default-image

Φιντέλ: Γάζα, όπως Στάλινγκραντ!

Κόσμος
Φιντέλ: Γάζα, όπως Στάλινγκραντ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προχθές στις 18 Ιουλίου, στην ηλεκτρονική έκδοση της Granma, της εφημερίδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, δημοσιεύθηκε μια δήλωση του ιστορικού ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο. Η δήλωση, με τίτλο: «Μια ανήκουστη πρόκληση», έχει ως εξής: «Σήμερα το πρωί κατακλυστήκαμε από ηλεκτρονικές πληροφορίες για μια ασυνήθιστη είδηση: ότι χτυπήθηκε ένα αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών που πετούσε σε 10.000 μέτρα ύψος πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας σε περιοχή υπό τον έλεγχο της φιλοπόλεμης κυβέρνησης του βασιλιά της σοκολάτας, Πέτρο Ποροσένκο.

Η Κούβα, η οποία ήταν πάντα αλληλέγγυα με τον λαό της Ουκρανίας, και στις δύσκολες μέρες της τραγωδίας του Τσερνομπίλ παρακολούθησε την υγεία πολλών παιδιών που πλήττονταν από τις επιβλαβείς ακτινοβολίες από το ατύχημα και θα είναι πάντα έτοιμη να το πράξει, δεν μπορεί παρά να αποκηρύξει τη δράση αυτής της αντιρωσικής, αντιουκρανικής φιλοϊμπεριαλιστικής κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα με το έγκλημα στο αεροπλάνο της Μαλαισίας, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, ηγέτης ενός πυρηνικού κράτους, διέταξε τον στρατό του να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας, στη οποία έχουν πέσει νεκροί μέσα σε λίγες μέρες εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, πολλοί από αυτούς παιδιά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε αυτή τη δράση, αποκαλώντας το αποτρόπαιο έγκλημα ως πράξη αυτοάμυνας. Ο Ομπάμα δεν υποστηρίζει τον Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ, αλλά τον Γολιάθ εναντίον του Δαβίδ.

Όπως είναι γνωστό, οι νέοι άνδρες και γυναίκες του λαού του Ισραήλ, καλά προετοιμασμένοι για παραγωγική εργασία, θα εκτεθούν να πεθάνουν χωρίς τιμή ή δόξα. Αγνοώ ποιο είναι το στρατιωτικό δόγμα των Παλαιστινίων, αλλά ξέρω ότι ένας μαχητής είναι έτοιμος να πεθάνει για να μπορεί να υπερασπιστεί τα ερείπια ενός κτιρίου κρατώντας το όπλο του, όπως έδειξαν οι ηρωικοί υπερασπιστές του Στάλινγκραντ.

Θα ήθελα μόνο να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς τους ηρωικούς ανθρώπους που υπερασπίζονται το τελευταίο ίχνος αυτού που ήταν η πατρίδα τους για χιλιάδες χρόνια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News