Γιώργος Σαχίνης

Αποκαλυπτικός ο  Μ . Μιχαλοδημητράκης για τους Μινωίτες

Αποκαλυπτική η συνέντευξη του καθηγητή Ιατροδικαστικής Μανόλη Μιχαλοδημητράκη στο Ράδιο 9,84 και τον Γιώργο Σαχίνη,  αναφορικά με την αποκάλυψη των επιστημόνων ότι οι Μινωίτες ήταν οι πρώτοι Ευρωπαίοι και αυτόχθονες κάτοικοι της Κρήτης.

Πρόκειται για τη γενετική έρευνα που έγινε σε αμερικανικό πανεπιστήμιο και κάνει το γύρο του κόσμου με το επιστημονικό περιοδικό "Nature".

Συγκεκριμένα οι αναλύσεις σε οστά Μινωιτών, 4.500 χρόνια πίσω, που βρέθηκαν σε σπήλαιο στον Άγιο Χαράλαμπο το 1976 στο Οροπέδιο Λασιθίου, δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία ότι οι αρχαίοι κάτοικοι του νησιού μας ήταν απόγονοι νεολιθικών ευρωπαϊκών πληθυσμών, οι οποίοι μάλιστα - και αυτό είναι το δεύτερο εντυπωσιακό εύρημα της επιστημονικής μελέτης- βρίσκονται σε αδιατάρακτη συνέχεια στους σημερινούς πληθυσμούς της Δυτικής Ευρώπης και κυρίως και με τους κατοίκους της περιοχής του Οροπεδίου Λασιθίου, άρα με την πλειοψηφία των σημερινών κατοίκων της Κρήτης.

Την ίδια ώρα συγκινημένος και εντυπωσιασμένος από τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας που δίνουν κι άλλη δυναμική πλέον σε μία ορεινή περιοχή δηλώνει μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιώργος Μηλιαράς.

Σχόλια