default-image

Λ. Βατικιώτης: "Οικονομική βόμβα η χρεωκοπία της Αργεντινής"

Κρήτη
Λ. Βατικιώτης: "Οικονομική βόμβα η χρεωκοπία της Αργεντινής"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίσω από τις επικοινωνιακές  εντυπώσεις της κατάστασης  χρεωκοπίας στην Αργεντινή, ουσιαστικά η απόφαση του δικαστηρίου της Ν. Υόρκης, αποτελεί μία οικονομική "βόμβα" στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα υπέρ των κερδοσκοπικών hedges funds ανά την υφήλιο, υποστήριξε μιλώντας στον 9.84 ο οικονομολόγος- αναλυτής και δημοσιογράφος κ. Λεωνίδας Βατικιώτης.

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση της Αργεντινής προτάσσει το μέλλον της χώρας της από τις απαιτήσεις των πιο αρπακτικών τμημάτων του χρηματιστηριακού τζόγου και καλό θα είναι στην Ελλάδα αντί κάποιοι να επιχαίρουν, να προβληματιστούν από τα νέα δεδομένα που δημιούργησε το δικαστήριο της Ν. Υόρκης, σύμφωνα με τα οποία οι απαιτήσεις τέτοιων πιστωτών, αναδεικνύονται ανώτερες από τις όποιες συμφωνίες μεταξύ κυρίαρχων κρατών και δανειστών τους διεθνώς.

Ο Λεωνίδας Βατικιώτης επισήμανε ότι σε όρους πραγματικής οικονομίας για την Αργεντινή οι επιπτώσεις δεν θα είναι ανάλογες των δραματικών εικόνων του 2001 που πάντως, υπήρξαν προ της τότε άρνησης πληρωμής των δανειστών της, αφού ήδη η κυβέρνηση της Αργεντινής έχει συνάψει συμφωνίες ώστε να ξεπεράσει το νέο σοβαρό σκόπελο αποκλεισμού της από τις αγορές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News