default-image

Κ.Χρυσόγονος: Συνταγματικές εκτροπές και Δημοκρατία (Ηχητικό)

Κρήτη
Κ.Χρυσόγονος: Συνταγματικές εκτροπές και Δημοκρατία (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν μπορούμε να έχουμε στις σημερινές συνθήκες επίκληση της παραγράφου 4 του άρθρου 120 του Συντάγματος αφού δεν έχουμε δει ένοπλη κατάλυση της Δημοκρατίας , είναι προφανές όμως ότι μέσω των οικονομικών εκβιασμών στη χώρα η Δημοκρατία μετατράπηκε πρώτα σε κλεπτοκρατία και σήμερα σε χρεοκρατία με αποτέλεσμα σήμερα η δημοκρατία να κινδυνεύει , είπε στο ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος.

Το μείζον πολιτικό θέμα σήμερα δεν είναι ένα νέο Σύνταγμα ή η αναθεώρηση του υπάρχοντος αλλά η διαμόρφωση εκείνων των πολιτικών συσχετισμών που θα βάλουν φρένο στις συνταγματικές εκτροπές και θα διαμορφώσουν ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο.

Αναφερόμενος στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο σημείωσε με έμφαση ότι οι διατάξεις του για τη ρατσιστική βία και την πρόκληση βίαιων αντιδράσεων κινούνται στη σωστή κατεύθυνση , δεν μπορεί όμως ένα τέτοιο νομοσχέδιο να απαγορεύει τη διακίνηση των όποιων ιδεών ή τη λειτουργία κομμάτων.

Αυτό θα ήταν παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος σημειώνοντας ότι Δημοκρατία έχει ανάγκη την εμβάθυνση και την άσκηση και όχι τις απαγορεύσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News