Γιώργος Σαχίνης

"Οι δανειστές έχουν ξεγραμμένη αυτή την κυβέρνηση"

Τις στρεβλώσεις του πολιτικού συστήματος και τα πραγματικά σχέδια των κυβερνώντων σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τον πολιτικό τους χρόνο συνεχώς να μειώνεται, ανέλυσε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο δημοσιογράφος στο "Ποντίκι" Σταύρος Χριστακόπουλος.

Είπε πως τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει η αντιπαράθεση πλέον των πολιτικών προσώπων με οξύτητα, αλλά πώς θα αντεπεξέλθει οικονομικά αυτό το χειμώνα. Κατά την εκτίμησή του η κυβέρνηση θέλει μέχρι την προεδρική εκλογή να αποφύγει βουλευτικές εκλογές γιατί θα τις χάσει, αλλά ιδίως το ασφαλιστικό, με νέες περικοπές που οι δανειστές πιέζουν να αλλάξει εδώ και τώρα, μπορεί να επισπεύσει τις εξελίξεις.

Η εντολή του Eurogroup, πρόσθεσε, την περασμένη Παρασκευή, «ήταν σαφέστατη: η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει όλες τις μνημονιακές εκκρεμότητες πριν από τη λήξη του τρέχοντος μνημονίου τον Ιανουάριο του 2015. Δηλαδή πριν από τις εκλογές που αναμένονται για τον ερχόμενο Μάρτιο. Μεταξύ των εκκρεμοτήτων περιλαμβάνονται το νέο ασφαλιστικό και οι νέες επί τα χείρω ρυθμίσεις στα εργασιακά.

Σε απλά Ελληνικά αυτό σημαίνει ότι οι χειρότεροι εφιάλτες της κυβέρνησης θα γίνουν πραγματικότητα καθώς οι δανειστές - όπως καιρό τώρα επιμένουμε μονότονα - δε διανοούνται ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, αποχωρώντας, θα αφήσει σοβαρές εκκρεμότητες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρές τριβές με την επόμενη κυβέρνηση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια