Ο ΟΦΗ αρέσει στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, και αυτό πρέπει κάτι να μας λέει...

Ποδόσφαιρο
Ο ΟΦΗ αρέσει στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, και αυτό πρέπει κάτι να μας λέει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσοι με ξέρετε και όσοι με διαβάζετε γνωρίζετε πως δεν έχω πρόβλημα να γράψω τις απόψεις μου ακόμα και λίγες ώρες μετά από έναν αγώνα, ακόμα και αν είμαι κόντρα στην πλειοψηφία (κάποιες φορές). Αυτό θα κάνω και αυτή τη φορά, αν και θεωρώ πως αυτή τη φορά εκφράζω την πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων.

Εννοώ και της υπόλοιπης Ελλάδας και όχι μόνο της Κρήτης. Βλέπω την κριτική που γίνεται αυτές τις μέρες. Κριτική που έγινε εντονότερη μετά τη χθεσινή ήττα. Μέχρι ένα σημείο κατανοητή. Έχω μάθει όμως όλα αυτά τα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, όταν γράφω την άποψή μου να αποφεύγω τα πολλά...ρομαντικά και να γίνομαι "ωμός". Ο ΟΦΗ βάσει του μπάτζετ που έχει τα χρόνια αυτά για μεταγραφές και για το χτίσιμο ομάδας έχει περισσότερες εύστοχες επιλογές παρά άστοχες.

Ειδικά στις δύο τελευταίες σεζόν. Στην περασμένη κατάφερε να συνδυάσει το καλό ποδόσφαιρο με την επιστροφή στην Ευρώπη 20 ολόκληρα χρόνια μετά και ερχόμαστε τώρα στην τρέχουσα. Σίγουρα ο ΟΦΗ έχει περισσότερα θέματα φέτος στην αμυντική λειτουργία, στο γκολ και στα αποτελέσματα

Οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους. Ωστόσο ακόμα κι έτσι αυτό που βλέπω, διαβάζω κι ακούω είναι ότι οι ουδέτεροι φίλαθλοι και δη όλοι όσοι είναι εκτός Κρήτης λένε μόνο καλά λόγια για το ποδόσφαιρο που παίζει ο ΟΦΗ. Και αυτό πρέπει κάτι να μας λέει...

Ακούω σχεδόν μόνο καλά σχόλια και για τον προπονητή του Γιώργο Σίμο. Εξαιρέσεις υπάρχουν πάντα, φυσικά. Μπορώ να θυμηθώ πρόχειρα σημαντικούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου που μίλησα πέρυσι και φέτος στην ΚΡΗΤΗ TV για τον ΟΦΗ.

Κοινός παρονομαστής; Σε όλους αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζει ο ΟΦΗ του Γιώργου Σίμου. Θα ξεχωρίσω όσα είπε πέρυσι ο Γιώργος Κούδας: "Μου αρέσει τόσο ο ΟΦΗ που αν έπαιζα μπάλα ακόμα θα ήθελα να είμαι στην ομάδα". Θα ξεχωρίσω και αυτά που μου είπε πρόσφατα ο Σάκης Τσιώλης: "Μου αρέσει το ποδοσφαιρικό μοντέλο του ΟΦΗ και η μπάλα που παίζει".

Θα σκεφτώ και τις προχθεσινές δηλώσεις του Νίκου Γκουλή: "Να πιστεύει ο κόσμος στην ομάδα και στις λύσεις που θα δώσει η έλευση του Καστάνιος".

Ο ΟΦΗ της περιόδου που διανύουμε είχε απώλειες από τραυματισμούς που ακόμα και οι ομάδες που διεκδικούν τίτλους και έχουν μεγάλα μπάτζετ δύσκολα θα μπορούσαν να καλύψουν. Προφανώς και έγινε λάθος με την αντικατάσταση Φιγκεϊρέδο αλλά λογικά ο Σίμος θα ήθελε αν μπορούσε τον Καστάνιος από το καλοκαίρι. Προφανώς και χρειαζόταν έναν πιο αξιόπιστο στόπερ από τον Σελίμοβιτς, προφανώς και έχουν γίνει και λάθη στον σχεδιασμό.

Ωστόσο έχουν γίνει και πολλά σωστά στο πλαίσιο της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας που υπάρχει και σίγουρα ακόμα κι αν χαθεί ο στόχος της καλής πορείας στο Κύπελλο δεν ισχύει το ίδιο και στο πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα που πρέπει να λαμβάνουν όλοι υπόψιν και την ενίσχυση των αντιπάλων. Παράδειγμα τον Άρη που ξαφνικά αποκτά όποιον παίκτη θέλει (βλέπε Μήτρογλου)... Θα επανέλθουμε με την πρώτη ευκαιρία...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News