Γιώργος Σαχίνης

Ψηφίσματα ενάντια στην παγκόσμια απελευθέρωση εμπορίου, επενδύσεων και υπηρεσιών με μοιραιες συνέπειες για τον πολίτη

Επειδή το θέμα είναι σχετικά άγνωστο σε πολλούς, αλλά υψίστης σημασίας για την μελλοντική μας καθημερινότητα και την πολύ ταλαιπωρημένη επόμενη γενιά, δημοσιεύω και ένα κείμενο μέσα στο ψήφισμα με αναλυτικότερες πληροφορίες για να μπορέσετε να έχετε μια εικόνα για το θέμα και να γνωρίζετε τι υπογράφετε, αν υπογράψτε.

Σύντομα θα δημιουργηθεί site στα ελληνικά με όλα τα σχετικά με τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες  (CETA, TTIP,TTP, TiSA,GATS), που στοχεύουν σε μία πιο σκληρή παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα (2ος γύρος μετά τον πρώτο στα χρόνια του '90) και σε μια καθημερινότητα του πολίτη εξαρτώμενη όχι από τους θεσμούς και τις πολιτικές του κράτους αλλά από τις πολιτικές των επιχειρηματικών ομίλων.

Ένας άγνωστος στο διαδίκτυο έγραψε γι' αυτές τις συμφωνίες:

«Η "παγκοσμιοποίηση" που ξεκίνησε στη δεκαετία του '90, εισέρχεται τώρα πλέον σε μία δεύτερη φάση, προκειμένου να ολοκληρωθεί το "έργο". Αφού έχει λάβει γνώση της απελπιστικής κατάστασης του, ο υπηρέτης μόνος του πλέον καταρρέει μη δυνάμενος να αντισταθεί στην κατάσταση. Ο ίδιος δεν έχει πλέον τίποτα, για να ΕΙΝΑΙ ακόμα κάποιος».

Το ψήφισμα έχει τίτλο:

Commission of the EU Jean-Claude Juncker, President of Greece K. Papoulias: STOP TiSA, την παγκόσμια συμφωνία για απελευθέρωση του εμπορίου υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα για το ψήφισμα(TiSA) και υπογράψτε πατώντας εδώ:

http://www.avaaz.org/el/petition/Commission_of_the_EU_JeanClaude_Juncker_President_of_Greece_K_Papoulias_STOP_TiSA_tin_pagkosmia_symfonia_gia_apeleythero_1/?eKrWsib

Υπάρχει επίσης το ψήφισμα ενάντια στην συμφωνία TTIP (Διατλαντική εταιρική σχέση εμπορίου και επενδύσεων) μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ:

http://www.avaaz.org/en/petition/Proedro_Eyropaiki_Epitropis_Proedro_Dimokratias_Elladas_Stamatiste_tis_diapragmateyseis_gia_tin_TTIP_Dimosiopoiisi_ton_e/

Υπάρχει ακόμα και το ψήφισμα ενάντια στις δυο συμφωνίες CETA & TTIP από την αυτοδιαχειριζόμενη Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών, καθώς η ΕΕ αρνήθηκε να την αναγνωρίσει σαν επίσημη Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών τον Αύγουστο του 2014. Η CETA ηταν να υπογραφεί από Καναδά και ΕΕ στις 26.9.2014.Οι πιέσεις τόσο από μερικούς πολιτικούς σε Γερμανία και Αυστρία όσο και των πολιτών από αυτά τα κράτη ματαίωσαν την υπογραφή της συμφωνίας προς το παρόν.

http://stop-ttip.org/ypografi/

Στηρίξτε τον αγώνα όλων μας υπογράφοντας αυτά τα ψηφίσματα.

Ευχαριστώ πολύ,

Διεθνής συμφωνίες TTIP, CETA, TISA, & Co (Αντι TTIP) Ν.Θ.

Σχόλια