default-image

Κάθετη ενυδρειοπονία (παρουσιάζουμε ένα ελληνικό πειραματικό σύστημα)

Απόψεις
Κάθετη ενυδρειοπονία (παρουσιάζουμε ένα ελληνικό πειραματικό σύστημα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι η ενυδρειοπονία. Η ενυδρειοπονία είναι μια συμβιωτική άλλα και βιώσιμη μέθοδος ψαριών και λαχανικών. Η ενυδρειοπονία συνδυάζει τη ιχθυοκαλλιέργεια με την υδροπονία. Μπορούμε να παράγουμε δηλαδή σε δεξαμενές ψάρια γαρίδες χέλια κ.τλ., ενώ με την υδροπονία λαχανικά τα οποία δε θα στηρίζονται σε χώμα άλλα η κατευθείαν σε νερό ή σε κάποιο υπόστρωμα όπως η ελαφρόπετρα.

Όπως λέμε και στο βίντεο τα ψάρια εκκρίνουν απόβλητα και εκπνέουν αμμωνία στις δεξαμενές συσσωρεύονται και γίνονται τοξικά για τα ψάρια. Με την κυκλοφορία όμως του νερού και με την βοήθεια των νιτροτροποποιητικά βακτηρίων που αναπτύσσονται στο υπόστρωμα και στις ρίζες των φυτών μετατρέπονται από τοξικά σε ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά για τα φυτά ενώ και το νερό της δεξαμενής γίνεται βιώσιμο για τα ψάρια.

Τα βακτήρια που αναπτύσσονται είναι Nitrosomonas και Nitrobacter.

Τα Nitrosomonas μετατρέπουν την αμμωνία σε νιτρώδη, ενώ τα Νitrobacter μετατρέπουν τα νιτρώδη σε νιτρικά άλατα. Τα τρόφιμα που παράγονται θεωρούνται βιολογικά γιατί δεν χρησιμοποιούνται χημικά λιπάσματα κ.τ.λ. Κάποια από τα πλεονεκτήματα της ενυδρειοπονιας είναι.

Πηγή: katohika.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News