεθνή Πολιτική) που ήταν η διδακτορική μου διατριβή στην Σορβόννη και που η έκδοση τού το 1963 από τις Presses Universitaires de France (537 σελίδες) είχε κάνει πάταγο και μου είχε εξασφαλίσει μία λαμπρή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, βιβλίο που σκοπίμως περιμένει ακόμα (αυτό και αν είναι σκάνδαλο!) να κυκλοφορήσει στα ελληνικά μετά από 51 χρόνια, είχα εκτενώς παρουσιάσει με αδιάσειστες αποδείξεις την όλη επιχείρηση εξαγοράς των δυτικοευρωπαίων δημοσιογράφων από την τότε Ελληνική κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου με σκοπό να προωθηθούν οι ελληνικές εδαφικές διεκδικήσεις στο Συνέδριο της Ειρήνης των Παρισίων του 1919, βάσει των ανεκδότων αρχείων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που ο τότε υπουργός των Εξωτερικών Ευάγγελος Αβέρωφ μου είχε παραχωρήσει, χωρίς  κανένα απολύτως περιορισμό. Έκτοτε είχα πειστεί ότι ο δημοσιογράφος, απανταχού της γης, εξαγοράζεται από κυβερνήσεις, μυστικές υπηρεσίες και επιχειρηματίες με την ευκολία που ένα ψάρι κολυμπά στην θάλασσα.  

Στην Γερμανία εξεδόθη προσφάτως στα γερμανικά ένα ενδιαφέρον βιβλίο επάνω στο θέμα της εξαγοράς των δημοσιογράφων. Ο τίτλος του είναι: Gekaufte Journalisten (Εξαγορασμένοι δημοσιογράφοι). Πρόκειται για προσωπική μαρτυρία του γνωστού Γερμανού δημοσιογράφου Udo Ulfkotte που εξομολογείται ότι επληρώνετο από την αμερικανική CIA. Ως πρώην εκδότης μίας εκ των μεγαλύτερων εφημερίδων της Γερμανίας, την Frankfurter Allgemeine Zeitung, αποκαλύπτει ότι τα γερμανικά ΜΜΕ πληρώνονται από τις ΗΠΑ και ευρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχό τους. Λέγει πως η εφημερίδα του λειτουργεί «ως μία πόρνη των συμφερόντων της Ουασιγκτώνος, ποδηγετώντας τους αναγνώστες της με αντάλλαγμα την εύνοια των ΗΠΑ», με την αρωγή οργανώσεων υπό αμερικανικό έλεγχο, ήτοι την Trilateral Επιτροπή (Τριμερής Επιτροπή) του Δαβίδ Ροκεφέλλερ, την Atlantic Bridge, την arshall Foundation, το Aspen Institute και άλλες.

Ο Ulfkotte φοβισμένος από την έκταση που παίρνει ο αμερικανικός πλανητικός πόλεμος απευθύνθη στους Ρώσους για βοήθεια και εξομολογήθηκε τα πάντα για να προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους ότι οι Αμερικανοί έχουν παραφρονήσει και ότι είναι αποφασισμένοι να προκαλέσουν γενικευμένο πυρηνικό πόλεμο στην Ευρώπη.

Αυτό τον οδήγησε στην απόφαση να αποκαλύψει το πώς λειτουργούν τα ΜΜΕ που στην ουσία είναι γραφεία ανήκοντα στην άρχουσα οικονομική τάξη η οποία και ελέγχει την εξουσία. «Υπήρξα δημοσιογράφος, είπε ο Udo Ulfkotte, για περίπου 25 χρόνια και εξεπαιδεύθην στο πως να λέω ψέματα, να προδίδω και να μην λέω την αλήθεια στο κοινό. Ως φιλοαμερικανός υπεστηρίχθην από την

CIA. Τώρα τα γερμανικά και αμερικανικά ΜΜΕ προσπαθούν να φέρουν τον πόλεμο στους λαούς της Ευρώπης, να φέρουν τον πόλεμο στην Ρωσία. Οι συνάδελφοί μου δωροδοκούνται για να προδίδουν τον κόσμο σε όλη την Ευρώπη. Η πλειοψηφία των δημοσιογράφων που εργάζεται σε ΗΠΑ και Ευρώπη το κάνει για κάποια μυστική υπηρεσία και η δημοσιογραφία είναι μία κάλυψη».

Συμπέρασμα για μας: όσο συνεχίζουμε να πιστεύουμε, λόγω αμάθειας, στην αναγκαιότητα των κομμάτων και των κοινοβουλευτικών εκλογών, δηλαδή στο χειρότερο πολίτευμα που ενεφανίσθη ποτέ επί της γης, την αστική δημοκρατία, θα φερόμεθα από διεφθαρμένα ΜΜΕ, θα ψηφίζουμε διεφθαρμένους πολιτικούς, θα συνεχίζουμε να δίδουμε και να παίρνουμε φακελάκια και στο τέλος θα καταποντίσουμε τη χώρα μας στο βυθό του Αιγαίου Πελάγους. Διότι δεν είναι μόνον οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί. Στο αίμα όλων μας κυλά η διαφθορά, την οποία φυσικά ουδείς αναγνωρίζει, γι' αυτό και την αρνούμεθα με φανατισμό. Ο διεφθαρμένος είναι πάντα ο άλλος.

Δημήτρης Κιτσίκης          

13 ?κτωβρίου 2014

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News