Ο Φαν Σιπ που έχει προσωπικότητα, ο Αντώνης Γεωργιάδης και ο Ρέι Κλέμενς...

Ποδόσφαιρο
Ο Φαν Σιπ που έχει προσωπικότητα, ο Αντώνης Γεωργιάδης και ο Ρέι Κλέμενς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα θα πάμε αμέσως στο "ψητό" και ένα θέμα που έχουμε διαφορετική άποψη από πολλούς! Ας αποφασίσετε τελικά μερικοί μερικοί: Είναι καλός προπονητής ο Φαν Σιπ; Από που βγαίνει συμπέρασμα; Δεν παίζει ο Φορτούνης; "Απαράδεκτος" ο Φαν Σιπ!

Παίζει; "Τον εξέθεσε τον προπονητή!". Βέβαια για τους λόγους που συχνά πυκνά ο Φορτούνης εκνευρίζει τον Μάρτινς στον Ολυμπιακό, ούτε λόγος! Ο Φαν Σιπ κύριοι δεν είναι στραβός και μπάλα ξέρει περισσότερη από εμάς τους απέξω (προφανώς). Θέλει όμως μια Εθνική για την οποία να αποφασίζει ο ίδιος και όχι όλοι οι άλλοι! Ό, τι ήθελαν δηλαδή και οι προπονητές που έκαναν τις τελευταίες μεγάλες επιτυχίες ή μάλλον τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της Εθνικής: Ο Ρεχάγκελ και ο Σάντος! Ούτε ο κύριος Σιόβας που κριτικάρει δημόσια τους συμπαίκτες του, ούτε κανείς άλλος μπορεί να πει του Ολλανδού τι να κάνει! Και όπως είδατε την κατάλληλη στιγμή κάλεσε και τον Γιώργο Γιακουμάκη!

Από μια τέτοια πάστα ήταν και ο Αντώνης Γεωργιάδης που έφυγε χθες από τη ζωή! Χαμηλών τόνων και πάντα με το θάρρος της γνώμης του! Ακόμα και όταν τον απομάκρυναν με... γλυκά από τον Ολυμπιακό έμεινε αξιοπρεπής. Η πορεία του στον χώρο αδιαπραγμάτευτη. Μια απώλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο χθες, μια για το αγγλικό προχθές.

Θα κλείσουμε όμως σήμερα και με τη μεγάλη απώλεια του Ρέι Κλέμενς: Ξέρετε τι είναι να είσαι ο κορυφαίος τερματοφύλακας στην ιστορία της Λίβερπουλ; Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι παραπάνω για την αξία του. Θέλετε και αριθμούς; 665 ματς που αγωνίστηκε με τους κόκκινους από το 1968 μέχρι το 1981 να τον έχουν σημαδέψει.

Όπως και τους οπαδούς της Λίβερπουλ που τον αποθέωναν ακόμα και στα επτά χρόνια που φόρεσε κατόπιν τη φανέλα της Τότεναμ, με τα 3 Κύπελλα Πρωταθλητριών και τα 5 πρωταθλήματα Αγγλίας που κατέκτησε στο διάστημα της παρουσίας του στο Άνφιλντ να είναι ισχυρή παρακαταθήκη για μία σχέση αιώνιας αγάπης με τους κόκκινους.

Έτσι, η είδηση του χαμού του σε ηλικία 72 ετών έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους ανθρώπους της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να επιθυμεί να τον αποχαιρετήσει μέσω μίας γραπτής δήλωσής του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου:"Aυτή είναι μία εξαιρετικά θλιβερή στιγμή για όλους όσους σχετίζονται με την Λίβερπουλ και εμείς, ως μέλη ομάδας, στέλνουμε την αγάπη μας στην οικογένειά του.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι είναι οι σπουδαίοι παίκτες που κάνουν τις σπουδαίες ομάδες και τους σπουδαίους συλλόγους. Χρειάζεται απλά να ακούσεις τους θρύλους της Λίβερπουλ από την εποχή του για να καταλάβεις τη σημασία του.

Λένε πως ο Ρέι Κλέμενς ήταν ένας από τους λόγους που ο σύλλογός μας παραμένει τόσο ξεχωριστός αρκετά χρόνια μετά. Ήταν ένας από τους θεμέλιους λίθους πάνω στον οποίο χτίστηκε ένα τόσο μεγάλο μέρος της επιτυχίας του συλλόγου.

Το συναίσθημα που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή είναι λύπη αλλα ταυτόχρονα και εκτίμηση. Οι φίλαθλοί μας θα θυμούνται πάντα με αγάπη έναν εκπληκτικό παίκτη και ένα υπέροχο άτομο που συνεισέφερε τόσο πολύ στην Λίβερπουλ.

Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι για εκείνον και τα αγαπημένα του άτομα. You'll Never Walk Alone. Γιούργκεν", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός τεχνικός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News