default-image

Απέσυρε τον ανταποκριτή του το NBC γιατί... έτσι

Απόψεις
Απέσυρε τον ανταποκριτή του το NBC γιατί... έτσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο λόγος για τον δημοσιογράφο Ayman Mohyeldin ο οποίος ήταν ένας από τους πιο έμπειρους ανταποκριτές δυτικών μέσων στη Γάζα. Είχε μεταδώσει την επιχείρηση των Ισραηλινών το 2009, τους βομβαρδισμούς του 2012 και τις εξελίξεις μέχρι προχθές... οπότε ξαφνικά «αποσύρθηκε» από το NBC.

Ο Moyeldin ήταν αιγυπτιακής καταγωγής και μιλούσε άπταιστα την αραβική γλώσσα και σύμφωνα με την Huffington Post ήταν ο καλύτερος ανταποκριτής στη λωρίδα της Γάζας. Εργάστηκε για μεγάλα δίκτυα (CNN, NBC, Al Jazeera English κ.α.) και έγινε πολύ γνωστός από την κάλυψη του στην Αραβική Άνοιξη.

Η ξαφνική του απόσυρση προκάλεσε αρκετές συζητήσεις και έκανε πολλούς να πιστεύουν ότι ο δημοσιογράφος αναγκάστηκε να αφήσει το μικρόφωνο επειδή οι ανταποκρίσεις του δεν άρεσαν στο Ισραήλ ή στις ΗΠΑ. Άλλωστε ο ιδιαίτερα δραστήριος στα κοινωνικά δίκτυα σταμάτησε να σχολιάζει ακόμα και στους προσωπικούς του λογαριασμούς οτιδήποτε από τη στιγμή που ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων.

Σε αυτή την κατεύθυνση δείχνουν και τα υπόλοιπα στοιχεία, όπως η διαγραφή δύο post στον προσωπικό του λογαριασμό στο FaceBook που έγιναν λίγες ώρες πριν το αμερικανικό δίκτυο τον αντικαταστήσει στα οποία ασκούσε κριτική στις θέσεις του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών, το οποίο επέρριπτε τις ευθύνες για το αιματοκύλισμα αποκλειστικά στη Χαμάς.

Αυτό όμως που έχει κάνει τους περισσότερους να μιλάνε για λογοκρισία είναι η ίδια η επίσημη απάντηση του NBC. Εκπρόσωπος του καναλιού ισχυρίστηκε ότι ο Ayman Mohyeldin αποσύρθηκε από τη Γάζα για λόγους ασφαλείας επειδή ξεκινούσε η εισβολή των χερσαίων δυνάμεων, ο ίδιος όμως απέτυχε να εξηγήσει για ποιό λόγο το δίκτυο είχε τελικά απεσταλμένο στη Γάζα, στη θέση του Mohyeldin...

Πηγή: thepressproject.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News