default-image

"Μαϊμού" Ηλεκτρολόγος με άριστα στο… Μπάσκετ!

Απόψεις
"Μαϊμού" Ηλεκτρολόγος με άριστα στο… Μπάσκετ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμένει ο υπουργός Παιδείας στις παραδοξο-νομολογίες του προκατόχου του. Αναγκαία προϋπόθεση για να πάρει ΠΤΥΧΙΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ο μαθητής του ΕΠΑ.Λ. είναι να αριστεύει στα μαθήματα …Γενικής Παιδείας και στη Φυσική Αγωγή! Το εάν «πατώνει» στα μαθήματα Ειδικότητας, έχει πολύ μικρή σημασία!

Αλήθεια κε υπουργέ, εσείς θα επιλέγατε:

Ηλεκτρολόγο επειδή βάζει «τρίποντα» στο… μπάσκετ;

Υδραυλικό επειδή γράφει καλές… εκθέσεις;

Ψυκτικό επειδή ξέρει να λύνει… «διαφορικές εξισώσεις»;

Μηχανικό αυτοκινήτων επειδή γνωρίζει τα… θρησκευτικά δόγματα;

Πλοίαρχο εμπορικού ναυτικού επειδή αρίστευσε στην… ανόργανη Χημεία;

Τεχνικό ζωικής παραγωγής λόγω άριστης γνώσης… Ιστορίας;

Τεχνικό ανακύκλωσης επειδή έχει έφεση στη… Λογοτεχνία;

Υπάλληλο εμπορίας και διαφήμισης επειδή γνωρίζει καλά… Γεωμετρία;

Μπερδέψατε το Τρυπάνι με την Τριλογία, το Τρισυπόστατο και το…Τρίποντο!

Αντίστοιχα, θα νομοθετήσετε ώστε για να λάβει κάποιος πτυχίο του Πολυτεχνείου να εξετάζεται και στην Αρχαιοελληνική γραμματεία, της Νομικής και στη Χημεία, της Φιλοσοφικής και στα Μαθηματικά, της Θεολογικής και στη Γεωμετρία, της Φυσικομαθηματικής και στα Λατινικά;

Τα ΠΤΥΧΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ που λαμβάνουν οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. για να εργασθούν ως Τεχνικοί, οφείλουν να περιέχουν (και να πιστοποιούν) το σύνολο των απαραίτητων τεχνικών γνώσεων και δεξιοτήτων για την εξάσκηση του επαγγέλματος.

Το ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ Λυκείου είναι τίτλος ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΑΚΡΙΤΟΣ και είναι προφανές ότι για τη λήψη του πρέπει να συνυπολογίζονται και τα μαθήματα Γενικής Παιδείας (Γ.Π.). Είμαστε αταλάντευτα ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ της παροχής συνολικής ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ στα ΕΠΑ.Λ. και της διδασκαλίας μαθημάτων Γ.Π. Όχι όμως και να ρυθμίζει η βαθμολογία των μαθημάτων Γ.Π. την απόκτηση του …Πτυχίου Ειδικότητας !

Θεωρεία λέοντος και καρδία γαλής… Ο άνεμος της «αλλαγής» και της Λογικής που φάνηκε να πνέει προς στιγμή στο Υπουργείο, φαίνεται ότι ήταν αναιμικό μπουρίνι που πέρασε. Οι Υπουργοί μπορεί να «διέρχονται» από το Υπουργείο Παιδείας, τα συντεχνιακά συμφέροντα όμως και η «νομενκλατούρα» που το διοικεί, καλά κρατεί, νυν και αεί…

Ποια είναι η θέση της ΟΛΜΕ; Ξέρουμε: το «δωδεκάχρονο Ενιαίο σχολείο» και η «Μεταλυκειακή» Τεχνική Επαγγελματική …«Εκπαίδευση»… Σε ελεύθερη μετάφραση από την «προοδευτική» ρητορική στην καθομιλουμένη: θα «πήξουν» οι μαθητές στα μαθήματα Γενικής Παιδείας, για το καλό… ΜΑΣ!! Τόσο ωμά…

Προς τα εκεί βαδίζουμε συντεταγμένα, με οποιαδήποτε Κυβέρνηση! Προς ένα ΕΠΑ.Λ. που γίνεται όλο και περισσότερο …«ΓΕ.Λ.», μέχρι να καταντήσει να μην παρέχει τίποτε διαφορετικό και να αφομοιωθεί τελικά από το ΓΕ.Λ., ή να το καταργήσουν επισήμως (και με «αριστερή» …τεκμηρίωση) και να ξαποστείλουν όλα τα παιδιά στην Κατάρτιση. Γιατί, οι συντεχνίες δεν έχουν χρώμα. Έχουν απλώς, διαφορετική ρητορική, που όμως κατατείνει στο ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ αποτέλεσμα!

Το «Ανδρέας» ετυμολογείται από το Ανδρείος. Ο Άνδρας χαρακτηρίζεται από το θάρρος να αναγνωρίζει και να διορθώνει τα λάθη του. Τουλάχιστον, αυτά του …προκατόχου του… Ο Υπουργός όμως δεν φαίνεται να είναι έτοιμος για την αποφασιστική ρήξη με το Παράλογο, το Αντιεπιστημονικό και το Αντιεκπαιδευτικό κατεστημένο του Υπουργείου του.

Θεωρεία λέοντος και καρδία γαλής…

Δυστυχώς, σε βάρος των Μαθητών και του μέλλοντος της Χώρας !

Θα πάρουν θέση τα Επιμελητήρια και οι Επαγγελματικές Ενώσεις;

Οι εκπαιδευτικές αυτές επιλογές υποσκάπτουν ευθέως την ποιότητα των μελλοντικών επαγγελματιών - μελών τους και τινάζουν κυριολεκτικά στον αέρα ΟΛΟ το επαγγελματικό εποικοδόμημα και την παραγωγή που βασίζεται σε αυτό!

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Πηγή: oltee.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News