default-image

Αποκλειστική συνέντευξη του κορυφαίου γενετιστή στον 9,84

Κρήτη
Αποκλειστική συνέντευξη του κορυφαίου γενετιστή στον 9,84

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνείς διαστάσεις παίρνει η επιστημονική ανακάλυψη για την καταγωγή των Μινωιτών και την ευθεία σχέση τους με την Ευρώπη αλλά και τους Κρητικούς του σήμερα, με κορωνίδα το Οροπέδιο Λασιθίου. Όλα τα μεγάλα δίκτυα ενημέρωσης φιλοξενούν τη δημοσίευση της έρευνας στο κορυφαίο ανά τον κόσμο επιστημονικό περιοδικό "Nature".

Η είδηση πως ο πρώτος μεγάλος πολιτισμός της Ευρώπης ήταν ο Μινωικός είναι πλέον όχι μόνο αρχαιολογική ένδειξη αλλά και επιστημονική. Αυτό που γνωρίζαμε ως αρχαιολογικό "ευαγγέλιο" αποδεικνύεται πλέον και από τη γενετική, που βάζει τέλος στις συζητήσεις για την καταγωγή των αρχαίων Κρητικών, τελεσιδικώντας ότι όχι απλά ήταν Ευρωπαίοι αλλά οι απόγονοί τους ζουν ακόμη ανάμεσά μας.

Ο κορυφαίος γενετιστής και επικεφαλής της ομάδας που έκανε την επιστημονική αποκάλυψη, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της πολιτείας Ουάσινγκτον στο Σιατλ, Γιώργος Σταματογιαννόπουλος, σε μία εξόχως αποκαλυπτική του συνέντευξη στη Ράδιο 9,84 όχι μόνο δίνει άγνωστες πτυχές της έρευνας, αλλά αποκαλύπτει ότι σε δύο μήνες έρχονται και νέα στοιχεία στο φως που αναγορεύουν την Κρήτη σε «γενετικό διαμάντι» όσον αφορά τη συνέχεια των ελληνικών και ευρωπαϊκών φύλων, επιστημονικά όπως διευκρινίζει, και όχι με όρους «πολιτικής ή φυλετικής καθαρότητας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News