Γιώργος Σαχίνης

Γιατί τους πόνεσε τόσο πολύ η συναυλία για τις καθαρίστριες;

Κάπου πρέπει να τους ενόχλησε πολύ η συναυλία που έκανε η κ. Χάρις Αλεξίου στο Σύνταγμα για τις απολυμένες καθαρίστριες. Εντυπωσιάζει ο αριθμός και η «ποιότητα» των επιθέσεων που δέχτηκε η δημοφιλής τραγουδίστρια.

Το σύνθημα της επίθεσης έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη (δείγμα κι αυτό της σοβαρότητας που διακρίνει το κυβερνητικό έργο) δηλώνοντας πως αποτελεί «ύβρη να ασχολούμαστε όλη την ημέρα με τις καθαρίστριες». Ακολούθησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Άδωνις Γεωργιάδης: «Η κ. Αλεξίου θα κάνει συναυλία για την απολυμένη καθαρίστρια του Mega; Για να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό στη χώρα».

Ακολούθησε ορυμαγδός. Όλοι οι πρόθυμοι έσπευσαν να ρίξουν τον λίθο του αναθέματος. Από ιστότοπους μέχρι και εφημερίδες (κάποτε) μεγάλης κυκλοφορίας.

Άλλος συνέκρινε την πράξη της με την λαϊκίστικη «πρόσκληση του Οτσαλάν στην Ελλάδα» από «το παρακράτος που συνεχίζει να ενδημεί». (Σ.σ. Πλίνθοι, κέραμοι ατάκτως ερριμμένα).

Άλλος «στράβωσε» με το κόκκινο γάντι και με το ρεπερτόριο. Αποκάλεσε μάλιστα τους φονιάδες του Παύλου Φύσσα φορείς  ενός «ζοφερού εθνικισμού». (Προσοχή, όχι φασίστες, όχι ναζιστές αλλά εθνικιστές, δηλαδή όπως προτιμούν να αυτοαποκαλούνται οι Χρυσαυγίτες).

Άλλος, σε αναζήτηση ντελικάτου λογοτεχνικού ύφους, διερωτάται: «Φαντάζεσαι να είσαι άνεργος και να ακούς τη Χαρούλα να σου φωνάζει από σκηνής «είμαστε όλοι άνεργοι» και να μην μπορείς να τη βοηθήσεις την κακομοίρα (sic), αφού το μόνο που έχεις να της προτείνεις είναι να τη συνοδεύσεις στο κοινωνικό συσσίτιο;»

Τελευταίος (;) ρίχτηκε στη μάχη ο άνθρωπος που επί χούντας Ιωαννίδη πήρε την κάμερα της ΥΕΝΕΔ και προσπαθούσε να πάρει δηλώσεις από τους κρατούμενους φοιτητές μετά την εισβολή στο Πολυτεχνείο. Αυτός λοιπόν, ο οποίος μετά τη δικτατορία έπαψε να στρατεύεται προπαγανδιστικά, κατηγορεί την κ. Αλεξίου πως εντάχθηκε «στη μηχανή προπαγάνδας που ασχολείται (και μας απασχολεί) μήνες τώρα με τις απολυμένες καθαρίστριες».

Και έπεται συνέχεια με ευμενείς αναδημοσιεύσεις των ασχημιών από όλα τα …υπόχρεα σάιτ.

Ραβδούχοι

Πρέπει να διερωτηθούμε γιατί η Χάρις Αλεξίο υ τραβά πάνω της τους κεραυνούς των «μνημονιάκηδων». Γιατί πέφτουν πάνω της να την κατασπαράξουν όλοι οι ιδεολογικοί ραβδούχοι του Διαδικτυακού μνημονιακού κατεστημένου;

Η πρώτη σκέψη που μπορώ να κάνω είναι πως δυσαρεστήθηκαν γιατί η δημοφιλής τραγουδίστρια, αν και δεν είχε δηλώσει ποτέ «Πασιονάρια», θεώρησε χρέος της να πάρει θέση.

Χάρις Αλεξίου Σύνταγμα

Mια δεύτερη είναι πως στη συναυλία πήγε ένα πολύ ευρύτερο κοινό, πέραν του συνήθους των διαδηλώσεων. Νέες και νέοι, άνθρωποι που δεν έχουν την ευκαιρία να την ακούσουν, μπήκαν στο πλήθος και συμμετείχαν στη διαμαρτυρία.

Η τρίτη σκέψη είναι πως το δηλητήριο που εκτοξεύτηκε εναντίον της αποτελεί μια προειδοποίηση για όποιον καλλιτέχνη ή διανοούμενο σκέφτεται να εκδηλώσει κοινωνική αλληλεγγύη. Γι΄ αυτό έπρεπε να ραβδιστεί δημοσίως ώστε να μη βρει μιμητές. (Η περίπτωση τηλεοπτικού προπηλακισμού του Θεοδόση Πελεγρίνη είναι εξόχως διαφωτιστική). Οι άνθρωποι των γραμμάτων, οι καλλιτέχνες πρέπει να κλειστούν στο καβούκι τους…

Σε ό,τι αφορά τη δική μας πλευρά: Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την εξάπλωση της λεκτικής βαρβαρότητας εναντίον όποιου τολμά να αντιστέκεται στην ανθρωποκτόνο κυβερνητική πολιτική. Γιατί υπάρχει ο κίνδυνος - αν επικρατήσει ο φόβος - να βρεθούμε σε μιαν έρημο όπου δεν θα έχει απομείνει κανένας να διαμαρτυρηθεί για τον διπλανό του μέχρι να έρθει και η δική του σειρά.

Πηγή: imerodromos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια