Γιώργος Σαχίνης

Όταν μιλά η… Βlackrock

Σοκ από τον διεθνή ελεγκτικό οίκο Blackrock, ο οποίος ξέρει καλύτερα απο κάθε άλλον τις πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αφού ήταν ο οίκος στον οποίο ανατέθηκε από την τρόικα η μελέτη για την βιωσιμότητα των ελληνικών τραπεζών προ διετίας.

Σε νέα μελέτη που διενήργησε για την παγκόσμια κατάσταση της οικονομίας και η οποία αποτυπώνεται στον ακόλουθο χάρτη, θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει σήμερα την μεγαλύτερη πιθανότητα χρεοκοπίας παγκοσμίως!

Μεγαλύτερη πιθανότητα και από αυτή της Ουκρανίας,, η οποία έχει ακρωτηριαστεί μετά την απώλεια της Κριμαίας και βιώνει εμφύλιο πόλεμο στο 30% του εδάφους της, αλλά και της Βενεζουέλας, την οποία πολεμούν "Θεοί και δαίμονες" στην Δύση με πρώτες τις ΗΠΑ!

Δείτε τον χάρτη με τις χώρες που έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας στο 2014, πάντα κατά την Blackrock.

Τα στοιχεία δίνει η BLACKROCK και αφορούν τον Ιούνιο του 2014.

Τι εστί Βlackrock;

Η μετοχική σύνθεση της είναι

Το 1988, oι Larry Fink και ο Robert S. Kapito άφησαν την First Boston για να ιδρύσουν μια εταιρεία που θα παρείχε στους πελάτες της υπηρεσίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων (κεφαλαίου) .

Το 1992 η κεντρική ομάδα αποφάσισε να αποσχισθεί από την BlackStone και μετονομάστηκε σε BlackRock. Μέχρι το 1999 είχε σχεδόν διπλασιάσει τα διαχειριζόμενα κεφάλαιά της..

Στη συνέχεια, εξαγόρασαν μια σειρά άλλες εταιρίες με κυριότερη την Merrill Lynch Investment Managers (MLIM) στις 29 Σεπτεμβρίου 2006

Οι εξαγορές συνεχίστηκαν και το πελατολόγιο μεγάλωνε συνεχώς.

Η BlackRock είναι σήμερα ο μεγαλύτερος μέτοχος της Apple αφού κατέχει το 5,5% των μετοχών, που υπολογίζονται σε περισσότερα από $ 15 δισεκατομμύρια.

Τον Δεκέμβριο του 2009, η εταιρεία απέκτησε την Barclays με 13,5 δισ. δολάρια αλλά την έβαλε σε ένα νέο πεδίο διαχείρισης κεφαλαίων αξίας σχεδόν 1 τρις. δολαρίων!

Μετά τη συμφωνία αυτή, τα υπό διαχείριση κεφάλαιά της αγγίζουν τα 3,5 τρις. δολ., ενώ το χαρτοφυλάκιο για το οποίο παρέχει συμβουλές επενδύσεων ξεπερνά τα 9 τρις.

Αυτό την καθιστά αυτόματα ως την μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία στον κόσμο.

Πηγή :www.ixnos.blogspot.gr

Σχόλια