default-image

"Αθλητικές Ιστορίες": "Άτλας" και ποδηλασία πάνε μαζί στην Κρήτη...

Απόψεις
"Αθλητικές Ιστορίες": "Άτλας" και ποδηλασία πάνε μαζί στην Κρήτη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας σπουδαίος σύλλογος για την πόλη του Ρεθύμνου φέρνει 1 και 2 Φεβρουαρίου μια μεγάλη διοργάνωση στην Κρήτη...

Στην πόλη του Ρεθύμνου ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος "ΑΤΛΑΣ" διαφημίζει το άθλημα της ποδηλασίας από το 1986. Άλλωστε, έχει κύριο σκοπό την διάδοση της ποδηλασίας, τόσο σαν άθλημα όσο και σαν εναλλακτικό οικολογικό μέσο μεταφοράς στο κοινό του Ρεθύμνου.

Έτσι η ποδηλασία άρχισε να μπαίνει στην ζωή των Ρεθυμνιωτών και μπήκαν και οι βάσεις για την συμμετοχή του συλλόγου στο άθλημα της ποδηλασίας . Ας δούμε όμως και τη συνέχεια, όπως μας την περιγράφει το ιστορικό αρχείο του συλλόγου: "Ένα χρόνο μετά, το 1987 ο σύλλογος γίνεται επίσημο μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Από το 2010 ο σύλλογος προχώρησε στην ίδρυση και λειτουργία Ακαδημίας που σήμερα έχει 35 ενεργούς αθλητές από 7 χρονών έως 60 χρονών. Από το 2018 μάλιστα προχώρησε ο σύλλογος και στην ίδρυση ακαδημίας μικρότερων ηλικιών με σκοπό την εκμάθηση και την γνωριμία του ποδηλάτου στα μικρότερα παιδιά. Ο σύλλογος μας έχει διοργανώσει με επιτυχία αρκετούς διασυλλογικούς αγώνες και συμμετέχει με τους αθλητές του σε Παγκρήτια, Πανελλήνια , Βαλκανικά , Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις.

Δυστυχώς ολες αυτές οι διακρίσεις του συλλόγου αλλά και των αθλητών του δεν είναι τόσο γνωστές στο ευρύ κοινό παρά το ότι οι επιτυχίες των αθλητών της ξεπερνάνε τις επιτυχίες άλλων αθλημάτων. Σε επίπεδο συλλόγου οι αθλητές μας έχουν να επιδείξουν πρωτιές σε αγώνες όχι μόνο εντός Ελλάδος αλλά και εκτός .

Όλα αυτά συμβάλουν στην σταθερή ανοδική πορεία του συλλόγου , βρίσκεται σταθερά μέσα στην πρώτη δεκάδα (10) μεταξύ εκατό (100) σωματείων Πανελληνίως και στην πρώτη τριάδα στην Κρήτη. Οι αθλητές του δε σε ατομικό επίπεδο, είχαν τις παρακάτω συμμετοχές και διακρίσεις:

Εθνικό επίπεδο:

2016: 1 χρυσό ,1 χάλκινο , 2 ασημένια

2017: 1 χρυσό , 3 ασημένια , σε αγώνες κούρσας και 2 ασημένια στο mountain bike

2018: 2 χρυσά , 1 ασημένιο , 1 χάλκινο σε αγώνες κούρσας και 4 χρυσά ,2 χάλκινα και 2 ασημένια σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες σε κούρσα και mountain bike.

Η ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας ψήφισε για το 2018 δυο από τους αθλητές μας την Ηρώ Μηλάκη και τον Δαβαρία τον Γιάννη ως τους καλυτέρους αθλητές στις κατηγορίες τους.

2019: Η συγκομιδή μέχρι τώρα είναι:

*Πρωταθλητές Κρήτης με 6 χρυσά , 2 ασημένια και 3 χάλκινα

*Πανελλήνια 2 χρυσά , 2 ασημένια , 1 χάλκινο

*Η Σταυρούλα Ηλιάκη πρωταθλήτρια Ελλάδας στο ΜΤΒ

*Η Ηρώ Μηλάκη πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κούρσα δρόμου

* Ο Αναστασάκης Γιώργος ασημένιος στην κούρσα δρόμου

* Ο Δαβαρίας Γιάννης χάλκινο στο ΜΤΒ και ασημένιο στην κούρσα δρόμου . *Όλοι οι παραπάνω αθλητές είναι και μέλη της Εθνικής μας ομάδας

Σε Παγκόσμιο επίπεδο :

2018: 2 Θεση στους Βαλκανικούς αγώνες στο ΜΤΒ για τον Δαβαρία Γιάννη με την Εθνική ομάδα

*1 θέση για την Ηρώ Μηλάκη στην Ταϊλάνδη με την Εθνική ομάδα

2019: 1 θέση για τον Δαβαρια τον Γιάννη στο Μιλάνο στην Κατηγορία του σε διεθνή αγώνα με τον ΠΑΣ Άτλας

* 3η Θέση στην Πολωνία με την Αλεξάνδρα Πετρογιαννάκη σε διεθνή αγώνα με τον ΠΑΣ Άτλας."

                       

                              Η μεγάλη διοργάνωση στο Ρέθυμνο 1 και 2 Φεβρουαρίου

 Ποδηλατικό υπερθέαμα με άρωμα Ολυμπιάδας στο Ρέθυμνο! Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με τoν ΠΑΣ Ρεθύμνης "Άτλας" και την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ρεθύμνης και με χορηγό επικοινωνίας την ΚΡΗΤΗ TV, την εφημερίδα "Νέα Κρήτη", το neakriti.gr και το Ράδιο 98.4 διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας Cross Country Eliminator για το 2020, στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων και Κορασίδων στο άλσος "Πευκάκια" στο Ρέθυμνο.

Παράλληλα το διήμερο 1 και 2 Φεβρουαρίου, στην ίδια περιοχή, θα πραγματοποιηθούν αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας Cross Country Short Course (XCC), που είναι ενταγμένοι στο καλεντάρι της UCI. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας (27 Ιανουαρίου, 14:00).

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου

11:00 Τεχνικό Συνέδριο XCC-XCE (Δημαρχείο Ρεθύμνου)

11:50-12:20 Διαδρομή ανοικτή για προπόνηση

12:30-15:25 Διασυλλογικοί Αγώνες XCC Πευκάκια

15:25-15:50 Διαδρομή ανοικτή για προπόνηση

16:00-17:15 XCC Federation Cup

17:30 Απονομές Επάθλων

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου

09:00 Τεχνικό Συνέδριο (Σύντομη ενημέρωση)

10:20-10:50 Διαδρομή ανοικτή για προπόνηση XCE

11:00-12:10 XCE (1ος Γύρος) Ατομ.Χρονομέτρηση

12:10-12:30 Διαδρομή ανοικτή για προπόνηση XCE

12:30-14:00 XCE Σειρές: 1/16 - 1/8 - Ημιτελικοί - Τελικοί

14:15 Απονομές Επάθλων

15:00-15:20 Διαδρομή ανοικτή για προπόνηση

15:30-15:50 XCC Federation Cup #4 Γυναίκες (20')

15:55-16:20 XCC Federation Cup #4 Άνδρες (25')

16:30 Απονομές Επάθλων

                         

                       Κάλεσμα από Ταταράκη και Βαρβεράκη και ο Τζωρτζάκης που πάει Τόκυο

Στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της ΚΡΗΤΗ TV μίλησαν χθες ο πρόεδρος του συλλόγου "Άτλας Ρεθύμνου" και της Τ.Ε. Ποδηλασίας Κρήτης Μιχάλης Ταταράκης καθώς και ο προπονητής ποδηλασίας (και ποδηλασίας ΑμΕΑ) Γιώργος Βαρβεράκης και απεύθυναν κάλεσμα για τους αγώνες ενώ τόνισαν πως "τα αποτελέσματα θα μετρήσουν για την θέση που διεκδικεί η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο στην κατηγορία "mountain bike".

Μάλιστα με τα καλύτερα λόγια για την προσπάθειά τους αυτή μίλησε από το στούντιο των Χανίων ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, ο οποίος ήδη έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή του στην ποδηλασία δρόμου για την Ολυμπιάδα της Ιαπωνίας που θα διεξαχθεί αυτό το καλοκαίρι!

Οι κυριοι Ταταράκης και Βαρβεράκης του ευχήθηκαν, του τόνισαν πως "έκανε την Κρήτη περήφανη" και εκείνος (στην προηγούμενη φωτογραφία πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη του) συγκινήθηκε και ευχαρίστησε θερμά, με τον Γιώργο Βαρβεράκη να τονίζει πως "ο Πολυχρόνης έχει περάσει απίστευτες, ατέλειωτες ώρες πάνω στη σέλα του ποδηλάτου για να πετύχει το ακατόρηθωτο"...                                 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News