default-image

Σηκώνουν άγκυρα τα σκάφη για το Cape Ray

Κρήτη
Σηκώνουν άγκυρα τα σκάφη για το Cape Ray

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τρίτη 22 Ιουλίου συναντήθηκαν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων το Ανοιχτό Συντονιστικό Χανίων, το "Ένα Καράβι για τη Γάζα", δημοσιογράφοι, θεσμικοί και ακτιβιστές που θα επιβιβαστούν στην εν πλω διαμαρτυρία, καθώς και άλλοι συμπολίτες μας και κάτοικοι των Χανίων.

Σε αυτή τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε και συντονίστηκε η επόμενη, παγκρήτια και πανελλαδική πλέον, δράση της εν πλω διαμαρτυρίας, που έχει ήδη ανακοινωθεί εδώ και καιρό.

Η εν πλω διαμαρτυρία θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 10 π.μ. από το παλιό λιμάνι των Χανίων. Εκεί θα επιβιβαστουν όσοι ταξιδέψουν στα σκάφη με σκοπό να πλησιάσουν το Cape Ray για να διαμαρτυρηθούν έμπρακτα ενάντια στο πείραμα της υδρόλυσης.

Καλούμε όλους τους κατοίκους των Χανίων να παραβρεθούν στο σημείο για να δηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους.

Καλούμε τα σκάφη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, του Ομίλου Φουσκωτών καθώς και του Ναυτικού Ομίλου Χανίων να συνοδεύσουν τα ιστιοπλοϊκά κατά την έξοδό τους από το λιμάνι μέχρι τα Θοδωρού.

Καλούμε σε συνεχείς πανελλαδικές δράσεις ενημέρωσης για όσο καιρό θα βρίσκεται σε εξέλιξη το εγχείρημα. Η ασπίδα προστασίας μας είστε όλοι εσείς.

Στην Επιτροπή Συμμόρφωσης της Σύμβασης του Άαρχους για τα χημικά

Την Πέμπτη 24 Ιουλίου στις 12 μμ θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο από όλους τους συμμετέχοντες στο εγχείρημα για τους συντάκτες Τύπου και τηλεόρασης.

Την ίδια ώρα, στην Επιτροπή Συμμόρφωσης της Σύμβασης του Άαρχους (Ο.Η.Ε.), κατατέθηκε από το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου η αναφορά για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ιδίως του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Δικαίου σχετικά με την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο.

Η Επιτροπή Συμμόρφωσης καλείται να μεριμνήσει για την εφαρμογή της Διεθνούς Περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News