default-image

Twitter εναντίον αμερικανικής κυβέρνησης

Απόψεις
Twitter εναντίον αμερικανικής κυβέρνησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δημοφιλής ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης κατέθεσε μήνυση εναντίον της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τη νομοθεσία περί παρακολούθησης της δραστηριότητας χρηστών του διαδικτύου.

Στα δικαστήρια εναντίον της κυβέρνησης των ΗΠΑ καταφεύγει το Twitter σχετικά με το θέμα της δημοσιοποίησης στοιχείων για τα αιτήματα παρακολούθησης χρηστών.

Όπως ανακοίνωσε το twitter, δεν έχει τη δυνατότητα να δημοσιεύσει αιτήματα που δέχεται από την αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με άρση απορρήτου συγκεκριμένων χρηστών του για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Αυτό αποτελεί παραβίαση του δικαιώματος της ελευθερίας της γνώμης, όπως αυτό ορίζεται από το Σύνταγμα των ΗΠΑ, αναφέρεται στην ανακοίνωση του δημοφιλούς μέσου.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι προχώρησε στη μήνυση προκειμένου να πιέσει την αμερικανική κυβέρνηση να γίνει πιο ελαστική στα αιτήματα για άρση απορρήτου χρηστών του twitter.

Όπως γράφει σε δημοσίευσή του στο blog του Twitter ο Μπεν Λι, αντιπρόεδρος (νομικά) του Twitter, «στο πλαίσιο της τελευταίας αναφοράς διαφάνειάς μας, που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο, περιγράψαμε πώς μας είχε απαγορευτεί να μιλήσουμε για την πραγματική έκταση της παρακολούθησης χρηστών του Twitter από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η δυνατότητά μας να μιλήσουμε περιορίζεται από νόμους οι οποίοι απαγορεύουν, ακόμη και ποινικοποιούν την αποκάλυψη από έναν πάροχο υπηρεσίας σαν εμάς του ακριβούς αριθμού επιστολών εθνικής ασφαλείας (NSL- national security letters) και δικαστικών εντολών FISA (Foreign Intelligence Surveillance Act), ακόμα και αν ο αριθμός αυτός είναι μηδέν. Είναι πεποίθησή μας ότι δικαιούμαστε στο πλαίσιο της Πρώτης Τροπολογίας να απαντήσουμε στους προβληματισμούς των χρηστών μας και στις δηλώσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης των ΗΠΑ παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με την έκταση της παρακολούθησης από την αμερικανική κυβέρνηση, περιλαμβανομένου του τι είδη νομικών διαδικασιών που δεν έχουν ζητηθεί. Θα έπρεπε να μπορούμε να το κάνουμε αυτό με ουσιώδη τρόπο».

Συνεχίζοντας, ο Λι αναφέρει ότι υποβλήθηκε αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο με την οποία ζητείται να επιτραπεί η δημοσιοποίηση της πλήρους αναφοράς διαφάνειας, καθώς και το να κηρυχθούν οι εν λόγω περιορισμοί αντισυνταγματικοί.

«Προσπαθήσαμε να επιτύχουμε το επίπεδο διαφάνειας που αξίζουν οι χρήστες μας εξωδικαστικά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα…στο μεταξύ συνεχίζουμε να επιδιώκουμε την εκτεταμένη μεταρρύθμιση όσον αφορά στις δυνατότητες κυβερνητικής παρακολούθησης στις ΗΠΑ και να υποστηρίζουμε ουσιώδεις προσπάθειες όπως η USA Freedom Act of 2014...που θα επέτρεπαν σε εταιρείες όπως το Twitter να παρέχουν περισσότερη διαφάνεια στους χρήστες τους» συμπληρώνει ο Λι.

Πηγή: efsyn.gr, naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News