default-image

Χρυσή Μπάλα: Αν σκεφτούμε τι κατέκτησε και ό, τι είναι τερματοφύλακας, μάλλον την άξιζε ο Άλισον!

Απόψεις
Χρυσή Μπάλα: Αν σκεφτούμε τι κατέκτησε και ό, τι είναι τερματοφύλακας, μάλλον την άξιζε ο Άλισον!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην βιαστείτε να κρίνετε αυτή την άποψη, διαβάστε και σκεφτείτε...

Εντάξει, το καταλαβαίνουμε, όλα τα φώτα χθες έπεσαν πάνω στον Μέσι που επέστρεψε θριαμβευτής στο Παρίσι και πήρε την έκτη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του. Δε θα σταθώ σε αυτό το άρθρο στο αν έπρεπε να την πάρει ο Κριστιάνο που πήρε το πρωτάθλημα Ιταλίας με τη Γιούβε αλλά και το Nations League με την Πορτογαλία του Σάντος, ούτε και στον Φαν Ντάικ που έγινε πρωταθλητής Ευρώπης με τη Λίβερπουλ αλλά ήρθε δεύτερος... μάλλον γιατί είναι αμυντικός...

Θα σταθώ στον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ Άλισον Μπέκερ που αναδείχθηκε καλύτερος γκολκίπερ στον κόσμο για το 2019 κατακτώντας το "Yachine Trophy" στο Παρίσι.

Πάντα πίστευα πως στο ποδόσφαιρο ο τερματοφύλακας αξίζει...όσο οι υπόλοιποι δέκα μαζί! Σκεφτείτε λίγο το γιατί... Η διεκδίκηση του πρωταθλήματος από τη Λίβερπουλ την περασμένη αγωνιστική περίοδο κατακτώντας το Golden Glove και η πορεία προς την κορυφή της Ευρώπης μετην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από τους «κόκκινους» τον περασμένο Ιούνιο στη Μαδρίτη είχαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Βραζιλιάνου.

Για το 2019, πάντως, είναι ο κορυφαίος όλων και πρώτος ιστορικά νικητής του βραβείου Yachine, ενώ έχει μετάλλιο θριαμβεύοντας και στο Κόπα Αμέρικα με την «σελεσάο», αλλά και ατομικές διακρίσεις ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας της UEFA και ο κορυφαίος για τη FIFA στα δικά της βραβεία.

Το βραβείο Γιασίν για να καταλάβετε όλοι από που πήρε το όνομα του (από τον αείμνηστο Σοβιετικό γκολκίπερ το πήρε) είναι από μόνο του κάτι σπουδαίο και μόνο που έχει αυτό το όνομα! Μήπως όμως ο Άλισον, επειδή όπως έγραψα οι τερματοφύλακες είναι μια κατηγορία μόνοι τους, επειδή ήταν πρωταθλητής Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο και πρωταθλητής Ν. Αμερικής σε εθνικό, άξιζε να πάρει και το "Λεβ Γιασίν" και την ίδια τη Χρυσή Μπάλα; Λέω, μήπως;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News