default-image

Κοινωνικό κραχ στις Η.Π.Α: 49,5 εκατομμύρια άνθρωποι ενισχύονται μέσω κουπονιών τροφίμων

Απόψεις
Κοινωνικό κραχ στις Η.Π.Α: 49,5 εκατομμύρια άνθρωποι ενισχύονται μέσω κουπονιών τροφίμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κοινωνική κρίση στις Η.Π.Α οξύνεται συνεχώς. Τα ποσοστά φτώχειας έχουν φτάσει σε αριθμούς-ρεκόρ και η κυβέρνηση Ομπάμα έχει αποτύχει παταγωδώς στον «πόλεμο κατά της φτώχειας» (σ.σ. pentapostagma.gr - war against poverty) που αποτέλεσε έναν από τους κύριους στόχους της, όπως και στην αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Η Αμερική πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά σε ένα κοινωνικό κραχ δίχως επιστροφή.. Μόνο μέσω των απίστευτα καταπιεστικών τεχνικών ελέγχου θα μπορέσει η αμερικανική κυβέρνηση να περιορίσει στο άμεσο μέλλον τις κοινωνικές αντιδράσεις..

Η κοινωνία της απόλυτης ανισότητας είναι κάτι περισσότερο από ξεκάθαρη στην αμερικανική περίπτωση: πλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNS News, ο αριθμός των ανθρώπων που λαμβάνουν ενίσχυση μέσω κουπονιών τροφίμων στις Η.Π.Α έχει φτάσει στα 49,5 εκατομμύρια, ή αναλογικά ένας στους έξι αμερικανούς πολίτες: «αριθμός που είναι αρκετός, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να γεμίσει το Στάδιο Yankee συνολικής χωρητικότητας 50.921 ατόμων 925 φορές..»

Ο αριθμός των ληπτών ενίσχυσης μέσω του Προγράμματος Βοήθειας Συμπληρωματικής Διατροφής (Supplemental Nutrition Assistance Program - SNAP) αυξήθηκε κατά 270.999 άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αναφοράς στατιστικών στοιχείων, ήτοι τον Μάιο του 2014, όταν και συμμετείχαν συνολικά 46.225.146 άνθρωποι στο πρόγραμμα.

Σε επίπεδο νοικοκυριών η εικόνα είναι εξίσου απογοητευτική: ο αριθμός των νοικοκυριών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Βοήθειας Συμπληρωματικής Διατροφής αυξήθηκε από 22,5 εκατομμύρια τον Μάιο του 2014 σε 22,7 εκατομμύρια τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, μία αύξηση σε απόλυτους αριθμούς που υπερβαίνει τα 123.500 νοικοκυριά..

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που σας παρουσιάζει το pentapostagma.gr, η συμμετοχή στο Πρόγραμμα έφθασε στο ανώτατο σημείο της τον Δεκέμβριο του 2012, όταν περισσότεροι από 47,7 εκατομμύρια άνθρωποι λάμβαναν επιδόματα διατροφικής στήριξης. Από εκείνο το χρονικό σημείο, η συμμετοχή στο πρόγραμμα σε ατομικό επίπεδο έχει μειωθεί κατά περίπου 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η ιστοσελίδα του υπουργείου Γεωργίας των Η.Π.Α, που αποτελεί τον φορέα διαχείρισης του Προγράμματος Βοήθειας Συμπληρωματικής Διατροφής και αρκετών ακόμη προνοιακών προγραμμάτων διατροφικής στήριξης, αναφέρει ότι η συμμετοχή στα σχετικά προγράμματα έχει αυξηθεί κατά 7,6 τοις εκατό από το 2010, μία αύξηση που αντιστοιχεί σε 3,3 εκατομμύρια ανθρώπους..

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News