Η Λιλ παίρνει τον τίτλο από την Παρί, ο Γιλμάζ από τον Εμπαπέ, αλλά το βράδυ εκείνο στο Μιλάνο δεν ξεχνιέται!

Ποδόσφαιρο
Η Λιλ παίρνει τον τίτλο από την Παρί, ο Γιλμάζ από τον Εμπαπέ, αλλά το βράδυ εκείνο στο Μιλάνο δεν ξεχνιέται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διάβαζα αργά το βράδυ της Παρασκευής πως η Λανς δεν τα κατάφερε κόντρα στη Λιλ... Λανς η οποία, μάλιστα, δέχθηκε... επίσκεψη οπαδών, που ντόπαραν τους παίκτες και ζήτησαν τη νίκη, για να μην πάρουν τον τίτλο οι «λιλουά», η απίστευτη ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ, απτόητη, πέρασε «τρένο» (0-3) από το «Μπολάρ» και δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε στη Ligue 1 παραμένει «αφεντικό» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Θυμήθηκα ένα ταξίδι μου πριν 15 χρόνια στη Γαλλία. Τότε με έδρα το Παρίσι έκανα το ταξίδι μέχρι την μικρή πόλη Λανς που αντίθετα από τη μεγαλούπολη Λιλ, είχε γήπεδο που πληρούσε τις προϋποθέσεις για αγώνα της φάσης των ομίλων στο Champions League! Είδα το παιχνίδι Λιλ-ΑΕΚ. 'Εχασε η Ένωση αλλά στη συνέχεια κέρδισε τους Γάλλους και την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Μίλαν στο ΟΑΚΑ και έγινε φαβορί για να πέρασει στους "16" της διοργάνωσης. Ως δια...μαγείας τότε, η Λιλ κέρδισε τη Μίλαν του ποδοσφαιριστή τότε Γκατούζο μέσα στο Μιλάνο και η ΑΕΚ που δεν πήρε διπλό στην έδρα της Άντερλεχτ (ισοπαλία με 2-2) πήγε σαν τρίτη στο Europa League! Ήταν κρίμα κι άδικο!

Η φετινή Λιλ κερδίζει την πάμπλουτη Παρί και πάει να το σηκώσει στη Γαλλία! Αυτό της το πιστώνουμε! Ένας Τούρκος μάλλον άσημος κάνει ότι δεν μπορούν Εμπαπέ και Νεϊμάρ! Ποιος; Μα ο εκπληκτικός Μπαρούκ Γιλμάζ, ο οποίος στα 35 του έχει πάρει από το χέρι τη Λιλ και την οδηγεί στην κούπα!

Ο Τούρκος φορ βρήκε δίχτυα σε τρίτο σερί ματς, ανοίγοντας το σκορ στο 4' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ στο 40' «έγραψε» γκολάρα! Με μια ασύλληπτη οβίδα, από μακριά, ο Γιλμάζ έκανε το 2-0, πέτυχε το 15ο τέρμα του στη σεζόν και «καθάρισε», ουσιαστικά, το μεγάλο «διπλό» τίτλου. Αυτό το ποδόσφαιρο που έχει θαυμαστικά και όχι ερωτηματικά μετά από κάθε νίκη, αυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε...

Πηγή φωτογραφίας:  INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News