Γιώργος Λέλεκας-Μηνάς Πίτσος: Του ΠΟΑ το πεπρωμένο...έρχεται από τον Μπεντεβή!

Ποδόσφαιρο
Γιώργος Λέλεκας-Μηνάς Πίτσος: Του ΠΟΑ το πεπρωμένο...έρχεται από τον Μπεντεβή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γήπεδο ΠΟΑ. Αρχές δεκαετίες '80. Δύο παιδάκια στην κερκίδα φωνάζουν συνθήματα για την ομάδα της γειτονιάς τους, του Μπεντεβή, που έπαιζε στο Β΄Τοπικό. Βλέπετε οι γονείς τους ήταν στην ομάδα. Τα πιτσιρίκια για τα οποία κάνουμε λόγο ήταν ο Μηνάς Πίτσος και ο Αλέξης Μαθιουδάκης. Ο Μηνάς είχε στην καρδιά του την ομάδα με τα πράσινα και το αμπελόφυλλο καθώς ο θείος του Κώστας είχε περάσει μια δεκαετία με αυτή την ομάδα, αν και Φορτετσανός!Στη συνοικία του Μπεντεβή όμως-επίσης με μικρασιάτικο χαρακτήρα, όπως το Ατσαλένιο-μεγάλωσε και ο Γιώργος Λέλεκας. Για την ακρίβεια στην οδό Ερυθραίας (Μικρασία γαρ), αυτόν τον μακρόστενο δρόμο...

Ο πρόεδρος του ΠΟΑ. Και αυτός είχε μάθει να αγαπάει τον ΠΟΑ από τον θείο του, τον Γιάννη Λέλεκα που ήταν από τους σημαντικότερους παράγοντες αυτής της ομάδας στις πρώτες δεκαετίες της ζωής της και αν μη τι άλλο είχε συνεργαστεί (αφού ταίριαζαν τα χρόνια) και με τον Κώστα Πίτσο.

Το κάρμα, το πεπρωμένο, το...κισμέτ που λένε οι Τούρκοι, πείτε το όπως θέλετε! Τα δύο παιδιά από τον Μπεντεβή μεγάλωσαν και συνεργάστηκαν φέτος για λογαριασμό της ομάδας του Ατσαλένιου, του προσφυγικού προαστίου, του προαστίου που ουσιαστικά το χωρίζει από την περιοχή του Μπεντεβή η Λεωφόρος Παπαναστασίου.

Ο Γιώργος Λέλεκας σαν πρόεδρος του ΠΟΑ και ο Μηνάς Πίτσος σαν προπονητής οδηγούν την ομάδα στην κατηγορία που έπρεπε να βρίσκεται και αυτή τη σεζόν που πέρασε! Στη Γ΄Εθνική δηλαδή, από την οποία υποβιβάστηκε λόγω διαιτησίας και ατυχίας! Δύο ίσως διαφορετικοί χαρακτήρες αλλά ξέρετε τι τους ενώνει και αυτό είναι το σημαντικότερο; Το συναίσθημα για αυτή την ομάδα αφού ο προπονητής Μηνάς Πίτσος που είχε από μικρός τον ΠΟΑ στην καρδιά του, φόρεσε και τη φανέλα του στα χρόνια της σημαντικής ποδοσφαιρικής καριέρας του!

Το πεπρωμένο ήταν να συνεργαστούν αυτοί οι δύο και να βγάλουν την ομάδα κατηγορία αλλά και από τη δύσκολη θέση που είχε βρεθεί! Και κάτι ακόμα: Μπορεί να...βιαστηκαμε οπως όλο το ποδοσφαιρικό Ηράκλειο να βγάλουμε τον ΠΟΑ από σήμερα στη Γ'Εθνικη ωστόσο τα λάθη είναι ανθρώπινα και βεβαίως το διορθώσαμε! Είμαστε βέβαιοι πως αυτό θα γίνει την Κυριακή. Ως τότε διαβάσατε μια ιστορία...ζωής. Ιστορια για αυτούς που τον οδηγούν εκεί που του αρμοζει αν και για μένα αξίζει μια μέρα και κάτι παραπάνω και πιστεύω πως αυτό το "παραπάνω" είναι στα όνειρα των ανθρώπων του...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News