default-image

Ιδιόρρυθμος ο Νεϊμάρ αλλά μάλλον άκουσε τα (ρατσιστικά) σχολιανά του...

Απόψεις
Ιδιόρρυθμος ο Νεϊμάρ αλλά μάλλον άκουσε τα (ρατσιστικά) σχολιανά του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Γάλλοι είναι φίλοι μας, σύμμαχοι και όλα τα καλά αυτή την εποχή αλλά στο ποδόσφαιρο καλό θα είναι να μην τους μιμηθούμε. Σε μία χώρα που και στο ποδόσφαιρο συναντάς παντού Γάλλους από αφρικανικές χώρες (αποικίες του παρελθόντος) δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη μάστιγα του ρατσισμού!

Σκηνές απείρου κάλλους είχαμε το βράδυ της Κυριακής στο Παρίσι (στο «Παρκ Ντε Πρενς») στην αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στη Μαρσέιγ, με τους Μασσαλούς να επικρατούν 1-0 χάρη στο γκολ του Τοβέν στο 31’ έπειτα από 9 χρόνια (είχαν μεσολαβήσει τρεις ισοπαλίες, 13 ήττες), αλλά στην ιστορία θα μείνει η σύρραξη στο τέλος.

Σε ένα ματς με πάρα πολλά νεύρα, στο οποίο ο Ντι Μαρία και ο Νεϊμάρ κατηγόρησαν τον Γκονζάλες για ρατσιστική επίθεση, βγήκαν συνολικά 17 κάρτες, πέντε κόκκινες και τελικά οι πρωταθλητές Γαλλίας ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με οκτώ παίκτες και οι Μασσαλοί με εννιά.

Συγκεκριμένα, την κόκκινη αντίκρισαν οι Παρέδες, Κουρζαβά και Νεϊμάρ ενώ για τους φιλοξενούμενους αποβλήθηκαν οι Γκεγέ και Μπενεντέτο.

Πάμε στις λεπτομέρειες:  Ο Νεϊμάρ, εκ των παικτών που αποβλήθηκαν επειδή χτύπησε αντίπαλο, κατηγόρησε τον Άλβαρο Γκονζάλες για ρατσιστική επίθεση. Αμέσως μετά τον αγώνα ξεσπάθωσε μέσω Twitter.

«Το να εντοπίσει το VAR την ‘επίθεσή’ μου ήταν εύκολο. Τώρα θέλω να δω αν θα εντοπίσουν την εικόνα του ρατσιστή που με αποκαλούσε γαμ@@ πιθήκων. Για μια ντρίμπλα- σομπρέρο με τιμωρείτε. Για ένα χαστούκι με αποβάλλετε. Τι θα γίνει όμως με αυτούς; Τι;», έγραψε ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ και συμπλήρωσε: «Για το μόνο που δεν μετανιώνω είναι που δεν έχω μπροστά μου αυτόν τον μ@@@κα». Δεν νομίζω πως ο Νεϊμάρ τα έβγαλε όλα αυτά από το μυαλό του, όσο...αλλόκοτος κι αν είναι!

Και σαν να μην έφτανε η ήττα από τη μεγάλη αντίπαλο εντός χώρας για την Παρί έσκασε και... η επιθυμία του Kilian Εμπαπέ για άμεση αποδέσμευσή του από την Παρί ΣΖ το προσεχές καλοκαίρι με σκοπό να πάει σε κάποια ομάδα είτε της Ισπανίας είτε της Αγγλίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times, πρώτες στη λίστα επιλογών του Γάλλου είναι η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Premier League.

 «Βόμβα» έσκασαν οι Times με την αποκάλυψη της επιθυμίας του Γάλλου επιθετικού να φύγει νωρίτερα από το προβλεπόμενο από την πρωταθλήτρια Γαλλίας. Μπορεί να είναι δεσμευμένος με την Παρί ως τον Ιούνιο του 2022, ο 21χρονος σούπερ σταρ των Παριζιάνων, όμως, ενημέρωσε και επίσημα την ομάδα του πως θέλει να φύγει το καλοκαίρι του 2021 «σπάζοντας» στην ουσία το συμβόλαιό του.

Ήδη από το 2018 που υπέγραψε ο Εμπαπέ στην Παρί απέρριψε μεγάλους συλλόγους όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ, η Λίβερπουλ είχε εκδηλώσει και πρόσφατα το ενδιαφέρον της να τον κάνει δικό της.

 Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, ο Εμπαπέ με τις πόρτες ανοιχτές σε κορυφαία πρωταθλήματα δεν θα δυσκολευτεί να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, εάν, φυσικά, η Παρί κάνει πράξη την επιθυμία του. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News