default-image

''Αγωνία για την τύχη της Μεσογείου'' (Ηχητικό)

Κρήτη
''Αγωνία για την τύχη της Μεσογείου'' (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για την τύχη της Μεσογείου από την απόφαση καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας  στην περιοχή.

Καθημερινές πλέον οι αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο και όχι μόνο.

Πρόωρη η απόφαση καταστροφής των Χημικών εν πλω , επισήμανε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο καθηγητής στο πολυτεχνείο Κρήτης Βαγγέλης Γιδαράκης αλλά και άκρως επικίνδυνη καθώς πρέπει να ληφθεί υπόψη το ενδεχόμενο της οξείδωσης και της διαρροής  επικίνδυνων τοξικών  αερίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι κίνδυνοι που θέτουν οι επιστήμονες διεθνώς θα πρέπει να συζητηθούν προκειμένου να ληφθεί η πολιτική απόφαση , με τον υπουργό Εξωτερικών να χειρίζεται το θέμα και εξέφρασε την ελπίδα οι επιστήμονες στο ΟΗΕ θα πάρουν αρνητική θέση.

"Όχι" των μηχανικών της ανατολικής Κρήτης στην καταστροφή χημικών στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κρήτη, Μάλτα και Ιταλία. Μάλιστα το κείμενο διαμαρτυρίας θα αποσταλεί και στον πρωθυπουργό.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου αποδέχεται το κάλεσμα της Οικολογικής Κίνησης Μεραμβέλλου και δηλώνει ότι στηρίζει και θα συμμετάσχει ενεργά στην εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της ταφής χημικών αποβλήτων στη Μεσόγειο.

 Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την  Πέμπτη ώρα 6μ.μ. στην πλατεία Αγ. Νικολάου με σύνθημα ΟΧΙ Χημικά, ΟΧΙ πόλεμο.

Για άμεσα αντανακλαστικά από την πλευρά της κυβέρνησης κάνει λόγο μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης, επισημαίνοντας ότι οι εξελίξεις , είναι θέμα ωρών ή ημερών.

Στη Χάγη ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ για το θέμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News