Γιώργος Σαχίνης

Συγκλονιστικό σποτ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τη Γάζα

Με νέο συγκλονιστικό τηλεοπτικό σποτ, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μας καλούν να μην κλείσουμε τα μάτια μπροστά στη μεγάλη ανθρωπιστική τραγωδία δίχως τέλος στη Λωρίδα της Γάζας.

Δείτε το σποτ:

«Οι εικόνες που βλέπουν οι ομάδες μας στη Γάζα είναι σοκαριστικές. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα υποστηρίζουμε το κεντρικό νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας, με μία πλήρη χειρουργική ομάδα, ιατρικό εξοπλισμό και προμήθειες έκτακτης ανάγκης, έχοντας προσφέρει πακέτα έκτακτης ανάγκης στην Κεντρική Αποθήκη Φαρμάκων νότια και βόρεια της Γάζας. Υπάρχουν τρομακτικές ελλείψεις στην παροχή ιατρικής βοήθειας, τόσο σε επίπεδο ιατροφαρμακευτικού υλικού όσο και σε εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Ενώ οι ανάγκες είναι τόσο μεγάλες και επιτακτικές, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είμαστε μαζί με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού οι μόνες διεθνείς οργανώσεις που αγωνιζόμαστε στα νοσοκομεία δίπλα στους Παλαιστίνιους συναδέλφους», δηλώνει η Μαριέττα Προβοπούλου, γενική διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. «Ωστόσο, δε χρειάζεται να δει κάποιος τις εικόνες που βλέπουμε ή να βιώσει όσα ζούμε αυτή τη στιγμή στη Γάζα για να βοηθήσει. Ο καθένας μπορεί με μια οικονομική δωρεά να δώσει τη δυνατότητα να σώσουμε όσες περισσότερες  ζωές γίνεται μέσα στη φρίκη του πολέμου».

Με ανακοίνωσή τους οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διευκρινίζουν επίσης και τους λόγους για τους οποίους δε δέχονται φάρμακα ή άλλες δωρεές σε είδος: «Για να είμαστε σε θέση να ανταποκρινόμαστε στις επείγουσες κρίσεις αποτελεσματικά, από τα πρώτα κιόλας εικοσιτετράωρα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα χρησιμοποιούμε προσυσκευασμένα κιτ με ιατροφαρμακευτικό υλικό. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τα αποστέλλουμε άμεσα σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη προκύψει ανάγκη. Παράλληλα, διασφαλίζουμε ότι θα παραδοθούν σε άριστη κατάσταση και μάλιστα με αρκετά χαμηλότερο κόστος συγκριτικά με το κόστος που απαιτείται για τη διαχείριση της συλλογής φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης».

Επείγουσα έκκληση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για βοήθεια στη Γάζα

Κάντε μια δωρεά σήμερα στον ειδικό λογαριασμό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τη Γάζα:

Μέσω τράπεζας

Alpha Bank: IBAN GR87 0140 1040 1040 0278 6014 374

Μέσω Ίντερνετ στο http://support.msf.gr/gaza

Μέσω σταθερού τηλεφώνου ΟΤΕ: 901 11 153 153

(€3,69 / κλήση, ΟΤΕ Γραμμή βοήθειας : 801 11 16 500) 

Πληροφορίες  210 5 200 500, www.msf.gr

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εργάζονται στη Γάζα για περισσότερα από 10 χρόνια, παρέχοντας ιατρικές, χειρουργικές και ψυχολογικές υπηρεσίες. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν ως αποτέλεσμα της έκκλησης αυτής θα διατεθούν σε όλα τα υπάρχοντα προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στα Παλαιστινιακά εδάφη.
_______________________________________________________________
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι με €50 οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αγοράζουν ιατρικά κιτ με τα οποία προσφέρουν ιατρική φροντίδα σε 70 ασθενείς  για 3 μήνες . Τα κιτ περιέχουν τα απαραίτητα φάρμακα κι εξοπλισμό προκειμένου το προσωπικό της οργάνωσης να διασφαλίσει την παροχή ιατρικής φροντίδας, ανεξάρτητα από την πρόσβαση ή όχι σε ιατρικές δομές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια