Θα υποστηρίξω Ιταλία και Βραζιλία στους τελικούς, αλλά σήμερα θα σταθώ στην άλλη όψη του νομίσματος...

Απόψεις
Θα υποστηρίξω Ιταλία και Βραζιλία στους τελικούς, αλλά σήμερα θα σταθώ στην άλλη όψη του νομίσματος...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aφού για το αγωνιστικό κομμάτι σας γράψω πως προτιμώ Ιταλία στον αυριανό τελικό-καθώς με χάλασε το πέναλτι που πήρε η Αγγλία-και Βραζιλία (είμαι φαν από μικρός) στο Copa America θα γράψω σήμερα για την άλλη όψη του νομίσματος στο φετινό Euro...

Μπορεί ποδοσφαιρικά να είδαμε ένα από τα καλύτερα τουρνουά που στέφθηκε από επιτυχία οργανωτικά και έφερε τον κόσμο πίσω στα γήπεδα αλλά παράλληλα ήταν και ένα...άδικο Euro, όσο κι αν αυτός ο χαρακτηρισμός σας φαίνεται βαρύς. Βλέπετε κάτι τέτοιο παραδέχτηκε ουσιαστικά ο ισχυρός άνδρας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και το λένε και οι αριθμοί στις χιλιομετρικές αποστάσεις αφού υπήρξε εθνική ομάδα που ξεπέρασε...τις 15.000 χλμ την ώρα που η Σκωτία έκανε λίγο πάνω από χίλια!

Για να δούμε λοιπόν τις σχετικές λεπτομέρειες: Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν είχε εκφράσει προσφάτως την άποψή του ότι δεν θα έπρεπε να γίνει ξανά Euro σε πολλά διαφορετικές χώρες και, εν όψει του μεγάλου τελικού, την επανέλαβε.

Όπως είπε, «είναι άδικο μία ομάδα να ταξιδέψει 10.000 χιλιόμετρα και μία άλλη 1.000. Δεν είναι δίκαιο και για τους οπαδούς, που τη μία έπρεπε να είναι στη Ρώμη και την άλλη στο Μπακού.

Η απόφαση να γίνει αυτό το Euro με τέτοιο τρόπο είχε παρθεί προτού αναλάβω εγώ την προεδρία και τη σεβάστηκα. Είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα, όμως είναι δύσκολο να υλοποιηθεί και δεν νομίζω ότι θα το κάνουμε ξανά».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελβετία έσπασε κάθε ρεκόρ ταξιδεύοντας συνολικά 15.485 χιλιόμετρα, ενώ η Σκωτία έκανε τα λιγότερα (1.108).

Πάμε τώρα και στο μεγάλο θέμα της διαιτησίας: Ο Μπιόρν Κάιπερς θα διευθύνει τον τελικό του Euro 2020 ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιταλία, αλλά ο ορισμός της UEFA στο VAR είναι αυτός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα social media. Ο Ολλανδός Φαν Μπέκελ θα είναι o δεύτερος βοηθός στο VAR του τελικού, αλλά η παρουσία του στα ημιτελικά της διοργάνωσης τον έχει βάλει στο “στόχαστρο” των οπαδών σε όλη την Ευρώπη. Ο εν λόγω διαιτητής ήταν ο πρώτος VARίστας στο παιχνίδι της Αγγλίας με τη Δανία, το οποίο και κρίθηκε με ένα -τουλάχιστον- αμφισβητούμενο πέναλτι υπέρ των “τριών λιονταριών”, στο οποίο δεν ζητήθηκε στον διαιτητή από το VAR να πάει στο μόνιτορ να δει ξανά τη φάση.

Το πιθανότερο είναι βέβαια, ότι η UEFA είχε επιλέξει τους διαιτητές του τελικού πριν τα ημιτελικά, αλλά σε κάθε περίπτωση, αυξάνεται σίγουρα και η “πίεση” στο VAR για το Ιταλία – Αγγλία, το οποίο και θα κρίνει το νέο πρωταθλητή Ευρώπης.

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News