Ο κοινός παρονομαστής για τέσσερις "παλιούς" και η πανδημία που «πλήγωσε» περισσότερο τον ΟΦΗ…

Ποδόσφαιρο
Ο κοινός παρονομαστής για τέσσερις "παλιούς" και η πανδημία που «πλήγωσε» περισσότερο τον ΟΦΗ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αλήθεια είναι πως ο Γιώργος Παράσχος που είχαμε γνωρίσει στο Ηράκλειο και μου είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις δεν θεωρείται… ο πλέον δημοσιογραφικός προπονητής. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως συχνά πυκνά μετά από τα παιχνίδια της ομάδας του επέλεγε να αφήσει τον συνεργάτη του να κάνει δηλώσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι απρόσιτος σαν άνθρωπος. Εμείς βέβαια οι δημοσιογράφοι συνήθως έχουμε προτίμηση στους…λαλίστατους αλλά θεωρώ πως μπορούμε (η πλειοψηφία) να καταλάβουμε και να εκτιμήσουμε πόσοι άνθρωποι του αθλητισμού είναι χαμηλών τόνων αλλά σέβονται τη δουλειά μας και πόσοι… αδιαφορούν γι΄αυτή (για να το γράψω με επιείκεια).

Μιλήσαμε με τον κύριο Παράσχο στην αρχή της εβδομάδας και δέχτηκε με χαρά να μας παραχωρήσει μία συνέντευξη με επίκεντρο τον ΟΦΗ και τη μάχη της παραμονής που καλείται να δώσει και είναι σε εξέλιξη με άλλο ένα κρίσιμο παιχνίδι σήμερα (είναι πλέον Σάββατο). Κρατήσαμε όμως και κάτι απ΄ τον Μακεδόνα τεχνικό. Κάτι που μας είπε με σιγουριά και επειδή το λέει ο συγκεκριμένος που προσέχει κάθε λέξη το πιστεύουμε 100%. Το κρατήσαμε και το γράφουμε σημέρα. Τι είπε; Την παρακάτω φράση: «Χωρίς την πανδημία, άλλα θα λέγαμε τώρα για τον ΟΦΗ»… Ο κόουτς εννοεί βέβαια πως χωρίς την πανδημία ο ΟΦΗ θα έπαιζε στην έδρα του με κόσμο και ασφαλώς θα ήταν από τις ομάδες που θα είχαν πλεονέκτημα συγκριτικά με άλλες. Ξέρει καλά ο κ. Παράσχος πως ο ΟΦΗ έχει έδρα ενώ η πρώην ομάδα του (Απόλλων Σμύρνης) δεν έχει κάτι ανάλογο. Ξέρει πως αν ο Απόλλωνας έχει λίγους, ο Βόλος έχει ακόμα… λιγότερους!

Ξέρει επίσης και μας το τόνισε αφού εκθείασε τον κόσμο του ΟΦΗ πως μπορεί και η Λάρισα και ο ΠΑΣ Γιάννινα να έχουν μια δυναμική στον παράγοντα «κόσμος» αλλά την έδρα του «Θ.Βαρδινογιάννης» με τα τρία αυτά γήπεδα γεμάτα, δεν την έχουν! Στάθηκε αρκετά σε όλο αυτό στη συζήτησή μας ο έμπειρος τεχνικός που αφιέρωσε όμως και ένα μεγάλο μέρος στον Νίκο Νιόπλια. Ήταν μια πολύ ευχάριστη, ποδοσφαιρική συζήτηση αυτή που κάναμε με τον Καστοριανό που αγάπησε πολύ την Κρήτη αλλά είναι εύλογο να λατρεύει την ιδιαίτερη πατρίδα του! Ωστόσο δεν είναι μεροληπτικός για τον Νιόπλια επειδή είναι συντοπίτης του και επειδή είχε ο προπονητής του ΟΦΗ…γιαγιά από την Καστοριά (μας το έκανε γνωστό μέσω της συνέντευξης).

Και δεν είναι γιατί προστέθηκαν σε όσα μας είχε πει ο Κώστας ο Χανιωτάκης ενώ ακολούθησαν τα όσα μας είπε ο Ηλίας Κώτσιος. Και βέβαια προσθέτουμε και όσα δήλωσε χθες ο Σωτήρης Νίνης, για τον νυν τεχνικό του ΟΦΗ που είχε προπονητή στον Παναθηναϊκό. Οπότε δεν υπάρχει αμφιβολία, δεν είπαν τυχαία τόσο καλά λόγια για τον τεχνικό της κρητικής ομάδας, τα εννοούσαν! Αλλά κλείνουμε με το κυρίως θέμα που αναπτύξαμε, αν ο ΟΦΗ έπαιζε με τον κόσμο του, ναι τώρα θα λέγαμε άλλα, αφού είναι δεδομένο πως θα είχε πολύ μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στα εντός έδρας ματς. Δεν το διαπραγματευόμαστε καν αυτό…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News