To Ρέθυμνο, το Τοπικό και... ο Ηρακλής που πάει Basketball Champions League...

Μπάσκετ
To Ρέθυμνο, το Τοπικό και... ο Ηρακλής που πάει Basketball Champions League...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιλήσαμε χθες στον τηλεοπτικό αέρα της ΚΡΗΤΗ TV με τον Γιάννη Καλαϊτζάκη για τη δύσκολη επόμενη μέρα στο Ρέθυμνο που από τα ψηλά πέφτει στα χαμηλά και από τα πολλά στα λίγα, αφού τη νέα σεζόν θα παίζει στο Τοπικό. Φάνηκε ψύχραιμος και μας δημιούργησε την αίσθηση ότι όσοι είναι κοντά στην ομάδα δεν έχουν "σοκαριστεί" και έχουν συνειδητοποιήσει για τα καλά πως θα βρεθούν στη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ από κει που είχαν μια ομάδα ικανή να κερδίσει ιστορικά μεγαθήρια του αθλήματος στην Ελλάδα, ειδικά επί κρητικού...παρκέ! Και έτσι πρέπει να είναι η αντίδραση των Ρεθυμνιωτών για να καταλάβουν και οι όποιοι απαιτητικοί πως αν δεν μπορούν να προσφέρουν δεν μπορούν να κάνουν και κριτική πλην της καλοπροαίρετης που είναι και καλοδεχούμενη! "Αν βρεθεί κάποιος αποχωρούμε και πάμε Β΄Εθνική", μας είπε. Δύσκολο φαντάζει αλλά θα δούμε! Και βέβαια δεν είναι της ώρας να αναλύσουμε το γιατί μετά και από αυτή την εξέλιξη και αν δεν γίνει κάποια έκπληξη η Κρήτη...σβήνει από τον μεγάλο μπασκετικό χάρτη! Ας αλλάξουμε θέμα: Πιο ισχυρή από ποτέ η Ελλάδα στο Basketball Champions League που βέβαια ήδη έχει κατακτήσει η ΑΕΚ το 2018!

Η διοργάνωση της FIBA δημοσιοποίησε τους 44 συλλόγους που θα λάβουν μέρος στο θεσμό τη σεζόν 2020-21, οι 28 εκ των οποίων έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση στη φάση των ομίλων, ενώ 16 θα παλέψουν στα προκριματικά για 4 θέσεις.

Από ελληνικής πλευράς, η ΑΕΚ και το Περιστέρι έχουν εξασφαλισμένο πόστο στα γκρουπ του BCL, ενώ ο Ηρακλής θα ξεκινήσει από τα προκριματικά. Πριν πάμε να αναλύσουμε τη διοργάνωση, κρατήστε το όνομα "Ηρακλής"! Μια ομάδα που... την είχε "του χεριού του" το Ρέθυμνο στη σεζόν που πέρασε και μόλις επέστρεψε στην Α1, έχοντας πρόσφατη παρουσία στις μικρές κατηγορίες. Καταλαβαίνετε ότι αν δεν υπήρχε η απογοήτευση του Ζομπανάκη για την οποία έπαιξε ρόλο και η κωλυσιεργία στα έργα ανακαίνισης του κλειστού αλλά και η πανδημία η ίδια ομάδα θα μπορούσε να "κλείσει το μάτι" και στην ευρωπαϊκή διοργάνωση. Την οποία δεν πρέπει να υποτιμάται γιατί και η επίσημη είναι (FIBA) και όλο και πιο πολλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες που φεύγουν ή δεν χωράνε στην κλειστή Ευρωλίγκα συγκεντρώνει!

Αναλυτικά οι ομάδες του BCL:

Φάση ομίλων (28 ομάδες):

Ελλάδα: ΑΕΚ, Περιστέρι

Τουρκία: Γαλατασαράι, Νταρουσάφακα, Τόφας Μπούρσα, Καρσίγιακα, Τουρκ Τέλεκομ

Ισπανία: Σαραγόσα, Μπούργος, Τενερίφη, Μπιλμπάο

Ιταλία: Σάσαρι, Φορτιτούντο Μπολόνια, Μπρίντιζι

Γερμανία: Μπάμπεργκ

Γαλλία: Σολέ, Ντιζόν, Λιμόζ, Στρασμπούρ

Ισραήλ: Χάποελ Ιερουσαλήμ, Χάποελ Χολόν

Τσεχία: Νίμπουρκ

Βέλγιο: Οστάνδη

Λιθουανία: Ρίτας Βίλνιους

Πολωνία: Σταρτ Λούμπλιν

Ουγγαρία: Φάλκο

Λετονία: Ρίγα

Ρωσία: Νίζνι

Οι 16 ομάδες των προκριματικών:

Ηρακλής (Ελλάδα), Άνβιλ (Πολωνία), Μπάκεν Μπέαρς (Δανία), Μπάλκαν (Βουλγαρία), Μπέλφιους Μονς (Βέλγιο), Ντνίπρο (Ουκρανία), Γκρόνιγκεν (Ολλανδία), Φριμπούρ (Ελβετία), Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Ιγκοκέα (Βοσνία), Κεραυνός (Κύπρος), Λόντον Λάιονς (Μεγάλη Βρετανία), Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία), Σπόρτινγκ Κλουμπ (Πορτογαλία), Τσμόκι Μινσκ (Λευκορωσία), Κλουζ Ναπόκα (Ρουμανία).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News