default-image

Ο Μέσι, ο Ρονάλντο, ο Σάντος και η ποδοσφαιροκουβέντα...

Απόψεις
Ο Μέσι, ο Ρονάλντο, ο Σάντος και η ποδοσφαιροκουβέντα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια ποδοσφαιροκουβέντα που κάναμε πριν λίγες ημέρες τέθηκε για μια ακόμα φορά στο τραπέζι το γνωστό ερώτημα των τελευταίων ετών. Μέσι ή Ρονάλντο; Παλιότερα βέβαια, ακόμα και η δική μου γενιά είχε το δίλημμα ανάμεσα στον Πελέ και τον Μαραντόνα. Προσωπικά δεν είχα δει τον Πελέ αλλά είδα μικρός (σχετικά) τον Ντιέγκο και από την καλή και από την ανάποδη. Έλεγα λοιπόν υπέρ του Πελέ καθώς ο Βραζιλιάνος ήταν και καλός χαρακτήρας. Τα τελευταία χρόνια, λόγω Φερνάντο Σάντος λέω πως προτιμώ τον Κριστιάνο. Ωστόσο δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ και τη λέξη που "κόλλησε" για τον Μέσι ένας παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής. "Εξωγήινος"! Μου είπε χαρακτηριστικά: "Ο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο καλύτερος στον κόσμο αλλά ο άλλος δεν...είναι από τον πλανήτη μας..."

Και όμως, ο Λιονέλ Μέσι θα μπορούσε να είχε καταλήξει στη Μάντσεστερ Σίτι.

Εμφανίστηκε στην επικαιρότητα ως υποψήφιος αγοραστής του πλειοψηφικού πακέτου του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, μάλιστα για αρκετό καιρό υπήρξαν διαπραγματεύσεις με το «τριφύλλι». Τελικά, ο Ταϊλανδός Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, εξαφανίστηκε ξαφνικά από το προσκήνιο.

Πριν ωστόσο εμπλακεί το όνομά του στην ελληνική επικαιρότητα, έβαλε άθελά του το χέρι του σε μια μεταγραφή που αν υλοποιούταν, θα χαρακτηριζόταν εύκολα το deal του αιώνα.

Συγκεκριμένα, μαζί με τον Γκάρι Κουκ, εκτελεστικό διευθυντή της Σίτι από το Μάιο του 2008 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011, τον Τακσίν Σιναβάτρα (άλλοτε ιδιοκτήτη της Σίτι) και τον Πολ Όλντριτζ (παράγοντα των «πολιτών» εκείνη την περίοδο) λίγο έλειψε να ντύσουν τον Μέσι στα γαλάζια…

Η απίστευτη ιστορία, η οποία ήρθε στο φως το Δεκέμβριο του 2019, μοιάζει σαν παραμύθι και συνέβη τους θερινούς μήνες του 2008.

Το χρήμα είχε αρχίσει να ρέει από τότε, όταν ισχυρός άνδρας των «γαλάζιων» ήταν ο Τακσίν Σιναβάτρα. Μπορεί να μη συγκρίνεται με τα αμύθητα ποσά τα οποία δαπάνησε ο σύλλογος από όταν την ανέλαβαν οι Άραβες κροίσοι μέχρι σήμερα, αλλά δεν επρόκειτο για ευκαταφρόνητα ποσά.

Στο μεταξύ, ο «Μεσσίας» δεν έχει απλά πραγματοποιήσει τα πρώτα του βήματα στην παγκόσμια σκηνή, μα φιγουράρει στη βιτρίνα της Μπαρτσελόνα ως ένας από τους πιο προικισμένους και ανερχόμενους ποδοσφαιριστές του κλαμπ. Ταυτόχρονα, οι μνηστήρες που τον «γλυκοκοιτάζουν» διαρκώς πληθαίνουν.

Σε μια σύνοδο κορυφής της Μάντσεστερ Σίτι, σχετική με το μεταγραφικό σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, Σιναβάτρα, Πιεμπονγκσάντ (ένας από τους πλέον έμπιστους συνεργάτες του), Όλντριτζ και Κουκ προβληματίζονταν έντονα. Αιτία, τα πενιχρά αγωνιστικά αποτελέσματα, παρά τα ουκ ολίγα εκατομμύρια που είχαν δοθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News