default-image

Ο παράδεισος μπορεί να περιμένει...

Απόψεις
Ο παράδεισος μπορεί να περιμένει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα έρθει ο Αλέξης στην εξουσία, θα σκίσει το μνημόνιο και την ίδια στιγμή η Ευρώπη, συγκλονισμένη, θα σβήνει το χρέος. Ξένοι τραπεζίτες θα κάνουν ουρά έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για να αγοράσουν τα Νέα Ομόλογα που θα βασίζονται στη ρήτρα ανάπτυξης. Δηλαδή, θα πληρώνουμε όταν και αν θέλουμε! Και με τα λεφτά αυτά θα είναι δωρεάν στην Ελλάδα το ρεύμα, το νερό, και δεν ξέρουμε τι άλλο. Οι ίδιοι τα λένε. Να μην ξεχάσουμε! Οι Έλληνες αποταμιευτές θα φέρουν μαζικά τις καταθέσεις τους πίσω στην Ελλάδα, στις... κοινωνικοποιημένες τράπεζες.

Του Θανάση Μαυρίδη (capital.gr)

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αρκετοί συμπολίτες μας συμφωνούν με τα όσα μας υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας από την Θεσσαλονίκη. Αλίμονο! Ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του; Ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα στην Θεσσαλονίκη. Στα λόγια. Διότι αν έρθει η ώρα να κάνει πράξη τα όσα υποσχέθηκε θα διαπιστώσει ότι αυτό είναι αδύνατο. Είναι αδύνατο να τα κάνει κάποιος παραμένοντας στην Ευρώπη και στην ζώνη του ευρώ. Πολύ απλά διότι λεφτά δεν υπάρχουν.

Κάποιοι σύντροφοί του θα του ψιθυρίσουν την "εναλλακτική" της αύξησης της φορολογίας στους πλούσιους. Τον κοροϊδεύουν, του λένε ψέματα. Τα ίδια έλεγε και ο κ. Στουρνάρας στο νυν πρωθυπουργό και το αποτέλεσμα είναι να αυξάνεται κάθε μήνα ο αριθμός των φορολογουμένων που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Στο Λονδίνο οι ξένοι επενδυτές, στην εκδήλωση για τις ελληνικές μετοχές, προσπαθούσαν να καταλάβουν αν ο κ. Τσίπρας εννοούσε αυτά που έλεγε. Μεταξύ τους ζουν και Έλληνες διαχειριστές που έχουν περάσει την άποψη ότι τα ίδια έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου και ότι τελικά μέσα από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ ξεπήδησαν σημαντικοί μεταρρυθμιστές.

Κάνουν λάθος. Ψαρεύουν στα θολά νερά του ποταμιού και έχουν χάσει την αίσθηση της καθαρότητας της θάλασσας και της πραγματικότητάς μας. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει σχέση με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Κι η Ελλάδα του 2014 δεν είναι η ίδια με εκείνη του 1984, όταν μπορούσε να δανειστεί και να κάνουν οι σοσιαλιστές με εκείνα τα χρήματα, τα δανεικά, κοινωνική πολιτική.

Υπάρχει μία μεγάλη μερίδα του κόσμου που υποστηρίζει ότι θα πρέπει να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για να τιμωρηθούν εκείνοι που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και οι οποίοι έχτισαν αυτό το κράτος της διαφθοράς. Το θέμα είναι αν οι άνθρωποι αυτοί γνωρίζουν τις επιπτώσεις της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή εκφράστηκε από τον κ. Τσίπρα, κι αν είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν μέχρι τέλους. Αν νομίζει κανείς, πάντως, ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας, ότι το βαρέλι δεν έχει άλλο πάτο, είναι γελασμένος.

Προσωπικά με πιάνει τρόμος όσο σκέφτομαι το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία να κάνει όλα όσα υπόσχεται. Όπως και ο ίδιος τρόμος με πιάνει όσο σκέφτομαι ότι θα συνεχίσουμε να κυλιόμαστε στον βούρκο για μερικά ακόμη χρόνια, παρακαλώντας κάθε φορά τους Ευρωπαίους να ρίξουν μερικές σταγόνες νερού στην έρημο των Αθηνών! Όσο εξωφρενικά θεωρώ αυτά που λένε στο ΣΥΡΙΖΑ, άλλο τόσο αδιέξοδη θεωρώ την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος δείχνουν να καταλαβαίνουν ότι η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει ένα εθνικό σχέδιο, μία κοινωνική και πολιτική συμφωνία πέρα και έξω από κόμματα και συμφέροντα.

Οι λογικές του "Τσοβόλα δώστα όλα" μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν. Οι... σύντροφοι εκείνοι που λεηλάτησαν, στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, τον δημόσιο τομέα με την σημαία του ΠΑΣΟΚ και έχουν βρει σήμερα καταφύγιο στις τάξεις του Αλέξη, θα έπρεπε να το γνωρίζουν αυτό και μάλιστα καλύτερα απ' όλους.

Αλλά και οι λογικές ΕΝΦΙΑ δεν μας οδηγούν, επίσης, κάπου. Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει στηριχθεί σε μία μικρή ομάδα ανθρώπων, θυμίζοντας περισσότερο αίρεση και λιγότερο μία λειτουργική ομάδα που προάγει τον διάλογο και την πολιτική σκέψη. Θα ήταν άδικο να μην αναγνωρίσουμε στον Αντώνη Σαμαρά το γεγονός ότι ξεπεράσαμε τον σκόπελο του καλοκαιριού του 2012. Αλλά, η χώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω, χρειάζεται ένα σχέδιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News