Ποδόσφαιρο Κωφών: Τόσο όμοιο... μα και τόσο διαφορετικό...

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο Κωφών: Τόσο όμοιο... μα και τόσο διαφορετικό...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ό, τι είδαμε στο γήπεδο αλλά και εκτός γηπέδου στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ηράκλειο μας άφησε με έντονα συναισθήματα...

Ολοκληρώθηκε σήμερα στο Ηράκλειο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών...

Ένα Ευρωπαϊκό που πολύ θέλαμε να το κατακτήσει η δική μας Εθνικη μέσα στο Ηράκλειο αλλά και η τρίτη θέση που πήραμε ήταν επιτυχία. Προσπαθώντας όσο μπορούσα να είμαι κοντά σε αυτή τη διοργάνωση αυτές τις ημέρες, νιώθω σήμερα πως είχα πολλά κέρδη. Κατάλαβα πως το ποδόσφαιρο, όντως, σε κάθε του μορφή είναι ίδιο. Ωστόσο το ποδόσφαιρο των κωφών είναι ίδιο αλλά συνάμα είναι και διαφορετικό! Βγάζει βλέπετε ακόμα περισσότερα συναισθήματα. 

Όταν είδα σήμερα ακόμα και τους εθνικούς ύμνους στη νοηματική αλλά και με δάκρυα στα μάτια των παικτών, όταν άκουσα στην μεγάλη πρόκριση της Εθνικής κατά της Τουρκίας στα προημιτελικά τις κραυγές των παικτών μας, όταν είδα φιλάθλους στις κερκίδες να εμψυχώνουν τους παίκτες της εθνικής τους με δυο γρήγορες κινήσεις, μπήκα σε ένα διαφορετικό κόσμο που όμως και πάλι μόνο ο αθλητισμός μπορεί να σου δώσει το... εισιτήριο για να ταξιδέψεις!

Ένα μεγάλο "μπράβο" στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών στην Ελλάδα, τον Κρητικό Ιωσήφ (Σήφη) Σταυρακάκη (στη φωτογραφία είμαστε μαζί του αλλά και με τον συνεργάτη του πλέον Γιώργο Καλαφατάκη) και αισθανόμαστε πως προσθέσαμε ένα φίλο.

Όπως μου έλεγε πάντα (και μου λέει) ο πατέρας μου σαν παλαίμαχος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής "στο ποδόσφαιρο κάνεις φίλους". Συγχαρητήρια και στους συνεργάτες του προέδρου!

Και με αυτούς γίναμε φίλοι! Και στο ποδόσφαιρο κωφών που είναι όμοιο αλλά και διαφορετικό, αυτοί οι φίλοι έχουν να σου δώσουν πολλά...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News