"Αθλητικές Ιστορίες": Μπάμπης Μουστακίδης, ο παίκτης που περίμενε 5 χρόνια ο Γκέραρντ...

Ποδόσφαιρο
"Αθλητικές Ιστορίες": Μπάμπης Μουστακίδης, ο παίκτης που περίμενε 5 χρόνια ο Γκέραρντ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 57χρονος σήμερα ποδοσφαιριστής θυμάται αλλά και σχολιάζει το σημερινό ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες που σημάδεψαν την καριέρα του (ΟΦΗ-Άρης)...

Ο Μπάμπης Μουστακίδης δεν ήταν απλά από τα αγαπημένα παιδιά του Ευγένιου Γκέραρντ όταν αγωνιζόταν στον ΟΦΗ. Ο Κατερινιώτης αμυντικός (δεξιός αλλά και αριστερός μπακ) υπήρξε από τη δεκαετία του '80 διακαής πόθος του Ολλανδού που για την οριστικοποίηση της μεταγραφής, και για να είναι σίγουρος, έκανε ο ίδιος την τελευταία συζήτηση μαζί του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας!

Εντοπίσαμε τον Μουστακίδη (στην παραπάνω φωτογραφία τον βλέπουμε όπως είναι σήμερα στο Ν. Παντελεήμονα Πιερίας) σε ώρα εργασίας καθώς διατηρεί πρακτορείο ΟΠΑΠ στην πρωτεύουσα της Πιερίας και η συζήτηση μαζί του ήταν απολαυστική καθώς η μνήμη του τον βοηθάει να θυμάται τα πάντα και μάλιστα με λεπτομέρειες.

Ο Μπάμπης Μουστακίδης μίλησε χθες και στο πλαίσιο της αθλητικής ενότητας της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" της ΚΡΗΤΗ TV και μπορείτε στο παρακάτω βίντεο να δείτε το σχετικό απόσπασμα...

Αναλυτικά ο 57χρονος σήμερα Μουστακίδης (γεννημένος το 1962, τον Ιανουάριο) μας μίλησε...

Για τη μεταγραφή του στον ΟΦΗ: "Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συνάντηση μου με τον Ευγένιο Γκέραρντ και την προφορική συμφωνία μας που ήταν ουσιαστικά δέσμευση για να βρεθώ στον ΟΦΗ. Βρεθήκαμε με τον Ολλανδό σε ένα ξενοδοχείο στην Αθήνα και δεν συζητήσαμε τα οικονομικά. Με αυτά που άκουσα από τον μίστερ δεν ήθελα να ακούσω τίποτε άλλο για να πάρω μεταγραφή στον ΟΦΗ. Μου είπε ο Γκέραρντ ότι ήθελε να με πάρει στην Κρήτη για πέντε ολόκληρα χρόνια και τα κατάφερε εκείνη τη μέρα. Συγκινήθηκα πολύ."

Για τη βραδιά με την Ατλέτικο: "Τι να πεις για εκείνο το βράδυ. Σας μιλάω ειλικρινά, από τα πρώτα λεπτά είχαμε πιστέψει πως θα γυρίσουμε το ματς. Το πρώτο γκολ πιστεύαμε πως θα το βάλει...ο κόσμος. Όταν μπήκε ήμασταν βέβαιοι για το δεύτερο.Το θέμα μας ήταν να μην δεχτούμε γκολ. Όταν έγινε το 2-0 ξέραμε πως θα το κρατήσουμε!"

Στη φωτογραφία που ακολουθεί βλέπουμε από αριστερά (όπως είναι σήμερα) τους Σκέντζο, Πουρσανίδη, Μουστακίδη, Παυλόπουλο και Τσιφούτη. Στην προηγούμενη φωτογραφία, ο ΟΦΗ όπως  παρατάχθηκε στο ματς της ιστορικής πρόκρισηςκόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο Ηράκλειο:

Όρθιοι: Χανιωτάκης, Σαμαράς, Τσιφούτης, Λούπου, Πουρσανίδης, Μαχλάς

Κάτω σειρά: Παπαδόπουλος, Τζουγκάνοβιτς, Μουστακίδης, Μαρινάκης, Πατεμτζής.

Για τον... τραυματισμό που έφερε μια φιλία: "Θα σας πω ένα περιστατικό που έγινε στο Γεντί Κουλέ και δημιούργησε μια σημαντική φιλία για μένα. Ήταν η τελευταία μου σεζόν στον Άρη και κατεβήκαμε στο Ηράκλειο για παιχνίδι πρωταθλήματος μετά από τον τελικό Ολυμπιακού-ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ είχε πολυ καλή ομάδα, είχε χάσει όμως στον τελικό του ΟΑΚΑ και...ξέσπασε σε μας! Χάσαμε 4-0! Ωστόσο σαν... να μην μου έφτανε αυτό, μου... ήρθε ένα κέρμα από την κερκίδα στο πρόσωπο και μου έσκισε το φρύδι! Μετά από λίγους μήνες πήρα τη μεταγραφή στον ΟΦΗ, και ήρθε ο φίλαθλος που είχε πετάξει το κέρμα για να με καλωσορίσει στην κρητική ομάδα και να μου ζητήσει συγνώμη! Όχι μόνο δέχτηκα τη συγνώμη του αλλά γίναμε και φίλοι με τον συγκεκριμένο άνθρωπο και διατηρούμε ακόμα αυτή τη φιλία!"

Για την αποχώρησή του από τον ΟΦΗ: "Είχαμε μια ιδιαίτερη σχέση με τον μίστερ (σ.σ. Γκέραρντ) και ήταν ένας άνθρωπος που μιλούσε ευθέως και σου έλεγε τι θέλει. Μου είχε πει λοιπόν μετά από τρία χρόνια που έπαιξα στην ομάδα πως θέλει να αρχίσει να προωθεί το νεαρό τότε Ανδρέα Σκέντζο. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ ήθελα έχοντας κρούση από τον Άρη να γυρίσω στη Θεσσαλονίκη και να κλείσω την καριέρα μου εκεί. Ήμουν στα 32. Έφυγα από τον ΟΦΗ αλλά η επιστροφή μου στον Άρη δεν έγινε ποτέ πράξη. Κάποιοι αθέτησαν τον λόγο τους τότε. Περασμένα ξεχασμένα..."

                                        Η καριέρα του

* Ο Μπάμπης Μουστακίδης έγινε επαγγελματίας το 1980 στην ομάδα της πόλης του, τον Πιερικό. Έπαιξε στην ομάδα της Κατερίνης μέχρι το 1985 και πήρε μεταγραφή στον Άρη όπου αγωνίστηκε για την επόμενη πενταετία. Από το 1991 και για τρεις σεζόν έπαιξε στον ΟΦΗ και στη συνέχεια επέστρεψε στον Πιερικό (και όχι στον Άρη όπως επιθυμούσε. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για δύο χρόνια στα Τρίκαλα και στη δύση της καριέρας του έπαιξε και με την ομάδα των Λύκων που είχε σύντομο πέρασμα από το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά έφτασε μέχρι και τη Β΄Εθνική!

                              "Ο Άρης έχει πίεση, ο ΟΦΗ όχι"

Ο Μπάμπης Μουστακίδης ήταν από τους πλέον κατάλληλους να σχολιάσει ένα παιχνίδι ΟΦΗ-Άρη. Παρακολουθεί όσο μπορεί την κρητική ομάδα τηλεοπτικά, έχει επικοινωνία με τους παλιούς του συμπαίκτες και έχει άποψη. Αναφορικά με τον Άρη, πρέπει να προσθέσουμε πως δεν χάνει σχεδόν κανένα παιχνίδι του στη Θεσσαλονίκη, αφού το γεγονός πως ζει στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κατερίνη, του επιτρέπει όπως λέει να είναι "σε μισή ώρα στο γήπεδο". Μιλώντας λοιπόν για το σημερινό ματς ανάμεσα στις δυο ομάδες που "σημάδεψαν" την ποδοσφαιρική του καριέρα μας είπε:

"Σίγουρα μιλάμε για δύο πολύ καλές ομάδες, ομάδες που όπως βλέπουν όλοι είναι από τις καλύτερες του πρωταθλήματος. Αυτό που πιστεύουν εδώ στη Βόρεια Ελλάδα και πιστεύω κι εγώ είναι πως αν ο Άρης περάσει με διπλό από το Ηράκλειο δεν μπορεί να χάσει την πρώτη εξάδα. Ακόμα όμως και ένα ισόπαλο αποτέλεσμα θα είναι θετικό για την ομάδα του Άρη ενώ ο ΟΦΗ ως γηπεδούχος θέλει να νικήσει", είπε αρχικά ο Μουστακίδης και συνέχισε: "Θα σας πω κάτι. Υπάρχει διαφορετική νοοτροπία στις δύο ομάδες. Στον ΟΦΗ υπάρχει ένα μοντέλο πρωτοποριακό και διαφορετικό από κάθε άλλη ελληνικη ομάδα και οι παίκτες μπαίνουν στο γήπεδο και παίζουν ελεύθερα με την ίδια φιλοσοφία σε κάθε παιχνίδι. Υπάρχει ο Γιάννης Σαμαράς που τον διακρίνει ηρεμία και το ότι ξέρει να κάνει ένα πλάνο με στόχο να βγει σε βάθος χρόνου καιψ το τηρεί. Επίσης υπάρχει ένας προπονητής που με έχει κερδίσει, που δουλεύει και κρατάει χαμηλούς τόνους και σίγουρα έχει παρουσιάσει μια ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο. Ασφαλώς δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί τις δύο σημαντικές απουσίες του Μεγιάδο και του Ναμπί. Από την άλλη ο Άρης έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, πολύ θεαματικό".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News