Γιώργος Μιμίκος

Σαν να κάνει πάλι τις βόλτες του στην Ελιά και να γεύεται το κρασί από τα βαρέλια του....

Το 2018 μόλις είχε μπει. Ήταν 2 του Γενάρη όταν χτύπησε το τηλέφωνο και μάθαμε μια είδηση που δεν θέλαμε να πιστέψουμε! Ο Ευγένιος Γκέραρντ είχε φύγει για το μεγάλο ταξίδι!

Ο Ολλανδός τεχνικός άνοιγε πάντα το σπίτι στην Ελιά για να υποδέχεται φίλους και γνωστούς. Του άρεσε πολύ αυτό όπως μας είπε απόψε στο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV ο Μανόλης ο Παπαδάκης.

Λίγους μήνες πριν βρεθούμε εκεί, στο χωριό του, για το "τελευταίο αντίο" το σπίτι είχε ανοίξει και δάκρυα είχαν κυλήσει στο πρόσωπο του καταβεβλημένου από τα προβλήματα Ευγένιου. Ένα δάκρυ για κάθε "ποδοσφαιρικό του παιδί" που ερχόταν στην Κρήτη για να τον τιμήσει! Η Ελιά είχε αγκαλιάσει μεγάλα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Ίσις και ο Βέρα είχαν κάνει για λίγα εικοσιτετράωρα το υπερατλαντικό ταξίδι από τη Χιλή και οι μέρες αυτές άνοιγαν-όπως φάνηκε-διάπλατα το δρόμο για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στον αγαπημένο του Γκεραρντάκη ΟΦΗ! 

Ο Γκέραρντ έφυγε μακριά, πήγε ψηλά πριν 3 χρόνια τέτοιες μέρες αλλά να που το 2021 τον φέρνει κατά κάποιον τρόπο πίσω του στην αγαπημένη του Ελιά... 

Όχι πως έφυγε ποτέ από τις σκέψεις των χωριανών του. Όχι δα πως δεν δήλωσε "παρών" μια στιγμή στις καρδιές της Κατερίνας, του Μάνου και του Μηνά. Αλλά πως να το κάνουμε; Η έμπνευση και η δημιουργία ενός αθλητικού συλλόγου που θα έχει το όνομά του και έδρα το χωριό του, το χωριό τους, την Ελιά, είναι ο λόγος να ξανακάνει τις βόλτες του πλέον ο ιπτάμενος Ολλανδός στα καλντερίμια και τα σοκάκια του γραφικού αυτού οικισμού!

Και επειδή ήθελε μικρός να σπουδάσει πιλότος, ναι μπορεί να πετάει όποτε θέλει πάλι στους ουρανούς! 

Αλλά θα κατεβαίνει και για κείνο το κρασάκι από τα βαρέλια του! Γιατί γεννήθηκε Ολλανδός αλλά έγινε Κρητικός!

Γιατί όπως είχε προλογίσει και ένα καμπ με το αστείρευτο χιούμορ του "Εδώ είναι ο Γκεραρντάκης, εδώ είναι ο Παπαδάκης και... έχουμε και ένα ξένο, τον Λάππα!"

Γιατί όπως είχε πει και θα το ξαναγράψουμε "όποιος δεν ξέρει τι είναι Κρήτη, είναι βλάκας"!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Σχόλια