Τελικά να κάνουν του κεφαλιού τους οι ποδοσφαιριστές;

Ποδόσφαιρο
Τελικά να κάνουν του κεφαλιού τους οι ποδοσφαιριστές;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχουμε ξανγράψει για το θέμα αλλά αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε...

Στη Βρετανία εδώ και πολυ καιρό έχει γίνει μεγάλος ντόρος για τις συνέπειες που ενδέχεται να έχουν στην υγεία των ποδοσφαιριστών οι... κεφαλιές, με τον Γκόρντον ΜακΚουίν να προστίθεται στη λίστα αυτών που το πιστεύουν.

Δυστυχώς προέκυψε άλλη μια περίπτωση που επανέφερε το θέμα: Στα 68 του, ο παλαίμαχος Σκωτσέζος αμυντικός με την καριέρα σε Λιντς (1972-1978) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1978-1985) διαγνώστηκε με άνοια και σύμφωνα με τα όσα λένε οι συγγενείς του, ανησυχεί πως ένας από τους λόγους ήταν το παιχνίδι με το κεφάλι!

«Ο πατέρας μας πέτυχε πολλά σημαντικά γκολ με κεφαλιά και σε πολλές προπονήσεις χρησιμοποιούσε το κεφάλι για να δώσει τη μπάλα στον τερματοφύλακα ξανά και ξανά. Φοβάται πως ίσως αυτό έπαιξε ρόλο στην υγεία του» αναφέρει η ανακοίνωση των παιδιών του.

Πέρυσι, οι Τζακ Τσάρλτον και Νόμπι Στάιλς πέθαναν από επιπλοκές της νόσου, ενώ και ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον διαγνώστηκε με άνοια. Την ίδια ώρα, η Αγγλική Ομοσπονδία υποστηρίζει οικονομικά δύο ανεξάρτητα εργαστήρια που διεξάγουν έρευνες για το αν όντως επηρεάζουν τον εγκέφαλο οι κεφαλιές.

Ξέρετε, θυμήθηκα την εποχή που παίζαμε μικροί μπάλα στη γειτονιά και η γιαγιά μου φώναζε όταν έκανα κεφαλιά. Τελικά οι ποδοσφαιριστές σήμερα πρέπει να κάνουν του κεφαλιού τους;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News