Γιώργος Σαχίνης

Διαστημόπλοια μέσω…ΕΣΠΑ

Aυτό και μόνο δείχνει ότι όλη αυτή η «αρλούμπα »  που ονομάζουν προκήρυξη ΕΣΠΑ είναι... copy paste. Όλο το ΕΣΠΑ  είναι περίπου 450.000.000 εκατομμύρια ευρώ  και οι κάφροι επιδοτούν... κατασκευή διαστημοπλοίων με πόσο 10.000 ευρώ!!!  Άντε ρε να πάτε να κοιμηθείτε.

Στην ελίτ λοιπόν των τεχνολογικά ανεπτυγμένων χωρών του Κόσμου έχει βάλει την Ελλάδα το Υπουργείο Ανάπτυξης, αφού η χώρα μας είναι πλέον σε θέση να κατασκευάζει από αεροσκάφη μέχρι διαστημόπλοια! Τύφλα να έχει η NASA, η Boeing και η Airbus.

Αυτά συμβαίνουν τουλάχιστον στα χαρτιά και στα αρρωστημένα μυαλά των λαμογιογραφειοκρατών που έφτιαξαν στο πόδι το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που χρηματοδοτεί με 456 εκατ. ευρώ περισσότερα από 500 επαγγέλματα.

Η χρηματοδότηση ξεκινά από 20.000 και φθάνει μέχρι 300.000 ευρώ, ποσά δηλαδή,  που μόνον την κατασκευή μεταλλικών αντιγράφων διαστημοπλοίων για παιδικά παιχνίδια μπορεί κανείς να χρηματοδοτήσει. Προφανώς, οι … εγκέφαλοι του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν παραλείψει  από τις καταλήξεις τη συλλαβή -κια, δηλαδή να χρηματοδοτούνται επιχειρήσεις που θα κατασκευάζουν διαστημοπλοιά-κια, αεροπλανά-κια και… συναφή μηχανηματά-κια!

Εκτός βέβαια από την τεχνολογία αιχμής,  χρηματοδοτούνται και οι εκδόσεις εφημερίδων και περιοδικών (τομέας κατ΄εξοχήν θνησιγενής  και μάλλον πρόκειται για επιχορηγήσεις που εξυπηρετούν ψηφοθηρικούς λόγους), αλλά και η ανάπτυξη στο διαδίκτυο με την επιχορήγηση δραστηριότητων για τη δημιουργία ηλεκτρονικών ιστοσελίδων.

Αυτό που …ξέχασαν όμως είναι ο κατ΄ εξοχήν τομέας ανάπτυξης των ηλεκτρονικών ΜΜΕ που είναι η web TV, το web Radio και δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με εφαρμογές σε ταμπλέτες, smartphones και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης!

Βέβαια ευτυχώς το ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί και πιο …γήινες δραστηριότητες, όπως η κοπή νομισμάτων (κατευθείαν για παραχαράκτες θα μας πάνε), το επάγγελμα του χρονομέτρη και πάει λέγοντας, με τα διάφορα μαργαριτάρια που μπορεί να ανακαλύψει κανείς στη μακροσκελέστατη λίστα που έχουν ετοιμάσει οι υπηρεσίες του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών  Δικτύων και «αφασίας» ,  Κωστή Χατζηδάκη.

Σχόλια