default-image

Τζορτζ Φραγκαδάκης: Γνωρίστε τον Έλληνα Κρητικής καταγωγής- μετρ του τρόμου που κατακτά το Χόλυγουντ

Απόψεις
Τζορτζ Φραγκαδάκης: Γνωρίστε τον Έλληνα Κρητικής καταγωγής- μετρ του τρόμου που κατακτά το Χόλυγουντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ελληνοαμερικανός που κατάφερε να "ταράξει τα νερά" στο Χόλυγουντ.

Ένας Ελληνοαμερικανός, με καταγωγή από την Σάμο και την Κρήτη, κατάφερε να "ταράξει τα νερά" στο Χόλυγουντ και να δώσει μια νέα διάσταση στο τι εστί μάσκα και εφέ σε μια ταινία τρόμου ή επιστημονικής φαντασίας. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον Γιώργο Φραγκαδάκη, συνιδιοκτήτη της "Immortal FX and Immortal Masks", η οποία, με τις πρωτότυπες και... ανατριχιαστικά ρεαλιστικές δημιουργίες της, άλλαξε τα δεδομένα για το είδος της στην κινηματογραφική βιομηχανία των ΗΠΑ.

"Φτιάχνουμε μάσκες σιλικόνης. Δηλαδή, αυτό που κάνουμε εμείς, είναι να δημιουργούμε... τέρατα για κινηματογραφικές ταινίες αλλά και για χώρους τρόμου, π.χ. υποτιθέμενα στοιχειωμένα σπίτια". Με αυτά τα απλά λόγια, ο Γιώργος Φραγκαδάκης (George Frangadakis) εξήγησε στην δημοσιογράφο του New Greek TV, Maria Athens, την αποστολή της "Immortal FX and Immortal Masks", η οποία ξεκίνησε την λειτουργία της πριν από 12 χρόνια με στόχο να πρωτοτυπήσει. Και τα κατάφερε.

"Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε, θέσαμε ως στόχο όχι απλά να μπούμε στον χώρο της μάσκας και των εφέ τρόμου, αλλά να τον εξελίξουμε και να τον αλλάξουμε!", δηλώνει ο Φραγκαδάκης, που, τα τελευταία χρόνια, είδε τις ιδέες και τις μάσκες του να γίνονται περιζήτητες. Άλλωστε, όπως γράφει και το site της εταιρείας, η Immortal δεν σχεδιάζει απλά την μορφή του χαρακτήρα, αλλά και τον ίδιο τον χαρακτήρα.  Είναι, δηλαδή, οι ειδικοί στον τρόμο!

"Οι γονείς μου πάντα με στήριζαν σε ό,τι έκανα.  Ακόμη κι αν αυτό ήταν να ένα κεφάλι που εκρήγνυται σε μια ταινία ή μια μορφή τέρατος που θα έκανε τα μικρά παιδάκια να βάλουν τα κλάματα από τον φόβο τους", δηλώνει ο Ελληνοαμερικανός Effects Supervisor.

Μιλώντας για την Ελλάδα, ο Φραγκαδάκης ξεχωρίζει από την πατρίδα του πατέρα του (Κρήτη) τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, ενώ δηλώνει ιδιαίτερα δεμένος με το Κοκκάρι, τόπο καταγωγής της μητέρας του, το οποίο θεωρεί ότι του προσφέρει ηρεμία.

Μερικές από τις ταινίες που έβαλε την υπογραφή του ο επιτυχημένος Ελληνοαμερικανός είναι: Sushi Girl, Silent Night, The Devil's Carnival, Submerged, Cabin Fever: Patient Zero

(Πηγή: Newgreektv)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News