Γιώργος Σαχίνης

Αυτά είναι τα πιο γοητευτικά εγκαταλελειμμένα μέρη του κόσμου (photos)

Λούνα παρκ, φαντάσματα, βυθισμένα αγάλματα και στοιχειωμένες πόλεις βρίσκονται ξεχασμένα σε αρκετά μέρη της Γης περιμένοντας έναν τολμηρό επισκέπτη να τα εξερευνήσει, ενώ πολλές φορές η εγκατάλειψή τους δίνει μία ξεχωριστή γοητεία.

Μπορεί κάποτε να ήταν κέντρα παραγωγής, χώροι διασκέδασης ή και μεγάλα μνημεία, ωστόσο σήμερα είναι απλώς ερείπια, τα οποία ωστόσο καταφέρνουν στο πέρασμα του χρόνου να παραμένουν εντυπωσιακά και επιβλητικά.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν τα πιο γοητευτικά εγκαταλελειμμένα μέρη της Γης…

Λούνα παρκ Nana Dreamland - Ιαπωνία

Έκλεισε και εγκαταλείφθηκε το 2006, ωστόσο δεν το κατεδάφισε κανείς.

Η εγκαταλελειμμένη πόλη Κράκο - Ιταλία

Μεσαιωνική πόλη που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από συνεχείς σεισμούς.

Ο βουδιστικός ναός Τα Προμ - Καμπότζη

Βρίσκεται στο Ανγκόρ και οι πυκνές ρίζες έχουν καλύψει τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες του ναού, δίνοντας στην πόλη το όνομα της «πρωτεύουσας των δέντρων».

Ξενοδοχείο Ντελ Σάλτο - Κολομβία

Γνωστό και ως Salto del Tequendama, βρίσκεται 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μπογκοτά, πρωτεύουσας της Κολομβίας, και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Άνοιξε πρώτη φορά το 1928, ωστόσο σιγά-σιγά λόγω χαμηλής προσέλευσης αναγκάστηκε να κλείσει στις αρχές του '90 και είναι εγκαταλελειμμένο από τότε.

Φρούρια Μάουνσελ - Αγγλία

Σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τον Γκάι Μάουνσελ (απ' όπου πήραν και το όνομά τους) στο αγγλικό κανάλι του Τάμεση και είναι ουσιαστικά 7 κατασκευές σαν δεξαμενές που σχηματίζουν κύκλο και συνδέονται μεταξύ τους με διαδρόμους, καθώς και με μία κεντρική δεξαμενή στη μέση του κύκλου. Κατασκευάστηκαν για  να διευκολύνουν το αγγλικό πολεμικό ναυτικό κατά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ γύρω στο 1960 χρησιμοποιήθηκαν για λίγο ως πειρατικοί ραδιοσταθμοί.

Λούνα παρκ Six Flags - Νέα Ορλεάνη

Το συγκεκριμένο ψυχαγωγικό πάρκο εγκαταλείφθηκε μετά τον τυφώνα "Κατρίνα" και ό,τι έχει απομείνει από αυτό αποτελεί ένα ανατριχιαστικό αξιοθέατο.

Λούνα παρκ Wonderland - Πεκίνο

Βρίσκεται 32 χιλιόμετρα έξω από το Πεκίνο και η λειτουργία του σταμάτησε το 1998 για οικονομικούς λόγους. Έγινε μία προσπάθεια να ξαναλειτουργήσει το 2008, ωστόσο δεν απέδωσε.

Πόλη Pripyat - Ουκρανία

Βρίσκεται τρομακτικά κοντά στο Τσέρνομπιλ και εγκαταλείφθηκε το 1986 για ευνόητους λόγους.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια