Ο Σάντος, ο Σαμαράς, ο Γκέκας, και ο τύπος που μας θύμισε τη βραδιά που αξίζαμε να ζήσουμε...

Ποδόσφαιρο
Ο Σάντος, ο Σαμαράς, ο Γκέκας, και ο τύπος που μας θύμισε τη βραδιά που αξίζαμε να ζήσουμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Α ρε Νάβας τι μας έκανες!" Όχι, δεν το είπαμε αυτό απόψε όσο κι αν θα βλέπαμε με άλλο ενδιαφέρον τη ρεβάνς Παρί-Μπαρτσελόνα αν ο Μέσι είχε πετύχει το 1-2 στο τέλος του ημιχρόνου!

Το είχαμε πει όμως χτυπώντας τα χέρια στο τραπέζι με δύναμη και εκρηκτική αντίδραση περίπου επτά χρόνια πριν !

Τότε που ο Κοσταρικανός είχε αποκρούσει το πέναλτι του Γκέκα στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία και είχε στερήσει από την Εθνική μας, τη μεγάλη Εθνική του Φερνάντο Σάντος (με πρωταγωνιστή από τους παίκτες τον Γιώργο Σαμαρά) την πρόκριση στα προημιτελικά! Μέχρι τότε δεν είχαμε καν πρόκριση από όμιλο όμως με πέναλτι του "Σαμ" η ελληνική ομάδα του αγαπημένου μας Φερνάντο το πέτυχε -δύο χρόνια μετά από την πορεία μέχρι τους "8" στο Euro πάλι με Φερνάντο-αλλα ήταν κρίμα κι άδικο που εκείνο το βράδυ ο δαιμόνιος και δη....πεναλτάκιας τερματοφύλακας μας πήρε κάτι που αξίζαμε. Στη συνέντευξη που κάναμε με τον Σάντος το καλοκαίρι του 2019 στην Αθήνα μας χαρακτήρισε "φίλο" του τον Γιώργο Σαμαρά. Η αγάπη του για όλους τους παίκτες και η αγάπη η δική τους όπως και των Ελλήνων φιλάθλων προς τον Φερνάντο θα είναι παντοτινή! Προσωπικά όμως δεν σας κρύβω πως από εκείνο το Μουντιάλ και μετά δεν θέλω να βλέπω μπροστά μου τον Κέιλορ Νάβας και η αποψινή απόκρουση στο πέναλτι του Μέσι ήταν ένα... είδος παρηγοριάς! Για μένα και...τον Γκέκα!

Θέλετε να θυμηθείτε τι είχε πει ο νυν γκολκίπερ της Παρί για εκείνο το βράδυ; Η συνύπαρξη με τον Κέιλορ Νάβας στη Λεβάντε ήταν εκείνη που «πρόδωσε» τον Φάνη Γκέκα! Όπως τόνισε ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας, θυμήθηκε τον τρόπο που ο Έλληνας επιθετικός χτυπούσε τα πέναλτι.

Ειδικότερα, το μυστικό της απόκρουσης που χάρισε στην Κόστα Ρίκα την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ αποκάλυψε ο Κέιλορ Νάβας.

Σε δηλώσεις του στη FIFA ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Λατινοαμερικανών τόνισε ότι η συνύπαρξή του με τον Φάνη Γκέκα στη Λεβάντε ήταν εκείνη που τον οδήγησε στο να διαλέξει τη σωστή γωνία στη «ρωσική ρουλέτα».

«Τον είδα, θυμήθηκα ότι ήμασταν μαζί στη Λεβάντε και έφερα στο μυαλό μου πώς εκτελεί τα πέναλτι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κι αφού τόνισε ότι «ευτυχώς δεν άλλαξε τον τρόπο που τα χτυπάει», ανέφερε πως «ήμουν σίγουρος ότι αν πηγαίναμε στα πέναλτι, θα περνούσαμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News