default-image

Ο φασισμός της πλουτοκρατίας του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

Απόψεις
Ο φασισμός της πλουτοκρατίας του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο ανόητοι και κοιμισμένοι θα πρέπει να είναι οι λαοί όλου του κόσμου και της Γραικίας για να ανέχονται τους γραβατωμένους παλιάτσους της πλουτοκρατίας και του πολιτικού προσωπικού τους να τους κοροϊδεύουν και να τους παίρνουν με τόσους πανούργους και ελεεινούς τρόπους τα κέρδη από  την εργασία τους; Πως μπορεί να ανέχονται 5% να έχει πλούτο όσο έχει το 95% του πληθυσμού του πλανήτη; Πως μπορεί να ανέχονται να τους λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για αυξήσεις και άλλοι να αγοράζουν κότερα και βίλες, να ταξιδεύουν με τζετ και να κάνουν πλάκα κάνοντας πολυτελείς διακοπές και πάρτι; Πως μπορεί να ανέχονται να μην έχουν λεφτά να σπουδάσουν τα παιδιά τους και κάποιοι να κάνουν μπάνιο στις ιδιωτικές τους πισίνες και να κάνουν βόλτες με αυτοκίνητα 3000 κυβικών; Πως ανέχονται να είναι άνεργοι, να μην έχουν πετρέλαιο να ζεσταθούν, λεφτά να πληρώσουν το ρεύμα και να τους βάζουν φόρους παράλογους για να πάρει τα λεφτά η πλουτοκρατία και να αυξήσει τα κέρδη της; Πόσο κοιμισμένοι πρέπει να είναι οι οπλίτες των ΜΑΤ που υπακούουν στους δυνάστες πολιτικούς και κτυπούν τους πολίτες που διεκδικούν το αυτονόητο αντί να κτυπούν τους υπουργούς και του πρωθυπουργούς που παίρνουν τα λεφτά από τον κόσμο για να τα δώσουν στους τραπεζίτες και τα αφεντικά τους; Πόσο κοιμισμένοι πρέπει να είναι οι πολίτες όταν ζητιανεύουν την αμοιβή για τον κόπο τους, το δικαίωμα για παιδεία, για ιατρική φροντίδα, για ασφάλεια στα γεράματα και να αποδέχονται οι πλουτοκράτες να αυξάνουν τα κέρδη τους;  Πως μπορεί οι γραβατωμένοι πλουτοκράτες που διαχειρίζονται χαρτιά και φακέλους, παίζοντας τζόγο με τραπεζικά ομόλογα και χρηματιστηριακό τζόγο να μαζεύουν τον πλούτο όλων αυτών που καθημερινά με τον κόπο τους παράγουν πραγματικά όλα όσα χρειαζόμαστε για να ζήσουμε ανθρώπινα, και αυτοί οι πολλοί να μην αντιδρούν αλλά να ζητιανεύουν και να παρακαλούν για μερικά ψίχουλα;

Όλος ο πλούτος του κόσμου είναι προϊόν της γης, του ήλιου, όλων των φυσικών πόρων και  ενεργειών που υπάρχουν στον πλανήτη και της εργασίας που παράγουν όλοι όσοι  εργάζονται και για αυτό και μόνο ανήκει σε όλους το ίδιο. Με τα μέσα και την τεχνολογία που έχουμε αναπτύξει έχουμε την δυνατότητα να θρέψουμε όλο τον κόσμο στον πλανήτη και να ικανοποιηθούν οι βασικές ανάγκες για περίθαλψη, παιδεία, τροφή νερό, ζέστη, στέγαση. Αυτό που συμβαίνει όμως είναι οι λίγοι να γίνονται όλο και πλουσιότεροι και οι πολλοί να είναι σε έλλειψη. Εξαπατούν οι λίγοι τους πολλούς και τους υφαρπάζουν τον πλούτο με δόλια μέσα. Η πλουτοκρατία με τους στρατούς και την προπαγάνδα μέσα από την πολιτική, την παιδεία και τα ΜΜΕ έχει πείσει τους κοιμισμένους πολίτες  όλου του κόσμου ότι δεν υπάρχει αρκετός πλούτος για όλους. Τους έχει αποχαυνώσει διαστρεβλώνοντας τις έννοιες 'ισότητα', 'δημοκρατία,' δικαιοσύνη', κ.λπ. με αποτέλεσμα να τους κάνει να αποδεχτούν την μοίρα τους παθητικά και να τους μετατρέψει σε ζητιάνους  του μόχθου τους. Τους έπεισε ότι έχουν δημοκρατία και συμμετοχή στην διακυβέρνηση ενώ στην πραγματικότητα αυτή η υποτιθέμενη δημοκρατία εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων. Φτάσαμε στην τραγική θέση σήμερα να λογοδοτούν οι πολλοί στους λίγους αντί να λογοδοτούν οι λίγοι στους πολλούς. Αντί να είναι στο σκαμνί οι πλουτοκράτες και οι πολιτικοί, οι πολλοί είναι  θύματα της κρατικής βίας και της προπαγάνδας της πλουτοκρατίας.

Τι ειρωνεία οι δήθεν δημοκράτες να υπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων και να έχουν πείσει το πόπολο ότι προσπαθούν και κάνουν τα πάντα για το καλό τους. Τι ειρωνεία στην Γραικία δύο κόμματα που διαλαλούν την αφοσίωση τους στον σοσιαλισμό και την Δημοκρατία να κυβερνούν φασιστικά και να υπηρετούν την πλουτοκρατία μην υπολογίζοντας κανένα και τίποτα; Τι ειρωνεία δύο 'δημοκρατικά' κόμματα πότε με απειλές πότε με βία πότε με προπαγάνδα πότε με εξαγορά να επιβάλουν τις παράτυπες και απάνθρωπες πολιτικές τους; Τι ειρωνεία να μιλούν για δημοκρατία και να απειλούν ακόμη και τους ίδιους τους βουλευτές τους με απόλυση από το κόμμα αν δεν υπακούσουν στην κυβερνητική γραμμή δηλαδή την γραμμή της πλουτοκρατίας.

Μας απειλούν συνεχώς όντας άνθρωποι αναίσχυντοι ότι θα φύγουν οι επενδυτές και δεν θα υπάρχει δουλειά και άλλα τέτοια ευτράπελα, με στόχο να μειώσουν τους μισθούς να βάλουν φορολογίες να μειώσουν τα δικαιώματα του πολίτη. Κανείς τους όμως δεν λέει ότι τον πλούτο δεν το παράγουν οι επενδυτές αλλά οι εργαζόμενοι. Οι πλουτοκράτες βάζουν τα χαρτιά (χρήματα) αλλά αυτά δεν παράγουν τίποτα αν δεν πάει ο εργαζόμενος με την ενέργεια  του σώματος και  του μυαλού του να χειριστεί την μηχανή και να παράγει έργο. Όλα όσα παράγονται σε αυτό τον πλανήτη οφείλονται στους φυσικούς πόρους και σε όσους εργάζονται, οπότε τα παραγόμενα ανήκουν το ίδιο σε όλους. Αλλά τι συμβαίνει σήμερα, η μειοψηφία, οι πλουτοκράτες, αυξάνουν τα πλούτη τους εκμεταλλευόμενοι το κόπο των πολλών και το φυσικό πλούτο των φτωχών χωρών. Οι δε πολιτικοί που υποτίθεται εκλέχτηκαν από τον λαό για να φέρουν δικαιοσύνη, ισονομία και να υποστηρίξουν το κοινό καλό, λειτουργούν ως ψυχροί εκτελεστές και υπηρέτες των αφεντικών τους συμπεριφέρονται στον λαό ως μαριονέτα που θα ικανοποιήσει τις προσωπικές τους φιλοδοξίες αλλά και τις απαιτήσεις των αφεντικών τους.

Για να διατηρήσουν την εξουσία τους επάνω στους λαούς χρησιμοποιούν κάθε μέσο με κυριότερα την αποχαύνωση, την παιδεία  και τον φόβο. Όταν δεν πιάνουν αυτά καταλήγουμε στην ωμή βία και τον πόλεμο.

Ο ευκολότερος τρόπος να αποχαυνώσεις το πόπολο είναι ο άρτος και τα θεάματα. Αυτό είχε προτείνει και ένας σύμβουλος στον Ιουστινιανό -αν θυμάμαι καλά- όταν σκεφτόταν να απαγορέψει τα θέατρα που πήγαινε ο λαός την εποχή εκείνη. Άφησε τους του είπε να διασκεδάζουν με αυτό τον τρόπο διότι έτσι ξεθυμαίνουν και δεν έχουν διάθεση και ενέργεια για επαναστάσεις και κινήματα. Αποχαυνωμένος και εθισμένος ο λαός σε αυτές τις απολαύσεις που είναι  χαμηλής αξίας και δόνησης γίνεται εύκολα διαχειρίσημος από την πλουτοκρατία και τα πολιτικά τους τσιράκια. Είναι τυχαίο που κάθε μέρα παίζουν οι τηλεοράσεις ποδόσφαιρο, μπάσκετ και κάθε είδους σπορ; Είναι τυχαίο που η μουσική βιομηχανία έχει γεμίσει με αχρεία μουσική την τηλεόραση και γέμισε ο τόπος σκουπιδομουσικά κανάλια; Είναι τυχαία η παραγωγή χολιγουντιανών ταινιών χαμηλής ποιότητας; Είναι τυχαία η δημιουργία του Μπόλιγουντ στην Ινδία; Είναι τυχαίο που προβάλουν στα ΜΜΕ συνεχώς το σεξ, το πορνό, την ιδιωτική ζωή των μοντέλων, των σταρ κ.λπ. Είναι τυχαίο που τα ναρκωτικά διακινούνται όλο και περισσότερο στην νεολαία;

Ο δεύτερος τρόπος είναι ο φόβος. Απειλούν τον κόσμο συνέχεια άμεσα ή έμμεσα με κάθε τρόπο. Καθώς αυτοί έχουν καταντήσει μαλθακοί από την διασκέδαση και την 'καλοπέραση' δεν τολμούν να κουνηθούν μήπως και χάσουν  την ελεεινή τους διασκέδαση και αυτά τα λίγα που έχουν. Αποχαυνωμένοι και μαλθακοί αδυνατούν να καταλάβουν ότι η δύναμη τους είναι μεγαλύτερη από αυτή των πολιτικάντηδων και των πλουτοκρατών; Ακόμη και αν αντιδράσουν επειδή στερούνται παιδείας και αρετής δεν αντιδρούν συστηματικά και οργανωμένα και έτσι γρήγορα αυτά τα κινήματα τα διασπούν οι επιτήδειοι εξουσιαστές με διάφορους τρόπους.

Ο τρίτος τρόπος είναι η παιδεία. Η παιδεία σήμερα έχει σαν βασικό στόχο να βγάλει δουλοπρεπείς υπάκουους στο σύστημα πολίτες, καλά εκπαιδευμένο τεχνολογικά προσωπικό που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της πλουτοκρατίας. Φυσικά η πλουτοκρατία σήμερα θέλει ικανό προσωπικό για να μπορεί να εξυπηρετεί τα συμφέροντα καλύτερα. Αλλά από την άλλη δεν θέλει ελεύθερα σκεπτόμενα ανθρώπους ούτε ηθικούς και ενάρετους διότι αυτοί δεν εξαγοράζονται ούτε φοβούνται. Θύματα βεβαίως της προπαγάνδας είναι και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τα αφεντικά ενώ ταυτόχρονα είναι πεπεισμένοι ότι κάνουν καλά τη δουλεία τους και ότι δίνουν πραγματική παιδεία. Έτσι αντί στα σχολεία να δημιουργούμε ανθρώπους θαρραλέους, ελεύθερα σκεπτόμενους, δημιουργικούς, αποφασιστικούς, με διάκριση αρετή και ευγένεια δημιουργούμε λεγεώνες υπηκόων οι οποίοι θα κάνουν καλά την δουλεία τους και δεν θα ζητούν τα δικαιώματα τους. Μέσα από αυτό το σύστημα παιδείας, την προπαγάνδα των ΜΜΕ και το λαιφ σταιλ που προβάλουν μέσα από αυτά, δεν δίνουν και πολλά περιθώρια στους νέους να καταλάβουν τι πραγματικά δικαιούνται ως άνθρωποι, τι σημαίνει πραγματικά να είσαι άνθρωπος, ποια πραγματικά είναι μια υγιής κοινωνία και ποιο σκοπό εξυπηρετεί το ανθρώπινο γένος μέσα στο συνολικό γίγνεσθαι της ζωής.

Οι κοιμισμένοι και αποχαυνωμένοι από την απαιδευσιά λαοί και μέσα σε αυτούς και οι γραικοί ανέχονται σήμερα πολιτικά ανθρωπάκια όπως για παράδειγμα ο Σαρκοζί, η Μέρκελ, ο Ολάντ, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και όλο το συνάφι τους(βουλευτές και κομματικά ανδρίκελα) να τους δουλεύουν ψιλό γαζί και κάποιοι από αυτούς (δυστυχώς) να τους χειροκροτούν  και να τους ψηφίζουν και οι υπόλοιποι να τους ανέχονται να συνεχίζουν στην εξουσία και να συνεχίζουν να φέρονται στην Κοινωνία σαν μια πόρνη που μπορεί κανείς να βγάλει επάνω της όλα του τα απωθημένα.

Μιλτιάδης Ελευθεριάδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News