default-image

Μια έρευνα που εκπέμπει S.O.S. για το ποδόσφαιρο...

Ποδόσφαιρο
Μια έρευνα που εκπέμπει S.O.S. για το ποδόσφαιρο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν οι αριθμοί μιλούν...τα λόγια είναι περιττά: Δυστυχώς πλέον οι αριθμοί δείχνουν πως απαιτείται μια λύση για μείωση των αγώνων για τους ποδοσφαιριστές (και) στο υψηλό επίπεδο. Ήδη έχει γίνει ζημιά, ας μη γίνει μεγαλύτερη!

Και εξηγούμαστε: Μια πολύ καλή El Mundo Deportivo δείχνει πως στο φετινό πρωτάθλημα της La Liga παρατηρείται αύξηση κατά 50% στους τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών, σε σχέση με την περυσινή διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, στις πρώτες 11 αγωνιστικές του ισπανικού πρωταθλήματος, έχουν τραυματιστεί 175 ποδοσφαιριστές, με την Ρεάλ Μαδρίτης να... προηγείται στον σχετικό πίνακα με 17 τραυματίες, ακολουθούμενη από την Οσασούνα (13), τις Βαλένθια και Βιγιαρεάλ (από 12) και την Μπαρτσελόνα (11).

Η αυξηση στους τραυματισμούς αποδίδεται από πολλούς στον περιορισμένο χρόνο καλοκαιρινών διακοπών που είχαν οι παίκτες (μιας και η περασμένη σεζόν ολοκληρώθηκε καθυστερημένα μετά από σχεδόν τρεις μήνες lock down), αλλά και το επιβαρυμένο καλεντάρι που υπάρχει φέτος.

Πάμε και στην Αγγλία: Μιλώντας στο Sky Sports μετά τη λήξη του αγώνα με τη Λέστερ, ο προπονητής της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ δεν «μάσησε τα λόγια του» και άσκησε κριτική σε αυτούς που ορίζουν το πρόγραμμα των αγώνων. Ο Γερμανός δεν αρκέστηκε σε μια απλή αναφορά για την επιβλητική νίκη επί των «Αλεπούδων» με 3-0, όπως θα περίμεναν πολλοί, αλλά μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες της Premier League και όχι μόνο εξαιτίας του φορτωμένου προγράμματος.

«Όλοι μου λένε ότι είναι δύσκολο και είναι πραγματικά δύσκολο για τους παίκτες. Τα υπόλοιπα είναι απλά μια απόφαση σε ένα γραφείο. Αν δεν μιλήσετε με το BT Sports, είμαστε τελειωμένοι. Το Sky Sports και το BT Sports πρέπει να μιλήσουν. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε την Τετάρτη και το Σάββατο στις 12:30 (ώρα Αγγλίας), δεν είμαι σίγουρος ότι θα τελειώσουμε τη σεζόν με 11 παίχτες», είπε στην κάμερα του Sky Sports ο προπονητής της Liverpool.

Ακολουθώντας τις ανησυχίες των Γιούργκεν Κλοπ και Πεπ Γκουαρδιόλα για τους συνεχείς τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών λόγω του επιβαρυμένου προγράμματος, μετά την πανδημία του κορονοϊο και ο Τιάγκο Σίλβα κατέθεσε πρόσφατα τους δικούς του προβληματισμούς για τα συνεχόμενα ματς, αλλά και τις επιπτώσεις από τον ιό Covid-19 στις ομάδες.

«Πρέπει να δοκιμάζουμε συνεχώς τα όριά μας και τον εαυτό μας. "Χάνουμε" παίκτες που έχουν μολυνθεί με τον Covid-19 ή άλλους που έχουν τραυματιστεί επειδή παίζουμε πολλούς αγώνες. Δεν είμαστε μηχανές!», είχε πει ο 36χρονος αμυντικός...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News