"Αθλητικές Ιστορίες": Απίστευτα και όμως... ποδοσφαιρικά

Ποδόσφαιρο
"Αθλητικές Ιστορίες": Απίστευτα και όμως... ποδοσφαιρικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο Σήφης Κορωνάκης διηγείται... η τέταρτη σεζόν για τη στήλη ξεκινάει...

Καλωσορίσατε και φέτος στις "Αθλητικές Ιστορίες"! Επιστρέψαμε! Είμαστε εδώ ξανά γιατί εσείς οι αναγνώστες μας το ζητήσατε, γιατί εκτιμήσατε αυτή την προσπάθεια. Κάθε Σάββατο θα είμαστε εδώ στη "Νέα Κρήτη" και με εκπλήξεις αλλά με ανθρώπους του αθλητισμού που δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στις τρεις σεζόν που προηγήθηκαν. Η σελίδα σήμερα είναι αφιερωμένη στον πρόεδρο του Συνδέσμου Παλαιμάχων ΟΦΗ Σήφη Κορωνάκη. Και το αξίζει να ξεκινήσουμε μαζί του τις πρώτες "Αθλητικές Ιστορίες" του 2019 καθώς δεν συναντάς εύκολα στον αθλητισμό έναν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή επιπέδου Α΄Εθνικής που έγινε μαραθωνοδρόμος αλλά και δεινός χειμερινός κολυμβητής. Επίσης τον διακρίνει το χιούμορ και η καλή μνήμη. Δυο από τα βασικότερα στοιχεία για τη σελίδα αυτή με το βασικότερο αναμφίβολα να είναι το εκπληκτικό φωτογραφικό του αρχείο. Ο Σήφης Κορωνάκης θα μπορούσε να έχει το δικό του... βιβλίο. Εμείς επιλέξαμε συγκεκριμένες αθλητικές ιστορίες αλλά και φωτογραφίες και σας τις παρουσιάζουμε σήμερα με χαρά...

Το γκολ που έβγαλε χρυσό 13άρι: "Παίζουμε με τον ΟΦΗ κόντρα στον Ηρακλή του Χατζηπαναγή στο Καυτανζόγλειο. Μια εβδομάδα πριν ο Ηρακλής έχει βάλει 6 γκολ στον Παναθηναϊκό! Κερδίζουμε με δικό μου γκολ στο 87΄! Δεν ήταν απλά μια μεγάλη νίκη! Ήταν μια μεγάλη έκπληξη που έδωσε στους 13άρηδες του ΠΡΟ-ΠΟ τότε απίστευτα κέρδη: Συγκεκριμένα το ποσό των 60 εκατομμυρίων δραχμών!"

Η σύγκρουση με τον Λίμα: "Παίζουμε με τον ΟΦΗ κόντρα στον Πανιώνιο! Αντίπαλός μας ο Νόνι Λίμα (σ.σ. θείος και με ίδιο στυλ του Ντανιέλ Μπατίστα). Προπονητής μου ο Αλέφαντος που μου ζητάει να τον μαρκάρω και να τον παίξω σκληρά. Σχεδόν στην αρχή του αγώνα του κάνω ένα τάκλιν και βρίσκεται στο έδαφος! Ο Αλέφαντος μου φώναζε από μακριά για να καταλάβει αν μπορεί να συνεχίσει! Ο Νόνι όμως ήταν και καλός παίκτης και φίλος και δεν ήθελα να του κάνω ζημιά! Ούτε ο Αλέφαντος ήθελε αλλά την ώρα του αγώνα, ξέρετε τώρα..."

Ο ΟΦΗ και η Σταρ Ελλάς: "Η Στάρ Ελλάς του 1981 Μαρία Νικούλη και ο ΟΦΗ του Σάνον μαζί! Ήταν τα εγκαίνια για τον χλοοτάπητα στο γήπεδο όπου η καλλονή έφτασε με ελικόπτερο, δημιουργώντας υπέροχη αίσθηση για την εποχή. Αλλά και ο Μηνάς Παπάζογλου ο κουρέας, είχε κάνει την εντυπωσιακή εμφάνιση του νωρίτερα με το τεράστιο φίδι! Όλα αυτά πριν από το ματς με τον Ολυμπιακό (1-1, με δυο κεφαλιές Συντιχάκης 3΄και Νικολούδης 43΄)!"

Γκολ από κόρνερ στον Ολυμπιακό: "Σίγουρα ένα γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό έχει αξία. Ένα παραπάνω όταν το πετυχαίνεις με απευθείας κόρνερ! Δε θα το ξεχάσω ποτέ..."

Και τερματοφύλακας: Όταν χρειάστηκε το έκανα και αυτό! Ήταν παιχνίδι με την Καστοριά, ο γκολκίπερ μας τραυματίστηκε και πήρα τα γάντια! Έπρεπε να κρατήσω το μηδέν και το κράτησα!"

Ο Όρε που έμεινε στη σόμπα: "Είχαμε και ένα παιχνίδι στη Βόρεια Ελλάδα που πραγματικά κινδυνέψαμε να γίνουμε παγοκολόνες από το κρύο! Ο συμπαίκτης μου ο Όρε έμεινε με τα χέρια στη σόμπα και δε βγήκε να αγωνιστεί!"

Ο Αλέφαντος... και η καφετζού: "Με Αλέφαντο προπονητή γινόντουσαν πολλα! Είχαμε συγκεκριμένη καφετζού στο Ρέθυμνο που μας μιλούσε για τα παιχνίδια που θα δίναμε! Πηγαίναμε συνήθως μαζί με τον προπονητή εγώ και ο Μπέης!"

ΠΑΟ εκτός Ευρώπης: "Θυμάμαι και ένα παιχνίδι που αποσπάσαμε 1-1 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και έμειναν εκτός Ευρώπης. Είχε γίνει και στη δική μου εποχή λοιπόν αυτό..."

Παπούτσια με λάθος νούμερο: "Και κάτι από το ξεκίνημά μου! Παιδάκι ξεκίνησα το ποδόσφαιρο και είχαμε έναν αγώνα Αστέρας Ρεθύμνου-Αστέρας Περάματος. Είχα πει ότι φοράω 38 νούμερο παπούτσι, μου δίνουν ένα ζευγάρι και μου λένε πάρε αυτά και είσαι εντάξει! Τα βλέπω από κάτω και ήταν Νο45! Όλα καλά! Έπαιξα! Πως να χάσω το ματς;"

Οι ανδριάντες: "Και κάτι σοβαρό! Στο γήπεδο του ΟΦΗ θα έπρεπε να στηθούν ανδριάντες για τρεις ανθρώπους: Κώστας Πατεράκης, Μύρος Μαθιουδάκης, Γιώργος Δρεττάκης. Τους χρωστάει τα πάντα! Βέβαια στη συνέχεια και με τον καλύτερο τρόπο με τους Δουλουφάκη και Ρεπανάκη έφτασε στην εποχή Βαρδινογιάννη..."

                             Ποδόσφαιριστής που έγινε μαραθωνοδρόμος

Η καριέρα του Σήφη Κορωνάκη στα ποδοσφαιρικά γήπεδα δεν ήταν απλά μεγάλη. Ήταν μεγάλης διάρκειας και με επιτεύγματα που θα ζήλευαν πολλοί! Μόλις στα 14 του έπαιξε στον Αστέρα Ρεθύμνου και στα 16 του στην ΕΑΡ. Παίζοντας σε μικτή ομάδα όταν ήταν ακόμα μαθητής Γυμνασίου και με καταπληκτική ομάδα κόντρα στην αντίστοιχη του Πειραιά, τράβηξε τα βλέμματα των ανθρώπων του ΟΦΗ και έτσι στα 18 του πήρε τη μεταγραφή που επιθυμούσε (το 1973). Από το 1973 μέχρι και το 1984 αγωνίστηκε με τα ασπρόμαυρα ενώ στην πορεία φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Είχε προλάβει να πανηγυρίσει την τελευταία άνοδο στην Α΄Εθνική πριν τη μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του '80 αλλά πρόλαβε και την ομάδα που υπήρξε προθάλαμος αυτής του Γκέραρντ. Όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο έγινε παίκτης-προπονητής και πέρασε από κάθε νομό της Κρήτης. Τα τελευταία χρόνια όμως πέρασε από πολλά πόστα! Έγινε ακόμα και πρόεδρος στον ΟΦΗ ενώ υπηρέτησε και τη γυναικεία ομάδα. Ωστόσο η ζωή του δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Ο Σήφης που βαδίζει προς τα 64 έγινε μαραθωνοδρόμος (τέτοιου επιπέδου που συμμετέχει κάθε χρόνο στον κλασικό της Αθήνας) αλλά χειμερινός κολυμβητής (πέφτει κάθε χρόνο και για τον σταυρό)! Με λίγα λόγια είναι... η χαρά της ζωής με τις φωτογραφίες να μιλάνε από μόνες τους...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News