default-image

Σεξουαλικός κανιβαλισμός

Απόψεις
Σεξουαλικός κανιβαλισμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας πενηνταεφτάχρονος παλιός νοσοκόμος με ένα σεξουαλικό φετίχ για κανιβαλισμό καταδικάστηκε για "φροντίδα" ενός δεκατετράχρονου κοριτσιού που είχε μαζί του συνάντηση, δολοφονώντας το και τρώγοντας το. Ο Dale Bolinger είχε πει στην αστυνομία ότι έδειχνε ενδιαφέρον στην ιδέα του κανιβαλισμού από την παιδική του ηλικία, και είχε αγοράσει ένα τσεκούρι πριν τη μέρα που σχεδίαζε να συναντήσει το κορίτσι. Είχε συχνές επισκέψεις σε ένα τόπο συνάντησης on line, το Dark Fetish Network [Δίκτυο Σκοτεινού Φετίχ], για να συζητούν για αποκεφαλισμούς και φάγωμα γυναικών και κοριτσιών για σεξουαλική ευχαρίστηση. Αν και ο σεξουαλικός κανιβαλισμός είναι κοινός σε μερικά είδη ζώων είναι ακραία σπάνιος στους ανθρώπους.

Λοιπόν, τι είναι ο σεξουαλικός κανιβαλισμός;

Στο απλούστερο επίπεδο του, ο ανθρώπινος σεξουαλικός κανιβαλισμός θεωρείται ως μια συνήθης ψυχοσεξουαλική αταξία και συμπεριλαμβάνει την ατομική σεξουαλικοποίηση [sexualizing] της κατανάλωσης μιας άλλης ανθρώπινης σάρκας. Οι περισσότεροι εγκληματολόγοι και ψυχολόγοι ισχυρίζονται πως τέτοιοι άνθρωποι είναι ψυχοπαθείς [που χαρακτηρίζονται από παρορμητισμό, εγωισμός και έλλειψη τύψεων συνείδησης]. Όταν έρχονται στον ανθρώπινο σεξουαλικό κανιβαλισμό υπάρχει βάσιμα ένας αριθμός διαφορετικών υποτύπων αν και δεν είναι απαραιτήτως αποκλειστκοί [υπότυποι].

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι του σεξουαλικού κανιβαλισμού;

Ίσως ο περισσότερο καταχωρημένος είναι η "ερωτοφονοφιλία" [erotophonophilia] συχνά αναφέρεται ως ο "τελευταίος φόνος", μια σεξουαλική παραφιλία στην οποία τα άτομα έχουν ακραίες βίαιες φαντασιώσεις και τυπικά σκοτώνουν τα θύματα τους κατά τη διάρκεια του σεξ και ή ακρωτηριάζουν τα γενετήσια όργανα των θυμάτων τους. Σε μερικές περιπτώσεις, οι ερωτοφονόφιλοι θα φάνε κάποια από τα μέρη του σώματος του θύματος τους [συνήθως μετά το θάνατο του].

Ποιοι είναι οι σημαντικοί κανιβαλικοί δολοφόνοι;

Πολλοί λάγνοι δολοφόνοι-συμπεριλαμβανομένου του Τζακ του Αντεροβγάλτη-είναι ύποπτοι συμμετοχής τους σε κανιβαλικές πράξεις, απομακρύνοντας μέρος του κοριτσιού για να το φάνε αργότερα. Άλλα παραδείγματα δολοφόνων που έφαγαν τα θύματα τους [ή μέρος αυτών] για σεξουαλική ευχαρίοστηση συμπεριλαμβάνουν τον Albert Fish, τον Issei Sagawa, τον Andrei Chikatilo, και τον End Gein. Ευλόγως ο πλέον φημισμένος σεξουαλικός κανίβαλος είναι ο διαδοχικός [συνεχής] δολοφόνος Jeffrey Dahmer ο οποίος σκότωσε 17 άνδρες κι αγόρια και ενεπλάκη και σε κανιβαλικές και σε νεκροφιλικές πράξεις με πολλά από τα θύματα του ανάμεσα στο 1978 και στο 1991.

Ποιοι είναι οι άλλοι τύποι σεξουαλικού κανιβαλισμού;

Ένας άλλος τύπος σεξουαλικού κανιβαλισμού που έχει καταγραφεί με συνεχώς αυξητική τάση στην επιστημονική λογοτεχνία τη τελευταία δεκαετία είναι η "vorarephilia". Είναι μια σεξουαλική παραφιλία στην οποία τα άτομα διεγείρονται σεξουαλικά από 1) την ιδέα ότι αποτελούν γεύμα, 2) το ότι τρώνε ένα άλλο άνθρωπο και, ή, παρατηρούν τη διαδικασία σεξουαλικής ικανοποίησης. Όμως, στις περισσότερες των περιπτώσεων η συμπεριφορά αυτών των τύπων βασίζεται στη φαντασία τους, παρ'  ότι έχουν υπάρξει πραγματικές περιπτώσεις τέτοιες όπως του Armein Meiwes, του αποκαλούμενου "κανίβαλου του Rotenburg".

Ο Meiwes, ένας τεχνικός για υπολογιστές, πρωτοτύπησε παγκοσμίως επειδή σκότωσε και έφαγε ένα Γερμανό άνδρα θύμα [τον Bern Jurgen Brande]. O Meiwes καθ' υπόθεση φαντασιωνόταν στον κανιβαλισμό από την παιδική ηλικία του και σύχναζε σε ιστοσελίδες κανιβαλικού φετιχ και αναρτούσε περί τις εξήντα κοινοποιήσεις ρωτώντας αν θα άρεσε σε κάποιον να αποτελέσει γεύμα γι'  αυτόν. Ο Meiwes ισχυρίστηκε ότι περί τους διακόσιους άνδρες απάντησαν στην έκκληση του αλλά μόνο ένας τελικά τον συνάντησε πρόσωπο με πρόσωπο. Τον Μάρτιο του 2002 ο Jurgen Brande απάντησε στη κοινοποίηση του Meiwes στο ιντερνέτ. Στη μοναδική συνάντηση του στο σπίτι του Meiwes, η πρώτη κανιβαλική πράξη για τον Meiwes ήταν να δαγκώσει κόβοντας [bite off] το πέος του Brande και κατόπιν να το μαγειρέψει και να το φάει. Ο Brande κατόπιν ήπιε πολύ αλκοόλ, σορόπι για το βήχα, και πήρε και χάπια για τον ύπνο, και μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον Meiwes στο μπάνιο του [και βιντεοσκοπήθηκε]. Το σώμα κατόπιν φυλάχθηκε και για πολύ χρόνο ο Meiwes έφαγε πολλή ποσότητα από αυτό [20 κιλά]. Η άποψη που σόκαρε τους περισσότερους ανθρώπους δεν ήταν το γεγονός ότι ο Meiwes έφαγε πολύ από το σώμα του Brande αλλά στο ότι φάνηκε ο Brande  να συναινεί στο φάγωμα του.

Μια άλλη σεξουαλική κανιβαλική συμπεριφορά είναι η "gynophagia", ένα σεξουαλικό φετίχ το οποίο περιλαμβάνει φαντασιώσεις ότι μαγειρεύουν και καταναλώνουν γυναίκες [gynophagia κυριολεκτικά σημαίνει να τρως γυναίκες]. Υπάρχει επίσης ένας υποτύπος της gynophagia που λέγεται "parthenophagia". Αυτή είναι η πρακτική να τρως νεαρά κορίτσια ή παρθένες. Μερικοί δολοφόνοι λαγνείας έγιναν γνωστοί με το να καταναλώνουν τη σάρκα νεαρών κοριτσιών, ο περισσότερο γνωστός ήταν ο Albert Fish. Ο Bolinger φαίνεται επίσης να ταιριάζει σ'  αυτό τον υποτύπο.

Τέλος, η "sexual autophagy" αναφέρεται στο να τρώει κάποιος τη σάρκα του για σεξουαλική ευχαρίστηση. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από τον Γερμανό Ψυχίατρο Richard von Krafft-Ebing στο βιβλίο του Psychopathia Sexualis περιλαμβάνει την υπόθεση ενός άνδρα ο οποίος ξετρελάθηκε με ένα νεαρό κορίτσι. Δεν είχε καμιά επιθυμία για σεξ αλλά μιλούσε για την παρόρμηση του να κόψει δαγκώνοντας ένα κομάτι από τη σάρκα της και να το φάει. Αν και πλησίαζε προσεκτικά τις γυναίκες, πάντοτε έκοβε το δέρμα του και το έτρωγε [αντί να φάει αυτά].

Τι κάνει τους ανθρώπους να έχουν αυτές τις παρορμήσεις;

Το κίνητρο της δύναμης που καθοδηγεί στο βασικό σεξουαλικό κανιβαλισμό κατά κάποιο τρόπο φαίνεται να ομοιάζει με αυτό του σαδομαζοχισμού από τις προοπτικές της κυριαρχίας και της υποταγής. Το να καταβροχθίζεις κάποιον θα μπορούσε να ειδωθεί σαν η έσχατη πράξη κυριαρχίας από ένα αρπακτικό, και σαν η έσχατη πράξη υποταγής από ένα θύμα [μια λεία].

Λίγα είναι γνωστά για το πως κυριαρχούν τέτοιοι τύποι σεξουαλικής κανιβαλικής συμπεριφοράς αν και ο Meiwes ισχυρίστηκε ότι βασίστηκε στη δράση του στο ιντερνέτ στους ιστότοπους με κανιβαλικά φετίχ όπου υπήρχαν τουλάχιστον 800 Γερμανοί  που μοιράζονταν το πάθος τους να θέλουν να φάνε ένα άλλο άνθρωπο. Ο αριθμός των ανθρώπων που πραγματικά επιθυμούν να φαγωθούν και βαδίζουν μέσω αυτής της επιθυμίας τους είναι πιθανό να είναι απίστευτα μικρός, αλλά το ιντερνέτ βοήθησε τον Meiwes να εντοπίσει το πρόθυμο θύμα.

Παρατήρηση blogger: αν διαβάσετε την ιστορία του Albert Fish [εδώ], τον οποίο μνημονεύει και ο συγγραφέας στα παραδείγματα των υποτύπων του θα κατανοήσετε ότι, ΟΛΑ, ακόμη και οι διαστροφές ξεκινάνε από την οικονομική ανάγκη, από την πείνα! Αλλά, βέβαια, τέτοιοι λακέδες του Συστήματος προσπαθούν να εξαγνίσουν το Σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο ψάχνοντας για διαταραγμένους ψυχισμούς κλπ. Φυσικά δε λένε από που ξεκινά η διατάραξη του ψυχισμού στον άνθρωπο. Τέτοιοι επιστήμονες!! Στην ίδια ανάρτηση θα πληροφορηθείτε για τον κανιβαλισμό των πολιορκουμένων Μεσολογγιτών.

Από το gfragoulis.blogspot.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News