default-image

Πίσω από τα επιφαινόμενα στην ΕΡΤ

Απόψεις
Πίσω από τα επιφαινόμενα στην ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν 4-5 χρόνια με 4 ευρώ το μήνα είχες τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις από την ΕΡΤ , το πρωτάθλημα της super league, το πρωτάθλημα της football league,το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 και Α2 κατηγορίας , το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου και μπάσκετ , τους ολυμπιακούς αγώνες, το μουσικό διαγωνισμό της  Eurovision(ναι αυτό το κιτς πανηγυράκι) , δραματοποιημένες σειρές όπως η Αγάπη άργησε μια μέρα, ο Καρυωτάκης, μουσικές εκπομπές , θεατρικές εκπομπές , ντοκιμαντέρ, εκπομπές για το βιβλίο, τις καλύτερες ξένες τηλεοπτικές παραγωγές και τις πλέον αξιόλογες κινηματογραφικές ταινίες καθώς επίσης και εκπομπές για όλες τις προτιμήσεις.

Για πιστούς και για άθεους. Για αναρχικούς και συντηρητικούς. Με το κλείσιμο ή την υποβάθμιση της ΕΡΤ για να έχεις όλες αυτές τις τηλεοπτικές υπηρεσίες θα απαιτούνται τουλάχιστον 100 ευρώ σε κάποιο ιδιωτικό πακέτο και βλέπουμε. Στους φανατισμένους και βουτηγμένους στην άγνοια σχολιαστές που βυσσοδομούν εναντίον της ΕΡΤ, θυμίζω αυτό που συνέβη με τα διόδια.

Πριν ιδιωτικοποιηθούν το κόστος διέλευσης από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη ήταν 5 ευρώ, τώρα που τα εκμεταλλεύονται ιδιώτες 28 ευρώ .Ακόμη πιο πρόσφατα, αφού φρυάξαμε για το κρατικό μονοπώλιο της Ολυμπιακής των ελλειμμάτων (αθώος του αίματος ο Ωνάσης;;;), τώρα κουβέντα που το μονοπώλια έγινε ιδιωτικό, οι τιμές δεν πέφτουν και για να βρεις ευκαιρία θα πρέπει να προγραμματίσεις ταξίδια μήνες πίσω με την σιγουριά πως όταν θα έρθει η ώρα θα μπορείς και δεν θα σου έχει τύχει η αναποδιά.   Φοβάμαι όμως ότι πολλοί  δεν θα καταλάβουν τον παραλληλισμό. Ο κοινωνικός αυτοματισμός και η «ζούγκλα» της αρένας θα συνεχιστεί και άλλο…

Χρήζει αλλαγών η ΕΡΤ; Ναι , άλλωστε την επετηρίδα των καρεκλοκένταυρων και παχυλά αμειβομένων βολεμένων , που δεν είναι οι πολλοί , τα κόμματα της παρούσης κυβέρνησης ήταν αυτά που σήμερα εμφανίζονται λάβροι κήρυκες, που μέχρι χθες έβαζαν από πορτοπαράθυρα , διαγουμίζοντας με «ημέτερους» το … «μαγαζί» όπως το λένε.

Αυτοί ήταν που κράτησαν πάντα την ΕΡΤ ως «λάφυρο» και δεν την άφησαν να λειτουργήσει ως δημόσια τηλεόραση όλων των Ελλήνων. Είναι υποκρισία  να εμφανίζονται σήμερα ως δήθεν αναμορφωτές  της .

Αλλά είπαμε, τώρα πουλάει η βορά στη κοινωνική αρένα , όταν ο οδοστρωτήρας περάσει απλά θα είναι αργά μέχρι τον επόμενο μελλοθάνατο…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News