Ο Ανσού Φατί στα χνάρια του Πελέ;

Απόψεις
Ο Ανσού Φατί στα χνάρια του Πελέ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν εξαιρέσουμε τον Πελέ που στα 18 του πρωταγωνίστησε στο Μουντιάλ που κατέκτησε η Βραζιλία το 1958 στη Σουηδία, ένα παιδί-θαύμα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, πολλά χρόνια μετά, είναι ο Ανσού Φατί.

Και βέβαια είναι νωρις να γράψουμε πως είναι στα χνάρια του Πελέ αλλα δεν θα είναι απίθανο να πάρει στην ίδια ηλικία...κι αυτός Μουντιάλ (εμείς πάντως βλέπουμε Πορτογαλία και Σάντος).

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι αλιεύσαμε από το sport-fm.gr: Σε ηλικία 16 ετών και 298 ημερών έγινε ο δεύτερος νεαρότερος παίκτης που έκανε ντεμπούτο στη La Liga με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Στις 25 Αυγούστου του 2019 συμμετείχε στο ματς της ομάδας κόντρα στη Ρεάλ Μπέτις.

Λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα, στις 31 Αυγούστου του ίδιου έτους έγινε ο πρώτος παίκτης που έβαλε γκολ στην ηλικία των 16 στον αγώνα κόντρα στην Οσασούνα για το πρωτάθλημα της χρονιάς 2019/2020.

Ακόμα, τον Σεπτέμβριο έγινε ο πιο μικρός σε ηλικία παίκτης των «μπλαουγκράνα» που μπήκε ως βασικός στην αποστολή της ομάδας κόντρα στην Βαλένθια σε εντός έδρας αγώνα.

Μάλιστα, στον ίδιο αγώνα σκόραρε και έδωσε και ασίστ και έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που το πετυχαίνει σε ένα ματς στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Να σημειώσουμε πως μέσα στο «Καμπ Νου» έσπασε ρεκόρ ως ο πιο μικρός σε ηλικία παίκτης που πετυχαίνει γκολ όχι μόνο για την Μπαρτσελόνα αλλά και για οποιαδήποτε άλλη φιλοξενούμενη ομάδα.

Ο Φατί όντας 16 ετών και 321 ημερών έγινε ο νεαρότερος Ισπανός ποδοσφαιριστής που έπαιξε σε αγώνα Champions League, όταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης τον έβαλε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή του Μέσι.

Συνεχίζουμε: Στις 10 Δεκεμβρίου 2019 για τη φάση των ομίλων, ο Φατί έγινε ο πιο μικρός σε ηλικία σκόρερ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης με το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ίντερ.\

Στα 17 του, ο πιτσιρικάς της Μπαρτσελόνα -που της ήρθε «κουτί» από την La Masia- πέτυχε δύο γκολ κόντρα στη Λεβάντε και έσπασε και αυτό το ρεκόρ αφού έγινε στα 17 του ο νεαρότερος σκόρερ της La Liga.

Ο Φατί με την εθνική Ισπανίας έκανε ντεμπούτο στον αγώνα κόντρα στην Γερμανία και έγινε ο πιο μικρός σε ηλικία ποδοσφαιριστής της εθνικής που μπήκε βασικός στο ρόστερ της ομάδας.

Μάλιστα, σε ηλικία 17 ετών και 311 ημερών έβαλε γκολ κόντρα στην Ουκρανία και για ακόμη μια φορά έσπασε ρεκόρ με την φανέλα της εθνικής της χώρας του.

Τελικά, για το 2019/20 εμφανίστηκε σε 24 αγώνες και ο 18χρονος τώρα Φατί έβαλε 7 γκολ και μοίρασε 1 ασίστ. Η νέα χρονιά, τον βρήκε με ήδη δύο γκολ παρακαταθήκη σε έναν μόλις αγώνα. Και είναι ακόμη στην αρχή.

Για την ιστορία, η Μπαρτσελόνα επειδή ξέρει πολύ καλά τι όπλο έχει στη φαρέτρα της, τον κρατά «δέσμιο» στον σύλλογο με ρήτρα αποδέσμευσης περί τα 400 εκατ. Ευρώ. Ο εξτρέμ που έχει «τρελάνει» τα προγνωστικά αξίζει ήδη 50 εκατ. ευρώ στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου και η ζωή του συνεχίζεται...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News