Δείξε μου τι κάνουν τα χαφ σου...να σου πω ποιος είσαι!

Ποδόσφαιρο
Δείξε μου τι κάνουν τα χαφ σου...να σου πω ποιος είσαι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το "μιλένιουμ" μέχρι και το 2010 ξέραμε τα αμυντικά χαφ ως τους ποδοσφαιριστές που πρέπει να καταστρέψουν το παιχνίδι του αντιπάλου.

Τα τελευταία δέκα χρόνια όμως όλα άλλαξαν αφού τα "εξάρια" πρέπει και μπάλα να ξέρουν και να συμμετέχουν στην ανάπτυξη. Το δύσκολο είναι να βρεθούν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαριστές οι οποίοι θα μπορούν να συγκεντρώνουν τις αμυντικές ικανότητες ενός καθαρόαιμου παραδοσιακού 6αριού, το μυαλό ενός σύγχρονου 8αριού και την επιθετική οξυδέρκεια ενός επιθετικού χαφ.

Στον ΟΦΗ χθες έλειψε ο Μεγιάδο που και...εκτός φόρμας να είναι μπορεί να γίνεται πολύτιμος αλλά έλειπε...ενώ έπαιζε και ο Νέιρα αφού δεν ήταν ο παίκτης που ξέρουμε και μπορεί να κάνει διαφορά. Όσο για τον Σακόρ, καλή επάνοδο να έχει αλλά σίγουρα πρέπει να.., το δει το πράγμα λίγο αλλιώς όταν επιστρέψει από τον τραυματισμό! Να έχει περισσότερη διάθεση όσο μένει στο Ηράκλειο...

Βλέποντας και το χθεσινοβράδινο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκού θα λέγαμε πως η ΑΕΚ είχε θέμα στα χαφ γιατί της έλειπε ο σημαντικότερος ίσως παίκτης της-μαζί με τον Μάνταλο-στη σεζόν (μέχρι τώρα), ο Πορτογάλος ο Αντρέ Σιμόες.

Η πρώτη δουλειά που χρειάζεται να κάνει το "εξάρι" και πρέπει να την κάνει καλύτερα από κάθε άλλη είναι να βγάζει σωστά την μπάλα από την άμυνα για να ξεκινήσει η επίθεση. Το δε "οκτάρι" πρέπει να...παίρνει τη δουλειά του "εξαριού" και να την αξιοποιεί. Αλλά επειδή δεν είμαστε προπονητές, σταθήκαμε στα βασικά και αυτονόητα για να καταλήξουμε στον τίτλο του σημερινού μας άρθρου: "Δείξε τι κάνουν τα χαφ σου, να σου πω ποιος είσαι!"

Θα κλείσουμε με το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα η οποία πραγματοποιεί τη χειρότερη εκκίνησή της στο πρωτάθλημα από τη σεζόν 1987/88!

Μετά την προχθεσινή ήττα από την Κάντιθ (2-1), οι «μπλαουγκράνα» συμπλήρωσαν τέσσερις, ενώ μετρούν επίσης δύο ισοπαλίες και τέσσερις νίκες στις δέκα πρώτες αγωνιστικές της La Liga μαζεύοντας μόλις 14 βαθμούς. Αν όμως ρίξετε μια ματιά στα χαφ των Καταλανών θα καταλάβετε γιατί η ομάδα που θαύμαζε η Ευρώπη πριν

Η «Μπάρτσα» είχε χειρότερη επίδοση μόνο πριν 33 χρόνια, όταν με βάση το τωρινό σύστημα βαθμολόγησης (τρεις βαθμούς στη νίκη) είχαν συγκεντρώσει 13 βαθμούς σε δέκα αγώνες.

Στον τρέχοντα αιώνα η Μπαρτσελόνα είχε ανάλογα αλλά όχι… τόσο κακό ξεκίνημα σε δύο περιπτώσεις: τη σεζόν 2000/01 όταν με τον Λορένθο Σέρα Φερέρ στον πάγκο είχαν 16 βαθμούς και την περίοδο 2002/03, όταν με τον Λουίς Φαν Χάαλ είχαν 15 βαθμούς στους δέκα πρώτους αγώνες τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News