default-image

"Άνθρωποι στην πόλη": Οι Αθηναίοι φωτογραφίζονται στην πραγματική τους ζωή και σοκάρουν (photos)

Απόψεις
"Άνθρωποι στην πόλη": Οι Αθηναίοι φωτογραφίζονται στην πραγματική τους ζωή και σοκάρουν (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κοινό μέλημα την αγάπη για την πόλη και τη δημιουργική δραστηριοποίηση των πολιτών της, οι Atenistas διοργάνωσαν έναν πολύ ενδιαφέρον διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα "Άνθρωποι στην πόλη", στον οποίο συμμετείχαν 750 άτομα. Οι 80 καλύτερες φωτογραφίες εκτέθηκαν στο Μετρό του Συντάγματος πριν λίγες μέρες.

Οι Atenistas είναι «μία ανοιχτή κοινότητα πολιτών της Αθήνας που αγαπάνε την πόλη τους και πιστεύουν πως ο συμβιβασμός με τις πιο προβληματικές της πλευρές διαιωνίζει ένα φαύλο κύκλο» προβλημάτων, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα τους http://atenistas.org/. Η Αθήνα δεν είναι «τελειωμένη ιστορία», αλλά ένα πεδίο δημιουργικότητας. Χιλιάδες Αθηναίοι που μέχρι σήμερα δεν έβρισκαν «ένα κανάλι δημιουργικής συμμετοχής», τώρα έχουν «μία ζωντανή κοινότητα» που μπορούν να δράσουν ενεργά για μία καλύτερη ζωή στην πόλη.

Εκτός των άλλων, οι Atenistas έχουν συστήσει διάφορες δημιουργικές ομάδες. Μερικές χαρακτηριστικές είναι η Creativa, μια ομάδα καλλιτεχνών με σκοπό τη δημιουργική παρέμβαση στην πόλη, η Culture, μια ομάδα οργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων σε μνημεία και γειτονιές και η Plus, μια ομάδα που οργανώνει διάφορες δράσεις ενίσχυσης αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Στην έκθεση στο Μετρό του Συντάγματος οι 80 καλύτερες φωτογραφίες παρουσιάστηκαν και κέρδισαν τις εντυπώσεις του κοινού, από τις οποίες παρουσιάζουμε τις 15.

1ο βραβείο (1η θέση κριτ. επιτροπής) - Δημήτρης Ράπτης

2ο βραβείο (2η θέση κριτ. επιτροπής) Κώστας Μασσέρας

3η θέση (βραβείο κοινού) - Βασίλης Μπενάκης

4η θέση - Νίκος Παπουτσάκης

5η θέση - Παύλος Μαυρίδης

6η θέση - Ηλίας Γεωργουλέας

7η θέση - Ματίνα Λαδά

8η θέση - Γιάννης Ζαφείρης

9η θέση - Πάρις Ταβιτιάν

10η θέση - Ιάσων Παπουτσής

Μehran Khalili

Αθανάσιος Αντωνακόπουλος

Παναγιώτης Μαυροκότας

Άγγελος Σωτηρόπουλος

Αθηνά Καζαντζίδου

Δήμητρα Χανιαλάκη

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News