default-image

Φόβοι για νέο εφιαλτικό διατροφικό σκάνδαλο

Απόψεις
Φόβοι για νέο εφιαλτικό διατροφικό σκάνδαλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο το οποίο όταν «σκάσει» στις πραγματικές του διαστάσεις, αναμένεται ότι θα προκαλέσει μεγαλύτερο πανικό κι από αυτό του αλογίσιου κρέατος

Ένα μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο το οποίο όταν «σκάσει» στις πραγματικές του διαστάσεις, αναμένεται ότι θα προκαλέσει μεγαλύτερο πανικό κι από αυτό του αλογίσιου κρέατος, φέρεται να κυοφορείται στην Κίνα.

Εκεί όπου αποκαλύφθηκε ότι κύκλωμα "βάφτιζε" ως χοιρινό κρέας ποντικών και άλλων ζώων (έως και αρκούδων) και ως τέτοιο το πλασάριζε στην αγορά. Οι πληροφορίες που φτάνουν από το Πεκίνο αναφέρουν ότι έχουν ήδη γίνει οι πρώτες συλλήψεις (γίνεται λόγος για πάνω από 60 άτομα), ενώ διερευνώνται όλες οι διαστάσεις του σκανδάλου.

Οι αρχικές ενδείξεις κάνουν λόγο για δραστηριοποίηση του σχετικού κυκλώματος για πάνω από δύο χρόνια, γεγονός το οποίο, αν επαληθευτεί, θα συνεπάγεται ότι οι ποσότητες που «έπεσαν» στην αγορά ήταν πολύ μεγάλες.

Και το κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί ήδη τις αρμόδιες αρχές στην Ευρωπαική Ενωση είναι: Εισήχθησαν και στην Ευρώπη και, αν ναι, πού και πόσες; Οι απαντήσεις αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, για ...εύλογους λόγους. Στο μεταξύ, οι έρευνες στην Κίνα συνεχίζονται, με την προσοχή να επικεντρώνετα κυρίως στο Χονγκ - Κονγκ. Το πιθανότερο όμως είναι πως τα πλοκάμια του κυκλώματος είχαν επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της κινεζικής ενδοχώρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News