Η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε το νόμο της σιωπής

Απόψεις
Η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε το νόμο της σιωπής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρθρο της Φιλίας Σαριδάκη

Η αρχή έγινε. Η Σοφία Μπεκατώρου αποκάλυψε αυτά που τη βασάνιζαν δύο δεκαετίες, που σημάδεψαν την ψυχή της και στοίχειωναν κάθε βράδυ τον ύπνο της. Σκέψεις και φόβους που καμία άλλη συναθλήτριά της δεν μπόρεσε να ξεστομίσει.

Βλέπεις είναι  Δαυίδ εναντίον Γολιάθ.

Ο λόγος μιας αθλήτριας εναντίον ενός πανίσχυρου παράγοντα.

Η φρικτή αποκάλυψη μια γυναίκας που θα αμφισβητηθεί, θα εισπράξει ειρωνείες και σχόλια, θα «βιαστεί» ξανά και ξανά.

Χειρότεροι δεν ήταν όσοι τόλμησαν να αδιαφορήσουν για την εξομολόγησή της. Είθισται βλέπεται το «θύμα να φταίει που ακολούθησε το θύτη», που «τον εμπιστεύτηκε», που «δεν αντέδρασε». Χειρότερα ήταν τα ειρωνικά σχόλια και εκείνοι που αμφισβήτησαν μια τόσο βαριά καταγγελία πριν καν την ερευνήσουν. Που έσπευσαν να την υποβαθμίσουν και να την κρύψουν «κάτω από το χαλί» για να μην χαλάσει την άψογη βιτρίνα τους, μην ξεθωριάσει το «λαμπερό» τους κόσμο.

Μόνο που πίσω από τη λάμψη των μεταλλίων κρύβεται το σκοτάδι της αλήθειας. Μέσα στον σκληρό και πειθαρχημένο χώρο του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού κρύβεται πολλή βρομιά που κανείς δεν θέλει να «ξεθάψει». Σε πολλούς ακόμα χώρους ο εφιάλτης δίχως τέλος, ίσως ποτέ να μην αποκαλυφθεί. Τουλάχιστον η αρχή έγινε και τα στόματα άνοιξαν.

Βλέπεις ο μεγαλοπαράγοντας δεν ήταν ένας.

Το αισχρό βλέμμα και συστηματική παρενόχληση είναι κοινό μυστικό για τις αθλήτριες.

Ένα μυστικό που κανείς δεν τολμούσε να αποκαλύψει γιατί θα άνοιγε ο ασκός του Αιόλου.

Όμως μια γενναία απόφαση, μια γενναία αθλήτρια, μια πραγματική μαχήτρια της ζωής άλλαξε τα δεδομένα. Σε αυτή την απόφαση και τη στάση ζωής όλοι υποκλινόμαστε. Καθόλου δεν με απασχολεί γιατί δεν μίλησε νωρίτερα, φτάνει που μίλησε.. Που βρήκε μέσα της το κουράγιο και τη δύναμη να αποκαλύψει το μαρτύριο που ζούσε. Που άνοιξε το δρόμο και για άλλες αθλήτριες να καταθέσουν τη δική τους αλήθεια.

Η πράξη της δεν αξίζει 10, αλλά πολλά χρυσά μετάλλια. Από αυτά που κατακτάς τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής σου που φάνηκες δυνατός. Που το θάρρος νίκησε την μικροπρέπεια και την αθλιότητα σε όλης της το μεγαλείο…

Βλέπει ο Δαυίδ κρύβει δυνάμεις που ο Γολιάθ ούτε καν μπορεί να φανταστεί…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News