Γιώργος Μιμίκος

Ναι, στον αθλητισμό μπορούμε να έχουμε...κάθε μέρα Κυριακή!

Ναι, στον ελληνικό αθλητισμό μπορεί να είναι κάθε μέρα Κυριακή! Ναι, αξίζει να χαμογελάμε, ζήσαμε μια εβδομάδα που σηκώσαμε για τα καλά το κεφάλι!

Ναι, έχουμε το κεφάλι ψηλά γιατί αν η αρχαία Ελλάδα γέννησε τον αθλητισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η σύγχρονη έχει αθλητές που μας κάνουν να είμαστε κάπου πρώτοι σε όλη την Ευρώπη! Ναι, δεν ξέρουμε τι να πρωτοθυμηθούμε από τις επιτυχίες αυτής της εβδομάδας! Είναι πολλά τα μετάλλια και τα χρυσά και τα ασημένια που άξιζαν σαν χρυσά! Ναι, θα κάνουμε έξτρα σημείωση για δυο κρητικόπουλα! Πως να μην συγκινηθεί κανείς με την Μαρία Μπελιμπασάκη που έχασε στο φίνις το χρυσό αλλά πήρε το ασημένιο με 400μ. μεγάλης αθλήτριας! Να τη χαίρεται η οικογένειά της και η όμορφη Σητεία μας! Ναι, κρητικόπουλο είναι και ο Γκολομέεφ, εδώ μεγάλωσε και ανδρώθηκε και έχει κάνει αυτούς που τόσο νωρίς έχασε να βλέπουν περήφαν από εκεί ψηλά! Ας δούμε και κάτι άλλο: Με την ευκαιρία των μεγάλων διακρίσεων, θέλουμε να θυμίσουμε κάτι, εξόχως σημαντικό: Οι δυο κορυφαίοι Έλληνες αθλητές, βάσει αποτελεσμάτων, οι σπουδαιότεροι σε ατομικά αθλήματα (όλων των εποχών) Στεφανίδη-Πετρούνιας, έχουν άποψη και δεν διστάζουν ποτέ να την πουν. Και επειδή το θέμα ακόμα "καίει" να θυμίσουμε τι έλεγαν τον Μάρτιο που πέρασε για μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, παίρνοντας θέση σε ένα "καυτό θέμα": H Κατερίνα Στεφανίδη, πήρε θέση μέσω του twitter για την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματική την είσοδο στα ΑΕΙ των διακριθέντων αθλητών. Στη σελίδα του στο facebook πήρε θέση δημόσια και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λευτέρης Πετρούνιας.
Και οι δύο μεγάλοι αθλητές μας έκριναν την απόφαση του ΣτΕ, χαρακτηρίζοντας την καταδικαστική για τον ελληνικό αθλητισμό, "μιλώντας" για εποχή αγραμματοσύνης!
"Αντισυνταγματική η ρύθμιση που επιτρέπει σε διακριθέντες αθλητές την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Μπράβο στο Συμβούλιο Επικρατειας που όχι απλά διαγράφει το τελευταίο κίνητρο που είχε απομείνει για τους νέους αθλητές αλλά καταδικάζει τον ελληνικό αθλητισμό σε εποχή αγραμματοσύνης", είχε γράψει η Στεφανίδη.
"Η απόφαση του ΣτΕ καταδεικνύει πλήρη άγνοια για την πραγματικότητα του ελληνικού αθλητισμού καθως και για την καθημερινότητα των νέων αθλητών, που ξυπνάνε από τα χαράματα για να προλάβουν προπόνηση και σχολείο. Δεν έχουν αντιληφθεί οτι δεν κόβουν ένα προνόμιο αλλα ακυρώνουν μια επιβράβευση, τορπιλίζοντας τα θεμέλια του ελληνικού αθλητισμού και το μέλλον των εθνικών ομάδων.

Η απόφαση του ΣτΕ στερεί από την κοινωνία τα μελλοντικά της πρότυπα", ήταν το σχόλιο Πετρούνια. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Σχόλια