Γιώργος Μιμίκος

Ο Τσιτσιπάς, ο Έρικσεν και τα...αυτονόητα που δεν γίνονται!

Τι σαββατοκύριακο ήταν αυτό; Σαν Έλληνας θα ξεκινήσω με τον Στέφανο Τσιτσιπά που έδειξε χθες πως υγεια να έχει και όντως (όπως είπε και ο Τζόκοβιτς) έχει...πολλά "Ρολάν Γκαρός" να κατακτήσει στο μέλλον! Το θεωρούμε αυτονόητο αυτό για τον Στέφανο, υγεία να έχει και θα γίνει!

Για να αλλάξω κλίμα όμως, θα σημειώσω πως σίγουρα θα μπορούσα να ξεκινήσω από τη μάχη ζωής που έδωσε και κέρδισε ο Κρίστιαν Έρικσεν που το Σάββατο για λίγο πιστέψαμε πως δεν θα έχει γυρισμό! Ο πρωταθλητής με την Ίντερ φέτος στην Ιταλία έγινε και πρωταθλητής της ζωής και σίγουρα έγιναν πολλά συγκινητικά αμέσως μετά την πτώση-σοκ για τον Δανό στον αγωνιστικό χώρο! Εγώ θα σημειώσω ένα σήμερα που πέρασε λίγο στα ψιλά: Καταλυτική ήταν η κίνηση, στην οποία προέβησαν οι Φινλανδοί φίλαθλοι, ύστερα από τη σοκαριστική κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στο παιχνίδι της χώρας τους με τη Δανία.

Συγκεκριμένα, οι φίλοι των φιλοξενούμενων ήταν εκείνοι οι οποίοι έδωσαν τα πανιά που κάλυπταν την εικόνα του 29χρονου ποδοσφαιριστή όσο εκείνος βρισκόταν στο έδαφος και γινόταν προσπάθεια ανάνηψής του. Μάλιστα, στην πραγματικότητα επρόκειτο για σημαίες της χώρας τους!

Υπενθυμίζεται ότι όσο ο άτυχος ποδοσφαιριστής βρισκόταν στο νοσοκομείο, οι Φινλανδοί φίλαθλοι φώναζαν μαζί με τους αντίστοιχους της Δανίας το όνομά του.
Και κάτι για το τέλος: Ανεξάρτητα από το αν στη Δανία ρωτήθηκαν και συναίνεσαν να συνεχίσουν το παιχνίδι μετά τα όσα έγιναν με τον Κρίστιαν Έρικσεν εγώ θέλω να καταθέσω την δική μου άποψη και να τονίσω πως η UEFA έπρεπε να σεβαστεί την ανθρώπινη ζωή και να αποφασίσει άμεσα και...χωρίς ερωτήσεις την διακοπή του αγώνα Δανίας-Φινλανδίας!

Σίγουρα ήταν βαριές οι εκφράσεις του Πίτερ Σμάιχελ, του παλαίμαχου Δανού γκολκίπερ αλλά μπορώ να τον καταλάβω αφού δεν έγιναν τα αυτονόητα... "Ήταν γελοία απόφαση και για να είμαι ειλικρινής, το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο. Προφανώς και θα έμπαιναν οι παίκτες να παίξουν μόνο αν ο Κρίστιαν ήταν εντάξει, δηλαδή να είναι ζωντανός, και για αυτό το λόγο επικοινώνησαν μαζί του.

Όλο αυτό ήταν πολύ-πολύ δύσκολο και δεν μπορώ να καταλάβω τη συγκεκριμένη απόφαση. Δεν ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να συνεχίσεις μετά από κάτι τέτοιο"...

Πηγή φωτογραφίας: INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Σχόλια